Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért van az, hogy mindig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy mindig olyan párt keresek, aki nem egyenrangú velem? 21L

Figyelt kérdés

A kérdés képmutatóan hangozhat, de nem úgy értem. Mindig olyan párt választok, akinél okosabb, szebb vagyok mégis a kapcsolatban alárendelődöm neki. És hagyom hogy irányításon.

Hiába van fizikai, szellemi főlényem hagyom magam befolyásolni.

Miért van ez? Hogyan tudok ebből kiszabadulni és egyenrangú félként működni.

2021. ápr. 9. 19:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj, de ha hagyod magad befolyásolni, akkor nagyon messze vagy a szellemi fölénytől! Maximum beképzeled magadnak, ő meg csak röhög rajtad!
2021. ápr. 9. 20:14
 12/18 anonim ***** válasza:
"szellemi főlényem"
2021. ápr. 9. 20:16
 13/18 anonim ***** válasza:

Hmm, ha gondolod beszélgessünk, nálam nem biztos, hogy okosabb vagy 😏😂😂

Amúgy én is az egyenlőségben hiszek, de én is hajlamos vagyok a párom kedvében járni, de egy bizonyos szintig amúgy ez normális szerintem. Elvégre valami ilyesmiről is szól a szeretet -szerintem.

20F

2021. ápr. 9. 20:19
 14/18 anonim ***** válasza:
64%

"szellemi főlény"

Azt mondja fŐlény. :DDDDDDDD

2021. ápr. 9. 20:27
 15/18 anonim ***** válasza:
Minél többet tudsz annál kevesebbnek érzed tehát tudat alatt a butát okosabbnak látod, valamit miért keresel célzottan olyat akit kevesebbre tartasz és elvárod hogy irányítson, elég paradox ez így nekem te lány.
2021. ápr. 9. 20:38
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Attól függetlenül, hogy elírt egy szót, ez még egy létező probléma, ami sajnos nagyon sok embert érint.

Az, hogy valaki nála jóval csúnyább, butább, képzetlenebb, szegényebb partnert választ, gyakran az önbizalomhiányból fakad. Hiszen azt gondolja, hogy ő majd legalább igyekszik megtartani, nem csalja meg, sőt megbecsüli. Sajnos ez nem törvényszerű. Akár meg is fordulhat a kocka, és ezt a kérdezőnél is láthatjuk.

Szerintem nagyon fontos, hogy olyan partnert válasszunk, akivel kb. egy szinten vagyunk. Csak akkor lehet harmonikus a kapcsolat. Azonban ilyenkor fél az ember, hogy egy vele kb. egy szinten lévő partner nem maradna hozzá hűséges. Újra leírom: önbizalomhiány. Még az is benne lehet a pakliban, hogy olyannyira kapcsolatfüggő, hogy nem tud huzamosabb ideig egyedül maradni, ezért ahelyett, hogy várna egy olyan partnerre, akivel igazán egy hullámhosszon pendülnek, leáll az első szerencsétlennel, aki az útjába kerül. Egyik sem egészséges.

2021. ápr. 9. 21:05
 17/18 A kérdező kommentje:

A szellemi fölény alatt én arra gondoltam, hogy értelmesebb/ műveltebb... Nem beképzeltségből írtam. A barátaim, a családom is mindig ezt mondjak. Mikor bemutattam nekik az exeim. (2-t)

És azért mert valaki hagyja magát befolyásolni, nem lesz automatikusan butább, mint a másik.

Nem nehéz elképzelni, hogy a kettő nem egyenesen arányos.

2021. ápr. 9. 22:06
 18/18 anonim ***** válasza:

Én tudom, kérdező. Voltam hasonló kapcsolatban, és sajnos a családtagjaim, beleértve édesanyámat is a butasággal azonosították, ha valaki hagyja magát elnyomni. :D Kijavítottam őket is, és úgy látom, értik az álláspontomat, vagy legalább elgondolkodtak rajta.

Nos, a lexikális tudás, műveltség, kiemelkedő logikai készség még nem hat a rózsaszín ködre. Nem hat az önbizalomhiányra. Nem hat a gyerekkori mintákra, amelyek során megtanultuk, hogy mások szükségleteit kell előtérbe helyeznünk.

Abban viszont van igazság, hogy okos, értelmes emberként könnyebb harcolni a kodependencia ellen, hiszen a megfelelő szakirodalmat olvasva felfedezhetjük magunkban a káros mintákat. Célirányosan küzdhetünk ellenük, egy sokkal egészségesebb, kiegyensúlyozottabb élet felé tartva.

2021. ápr. 9. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!