Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Állandóan kritizáló, számonkérő, hibát kereső és mindenben találó ember(férj) miért ilyen?
Nem narcisztikus, nem passzív agresszív.
Tönkre megyek lassan
"Miért akkor viselkedésproblémás a gyermekünk, ha én vagyok erős és lépni próbálok?"
Akkor érzi, hogy megszűnhet a család olyan formában, mint ahogy most van. A válás sajnos mindenképp fájni fog neki, érdemes lenne őt is pszichológushoz vinni. De ez is sokkal jobb, mint egy életen át a bántalmazást nézni. Ha lány, akkor azt a mintát tanulja meg, hogy mindent el kell tűrnie a párjának. Ha fiú, akkor nagyobb eséllyel válik ő is bántalmazóvá, ha látja, hogy anyának nincs szava. Exem anyja sem vált el időben, ott 3 fiú van... Az idősebbet még nem láttam párkapcsolatban, de exem és az öccse azért tudtak csúnyán viselkedni a hölgyekkel. Mindig fogadkoztak, hogy nem lesznek olyanok, mint az apjuk, attól függetlenül én is folyton kaptam az üvöltözést, hibáztatást az arcomba, meg a másik lány is. Emlékszem, hogy az öccse elfelejtette hozni egyszer a fejhallgatóját egy LAN-partyra, ezért a barátnőjét tette felelőssé, és addig-meddig hisztizett, amíg nem sikerült keríteni egy illetőt, aki elvitte őt kocsival, hogy elhozhassa a fejhallgatót. Ezt azért mondom el, hogy lásd, mennyit számítanak a minták.
Figyelj kérdező, vannak segítőszervezetek is, ha a családoddal, barátaiddal nem tudod megbeszélni, de én lépnék. Ez csak rosszabb lesz.
A bántalmazó kapcsolat iskolapéldája a tiétek.
Van kiút, van segítség. Nagyon nehéz lesz, de ki fogsz tudni mászni.
Van-e barátnőd, ismerősöd, akivel az elmúlt évtizedben bármilyen szinten tartottad a kapcsolatot? Engem másfél év hallgatás után keresett meg egy ismerősöm, hogy bajban van, segítségre lenne szüksége a váláshoz. Azt tudtam, hogy baj van náluk, csak azt nem, hogy mekkora. Gondolkodás nélkül igent mondtunk a férjemmel. Vigyázunk a gyerekre, dokumentumokat szkennelünk, nyomtatunk, együtt bogarásszuk a hivatalos leveleket, a férjem megszereli, ami elromlik a csajnál. Valószínű, hogy te is találnál segítséget, ha keresnél. Ha nagyon nincs senki ismerős, akkor tessék menni a NANE vagy a PATENT szervezetekhez.
Ha esetleg fizikai bántalmazásra kerülne sor, AZONNAL vetess látleletet a külsérelmi nyomokról. Akármennyire is szégyellni fogod magad és akármennyire is úgy fogod érezni, hogy megérdemelted a verést, muszáj orvoshoz menni. A gyermekelhelyezési pert nagyon megnehezíti, ha nem tudod bizonyítani a bántalmazást. Próbálj hangfelvételeket készíteni, amikor pocskondiáz, netán fenyeget téged, legyen bizonyítékod.
Nézz körbe, van-e a közeletekben ingyenes jogsegély szolgálat, iratkozz fel anyaotthonokban a várólistára. Vannak úgynevezett védett házak, ahol ideiglenesen meg tudod húzni magad a gyerekkel, és nem talál meg a férjed. Nem lesz könnyű menet, de ezt most muszáj végigcsinálni. Igen, a gyerek ki fog borulni, rövidtávon piszoknehéz lesz. Haragudni fog rád, utálni fog, amiért elszakítod az apjától. De hosszútávon így lesz a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!