Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan jussunk kompromisszumra...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan jussunk kompromisszumra összeköltözésnél, ha utálom a kígyóját?

Figyelt kérdés

Nagyon jól megvagyunk, már 4 éve vagyunk együtt és össze szeretnénk költözni, de én nem vagyok hajlandó egy kígyóval egy fedél alatt lakni. Ez a négy év alatt, mindig inkább úgy alakítottam a dolgokat, hogy nálam legyünk, de ha nála voltunk, akkor mindig az volt az első, hogy ellenőriztettem vele, hogy rendesen be van-e zárva és csuktam az ajtókat. Kislány korom óta rettegek a kígyóktól, volt egy incidensem siklókkal, azóta minden hűlő off limit nálam.

Most, hogy komolyabban beszélünk az összeköltözésről, elmondtam neki, hogy nem szeretném, ha a kígyó is velünk jönne. Ezen kiakadt, amit megértek, hisz egy állatról van szó, amihez kötődik. Felhoztam, hogy kereshetnénk neki esetleg egy gazdit, mire az volt a reakciója, hogy oké, de akkor az én kutyám se költözik velünk. Szerintem ez nagyon gyerekes reakció volt a részéről, hisz egy kiskutyát nem lehet összehasonlítani egy kígyóval. A kígyók sokkal, macerásabbak, amióta együtt vagyunk 1x voltam hajlandó végignézni az etetést, és az hagyján, hogy párszor előfordult, hogy kiszökött és bebújt a kanapéba, mert ő úgy gondolta, hogy a kígyó egy külön szobában lesz, aminek be lehet csukni az ajtaját, de hogy nem lesznek fagyasztott rágcsálók a fagyasztónkban, az is biztos! A másik, hogy pár éven belül gyerekeket szeretnénk és a kígyós platformokon nem ajánlják a kígyó tartást kisgyerekek mellé.

Neki az én kutyusommal az égadta világon semmi baja nincsen, nem is értem, hogy hogyan mondhatta ezt komolyan, hisz azt hittem, hogy jó a kapcsolatuk és ő is szereti. Persze más lenne, ha mondjuk allergiás lenne rá, vagy neki lenne kutya fóbiája (létezik ilyen? Lol), de eddig sose panaszkodott a kutyusomra, szimplán most csak fogat-fogért alapon. Ha egy kígyó másik gazdihoz kerül, ugyan abban az akváriumban marad, tehát a közvetlen környezete nem változik és szerintem megoldható lenne, hogy olyan gazdit keressünk, akinél meg tudja látogatni. Szóval szerintem egy kígyót egyáltalán nem viselné meg, hogy új gazdija van, ennek ellenére egy kutyust nagyon is, hisz sokkal több kontaktom van vele annál, mint hogy pár hetente valami fagyasztott szart bedobok neki és naponta párszor rápillantok.

Szóval nem, a kutyát is lelkileg megviselné és engem is, ha el kéne váljunk.

Szerintetek hogy jussunk dűlőre? Szerintem nekem van igazam, a kígyónak mennie kell, a kutyusom marad. Ha ezt nem fogadja el, nem tisztel engem és az érzéseimet.

Nem tudom mennyire releváns, de egy 6 éves boáról és egy 3 éves máltairól van szó.

A válaszokat előre is köszönöm!

