Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Állandóan kritizáló, számonkér...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Állandóan kritizáló, számonkérő, hibát kereső és mindenben találó ember(férj) miért ilyen?

Figyelt kérdés

Nem narcisztikus, nem passzív agresszív.

Tönkre megyek lassan

2021. márc. 30. 23:14
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is megfelelni akartam évekig, majd rájöttem ennek nem lehet! Na onnan kezdve csak olyan dolgokat csináltam amik nekem jók, csak magamnak főztem, magamra mostam, stb.. majd eljöttem tőle, mert látni sem bírtam... Kár egy ilyen férfira pazarolni a drága időt...
2021. márc. 31. 07:49
 22/24 anonim ***** válasza:

"Miért akkor viselkedésproblémás a gyermekünk, ha én vagyok erős és lépni próbálok?"

Akkor érzi, hogy megszűnhet a család olyan formában, mint ahogy most van. A válás sajnos mindenképp fájni fog neki, érdemes lenne őt is pszichológushoz vinni. De ez is sokkal jobb, mint egy életen át a bántalmazást nézni. Ha lány, akkor azt a mintát tanulja meg, hogy mindent el kell tűrnie a párjának. Ha fiú, akkor nagyobb eséllyel válik ő is bántalmazóvá, ha látja, hogy anyának nincs szava. Exem anyja sem vált el időben, ott 3 fiú van... Az idősebbet még nem láttam párkapcsolatban, de exem és az öccse azért tudtak csúnyán viselkedni a hölgyekkel. Mindig fogadkoztak, hogy nem lesznek olyanok, mint az apjuk, attól függetlenül én is folyton kaptam az üvöltözést, hibáztatást az arcomba, meg a másik lány is. Emlékszem, hogy az öccse elfelejtette hozni egyszer a fejhallgatóját egy LAN-partyra, ezért a barátnőjét tette felelőssé, és addig-meddig hisztizett, amíg nem sikerült keríteni egy illetőt, aki elvitte őt kocsival, hogy elhozhassa a fejhallgatót. Ezt azért mondom el, hogy lásd, mennyit számítanak a minták.

Figyelj kérdező, vannak segítőszervezetek is, ha a családoddal, barátaiddal nem tudod megbeszélni, de én lépnék. Ez csak rosszabb lesz.

2021. márc. 31. 08:08
 23/24 A kérdező kommentje:
Köszi nektek. Értem.
2021. márc. 31. 09:33
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

A bántalmazó kapcsolat iskolapéldája a tiétek.

Van kiút, van segítség. Nagyon nehéz lesz, de ki fogsz tudni mászni.

Van-e barátnőd, ismerősöd, akivel az elmúlt évtizedben bármilyen szinten tartottad a kapcsolatot? Engem másfél év hallgatás után keresett meg egy ismerősöm, hogy bajban van, segítségre lenne szüksége a váláshoz. Azt tudtam, hogy baj van náluk, csak azt nem, hogy mekkora. Gondolkodás nélkül igent mondtunk a férjemmel. Vigyázunk a gyerekre, dokumentumokat szkennelünk, nyomtatunk, együtt bogarásszuk a hivatalos leveleket, a férjem megszereli, ami elromlik a csajnál. Valószínű, hogy te is találnál segítséget, ha keresnél. Ha nagyon nincs senki ismerős, akkor tessék menni a NANE vagy a PATENT szervezetekhez.

Ha esetleg fizikai bántalmazásra kerülne sor, AZONNAL vetess látleletet a külsérelmi nyomokról. Akármennyire is szégyellni fogod magad és akármennyire is úgy fogod érezni, hogy megérdemelted a verést, muszáj orvoshoz menni. A gyermekelhelyezési pert nagyon megnehezíti, ha nem tudod bizonyítani a bántalmazást. Próbálj hangfelvételeket készíteni, amikor pocskondiáz, netán fenyeget téged, legyen bizonyítékod.

Nézz körbe, van-e a közeletekben ingyenes jogsegély szolgálat, iratkozz fel anyaotthonokban a várólistára. Vannak úgynevezett védett házak, ahol ideiglenesen meg tudod húzni magad a gyerekkel, és nem talál meg a férjed. Nem lesz könnyű menet, de ezt most muszáj végigcsinálni. Igen, a gyerek ki fog borulni, rövidtávon piszoknehéz lesz. Haragudni fog rád, utálni fog, amiért elszakítod az apjától. De hosszútávon így lesz a legjobb.

2021. márc. 31. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!