Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mégis mit akarhat tőlem az egyelőre még párom ezzel a szöveggel?
4 éve vagyunk együtt, 22 és 27 évesek vagyunk, én a lány, ő a fiú és ő az idősebb. Minden rendben volt köztünk az első három évben, aztán január közepén elkezdett szakítással kapcsolatos dolgokkal jönni. Sok mindenről beszélgettünk. Elmentünk párterápiára, ahol derülnek ki dolgok, hogy mit kommunikálunk rosszul. Ezeken könnyű lenne változtatni! De nem akar. Néha még beszél rólunk úgy, mint párról. Máskor viszont már arról se, hogy nyáron majd elmegyünk ide vagy oda kirándulni, mert ne beszéljünk közös jövőről. Múlt héten meg azt mondta, fél velem szakítani, mert akkor barátként se lennék már mellette és neki kellek az életébe, akar velem eljárni túrázni meg ha történik valami baj, akkor legyünk ott egymásnak, támogatni akar, és lehet, hogy majd újra összejövünk pár év múlva, ha felnő a dologhoz, vagy pár hónap múlva, de az is lehet, hogy nem, mert lehet, hogy fog megint szeretni úgy, lehet, hogy nem. És azt nem bírná ki, ha teljesen el kéne szakadnia tőlem.
Próbálom ezt egy sima szakításként értelmezni, de nincs kimondva. Ha szakítani akarna, miért járunk terápiára? Miért emleget néha közös terveket, de nekem miért nem szabad? És miért akarja ennyire, hogy az élete része legyek? Ha mindent megtenne értem, mint emberért, akkor azt miért nem tudjuk megtenni, hogy túljutunk a problémáinkon és leküzdjük őket szépen, együtt? Ti mit csinálnátok?
Neki van x problémája, amivel nem tudsz mit kezdeni, mivel az övé. Ez lehet bármi, felesleges találgatni, lényeg hogy azt okozza, hogy nem úgy tekint rád mint a párjára. Valószínűleg már jó ideje nem szeret úgy ahogy te gondolod, csak most már felgyülemlik ez benne és azt érzi a szakítással túl sok mindent kellene eldobnia, ezért egyre jobban szorong miatta. Tudja hogy megkéne tennie, de nem meri, mert akkor egyedül lesz. Ezért, tehát sajnálatból van a terápiás mizéria is; biztos rossz neki ami lett kettőtökből, de ezzel nem tudsz mit tenni. Azért nem tudtok túljutni a "problémáitokon", mert egyrészt nem közös, másrészt azon nehezen lehet, hogy már nem úgy szeret.
Ez az ő gondja, neked nem erre kell figyelned, hanem a magad helyzetére. Nem terveznek veled, nem szeretnek már, csak azt sajnálnák hogy nem leszel. Ez a szakítással jár, esetleg később barátok tudtok maradni, ha az a cél. Nem kell kitörölni magatokat egymás életéből, ha nem akarjátok, ezt mindenki maga dönti el. Párkapcsolatként viszont ez már csak nyűglődés, nem vagy megbecsülve, nem kapod meg azt a szeretetet és törődést, amire szükség lenne. Kihűlt, vége van, millió ilyen eset van.
Összegezve, elég önző dolog azért nem szakítani, mert akkor egyedül lesz (saját maga mondta neked, hogy akkor már barátok se lesztek, azért nem meri), téged meg hülyíteni tovább. Nehéz döntés, kétségtelen, de attól félve hogy nem lesz más, nem valami jó ötlet együtt maradni.
Nekem úgy tűnik, hogy szakítani akar, de úgy, hogy bármikor visszakaphasson, ha meggondolja magát/nem talál nálad jobbat. Ami azért elég gáz, ilyet nem lehet. Most vagy zárja le és akkor te is kereshess új kapcsolatot (ami nem megy úgy, hogy ő még mindig képben van és barátilag ugyanúgy akar veled beszélgetni meg programot csinálni) vagy akkor döntsön úgy, hogy ad egy rendes esélyt nektek és ő is próbál tenni a problémák javításáért.
Nincs köztes út meg "jaj, nem tudom mit akarok" és "barátnőnek nem kellesz, de azért ne hagyj egyedül". Ez nem tisztességes veled szemben, ne hagyd, hogy így játszon veled. Beszéljétek meg és döntse el mit akar.
Valószínűleg amúgy azért nem mer elengedni, mert te ott vagy neki, mint biztos pont és ezt nem akarja elengedni, amíg nem talál helyetted mást. Csak megszokás és az egyedülléttől való félelem mellett viszont semmi értelme fenntartani a kapcsolatot.
Hát szerinte lehet oké, csak a jövendőbeli csajnak nem lesz az. De szerintem neked se, mert mikor túl vagy rajta, már nem visszafelé akarsz nézegetni, hanem azzal túráznál majd akivel együtt leszel, vagy olyan barátokkal akikhez nem fűződik fájdalom. Ezt ti tudjátok persze.
Barátként hangoztatja magát, de az már alapból nem az, aki nem veszi számításba te hogy érzel, csak az a lényeg, hogy neki majd milyen szuper lesz ha a másik csaj nem akar túrázni, majd te mész vele. Eleve nem is szakít veled, mikor egyértelmű hogy ennek kéne következnie, csak ugye retteg.
Ha már ilyenekről beszél, akkor nagyon kifelé néz a kapcsolatból. Lemerném fogadni, hogy már keresgél is, de legalábbis nyitott szemmel jár, és ha lenne lehetősége valakivel összejönni pikk-pakk kidobna, de egyedül még nem akar lenni. De ez a legyünk barátok duma meg áh, ha az egyik fél még szereti a másikat, akkor nem fog működni.
Meg kéne minden kapcsolatot szakítanod vele, de MINDENT. Se messenger, se közös túra, se semmi. Így csak kínoz téged, meg kb. azt várná el, hogy szeresd, akkor is ha mással van. Lehet csak baráti szeretetre gondol, de én még ebben sem vagyok biztos, tudná, hogy te többet érzel és imponálna neki, hogy bármikor visszaugorhat a veled való kapcsolatba, ne hagyd neki, hogy ennyire semmibe vegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!