2021. febr. 28. 10:07
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
100%
A már elhangzottakhoz még csak annyit, hogy neki már rég megvolt a kígyója, amikor összejöttetek, neked viszont akkor lett csak kutyád, mikor már bőven együtt voltatok.
2021. febr. 28. 13:07
 22/70 anonim ***** válasza:
100%
De hát neked semmi nem jó? 🤷‍♀️ egy akkora házban csak le lehet keríteni egy részt a kígyónak, azért az nem pálya, hogy te ennyire dirigálni akarsz. Látod, nem ad igazat neked senki, akkor igenis szállj magadba.
2021. febr. 28. 14:03
 23/70 anonim ***** válasza:
100%
Semmi jogod követelni tőle, hogy megváljon a kígyójától. Ha ennyi kompromisszumkészség sincs benned, hogy megtűrj egy állatot egy szobában ahova be sem mész, akkor nem sok jövőt jósolok ennek a kapcsolatnak. Meg nem született gyerekekre hivatkozni meg ebben a kérdésben totális marhaság. Lehetnek még kutyaszőr allergiásak is azok a gyerekek, akkor majd repülhet a drága kutyád, a kígyó meg maradhat így is.
2021. febr. 28. 14:05
 24/70 anonim ***** válasza:
100%
Ti nem fogtok úgyse összeköltözni, szóval a probléma megoldva.
2021. febr. 28. 14:29
 25/70 anonim ***** válasza:
12%
Belegondolva a Kérdező helyébe, tehát, hogy érte valami trauma és ezért nem akarja, fél az állattól, én megértem. Le lehet pontozni, nyugodtan, én neki adok igazat. Egy kígyóhoz nyilván nem lehet úgy ragaszkodni, mint egy kutyához, ezt nekem ne akarjátok beadni. A kutya hálás, kifejezi a szeretetét, a kígyó csak van. Na meg nem egy siklóról beszélünk, hanem egy boáról, ami tényleg nem kisgyerek közelébe való! Ha a csávó már párszor elfelejtette rendesen becsukni és kijutott a terráriumából, akkor ennyi erővel az ajtót sem nehezebb nem becsukni, aztán belemászik a kiságyba.. hát azért köszi, de nem! Ezt egy épeszű felnőtt férfi felfogja, ha a barátnője meg kígyó fóbiás azt tiszteletben tartja! Ennyi, le lehet pontozni LOL
2021. febr. 28. 15:40
 26/70 anonim ***** válasza:
100%
#25 Egy épeszű felnőtt nő pedig felfogja, hogyha a barátjának kígyója van, akkor nem fog megválni tőle, csak azért mert ő fél tőle!
2021. febr. 28. 15:44
 27/70 anonim ***** válasza:
100%

Már 4 éve tudtad, hogy:

-van kígyója

-szereti

-te nem szereted

-25 évig is élhetnek.

Ezek alapján mit gondoltál, mi lesz? 🤔 Megszoksz vagy megszöksz.🤷🏼‍♀️

Te is tehetsz az ügy érdekében, nem csak mástól kell várni a (neked könnyebb és kedvezőbb) megoldást. 4 év alatt bőven lett volna időd arra, hogy hozzászokj a kígyó jelenlétéhez, de még most is elkezdheted, csak együtt kell működni. Ha magadtól nem megy, akkor pedig keress fel egy pszichológust.

2021. febr. 28. 15:45
 28/70 anonim ***** válasza:
95%

De rendes vagy!Erre sem akarki képes!De télleg!Szval nem csak úgy bedobatnád vele egy bokorba,hanem még gazdit is keresnél neki??

Te egy istennő vagy,teli szeretettel!!

És ezt sem tudta értékelni?

Hallatlan!

2021. febr. 28. 15:55
 29/70 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem ez nagyon gyerekes reakció volt a részéről, hisz egy kiskutyát nem lehet összehasonlítani egy kígyóval."

De, igazából neki pont olyan. Nincs jogod elvárni, hogy passzolja le a kedvedért, mert valszeg pont ugyanolyan szar lenne ez neki, mint neked, ha a kutyádat kéne likvidálni. Bocs, de nekem rohadt önzőnek tűnsz, pontosan az a fajta nő lehetsz, akit baromira nem érdekel, hogy érzi magát a másik, csak az, hogy minden az ő akarata szerint legyen. Az ilyeneket nem szokták sokáig elviselni.

Btw, ha valahogy eléred, hogy elpaterolja miattad a kígyót, gyorsan meg fog utálni, és szó se lesz semmiféle gyerekről meg közös házról.

33N

2021. febr. 28. 16:12
 30/70 anonim ***** válasza:
94%

Te kedves kérdező, ha így elvárnád, hogy az állatkájától megváljon az párod, te a saját kutyádat se szereted. Ha szeretnéd akkor tudtnád, hogy másnak is milyen a saját kisállatkája.

Gyerekre hivatkozol mikor még nem is vagy terhes, meg még össze se költöztek. Zsenikém én reptetnélek a pasi helyébe, ilyen gonosz önző nőt.

2021. febr. 28. 16:54
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!