Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Vajon a barátnőmet válasszam,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon a barátnőmet válasszam, vagy egyelőre még a "szüleimet"? (Többi infó itt lent.)

Figyelt kérdés

30 éves férfi vagyok, szüleimmel élek egy nagy családi házban, szóval nem volt muszáj elköltöznöm otthonról amíg nem nősültem meg. Nem szeretnék kommenteket kapni hogy "anyuci kedvenc fiacskája",meg hogy "mama-hotel", mert itt nem erről van szó. Ez egy egészséges szülő-gyerek kapcsolat, és bőven van hely, szóval nem vagyunk egymás nyakában... Külön élek, de egy házban.)

A barátnőmmel 1 éve vagyunk együtt, egy időben rendszeresen nálam aludt (hetente több napot is).

Már az első perctől kezdve, volt egy kis konfliktus a szüleimmel, mert a barátnőm mindig elég hangosan beszélt, kicsit beképzelt volt, és nem adta meg a szüleimnek a kellő tiszteletet. (Pl. a hangsúlyozás, hogyan hozzájuk szólt stb., ahogyan előadta magát tényleg kicsit túlhangsúlyozta, hogy ő milyen menő csaj.) Nem kifejezetten azzal volt gond amit mondott, inkább azzal, ahogyan mondta. Amikor nem volt nálunk, szüleim azzal rágták a fülem, hogy ez a lány nem tiszteli őket. Ezután a Szüleim is bunkó módon bántak vele, de a lány nem vette észre. (Amúgy nem csak úgy tett, hanem tényleg nem vette észre.) Ezután kérték a szüleim, hogy nem nagyon szeretnék látni, én pedig két tűz között vagyok, mert a szüleimet is szeretem, és a barátnőmet is.

Már több komoly kapcsolaton túl vagyok, és nagyon jól kijövök vele, amikor kettesben vagyunk, olyankor soha nincs közöttünk semmi gond, és velem rendesen viselkedik. 90 %-ban tisztelettudó velem, és úgy érzem megbecsül, és komolyan vesz. Ha kérek tőle valamit, akkor segít stb. Lefogyott, a kedvemért, és úgy öltözik, ahogy nekem tetszik. Mindig állítja, hogy nagyon szeret, és ő nem akar másik férfit, csak engem, hogy soha nem válna el tőlem, és hogy mindig beszéljünk meg mindent bármi is van, és legyünk együtt "örökre". (Neki én voltam az első, szóval nem volt előttem még másik komoly kapcsolata.) Az a baj, hogy nagyon szépen beszél velem, és kicsit attól félek, hogy azt mondja amit hallani akarok. Próbálom tesztelni, hogy mennyire őszinte, de nagyon nehéz, mert nagyon okos csaj! Úgy tűnik nagyon szeret, de nem tudom, hogy őszinte-e?

(Sajnos lehet hogy a pénz és a vagyon is belejátszik, hogy érzékeltessem, ő nem szegény lány, de nekem hozzá képest kb. 30 x (harmincszor) akkora vagyonom van, mint neki...)

Szóval nem tudom pontosan, hogy mi lenne a helyes cselekedet a jelen helyzetben. Hallottam olyat, hogy a szülők megérzését nem szabad alábecsülni, de most úgy érzem tanácstalan vagyok. Jó lenne bárkitől, vélemény, észrevétel. Köszönöm előre is!

2020. júl. 11. 22:08
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
Ja, nem vagy anyuci pici fia, de ha nem tetszik nekik a barátnőd hangsúlyozása, akkor elkezdik fúrni, meg bunkózni vele. Szerintem maradj otthon a szüleiddel meg a vagyonoddal, remélem a lány talál majd egy felnőtt férfit maga mellé.
2020. júl. 11. 22:17
 2/20 anonim ***** válasza:
94%

Na nézzük csak.

Azt írod, egészséges a kapcsolat a szülőkkel, külön élsz, de egy házban.

Ehhez képest máris válaszút elé lettél állítva hogy nem viheted haza. Ennyit arról, hogy te önállónak képzeled magad, de a szüleid mondják meg, kit vihetsz haza.

Kettő, harmincszor akkora vagyonod van mint neki? Akkor miért laksz anyádék nyakán?

Három: tisztelettudó veled, lefogyott és úgy öltözik, ahogy neked tetszik? Saját egyéniséggel bíró nő nem áll veled szóba? Neked robot kell? Amúgy baromi okos lehet, ha azt sem vett észre, hogy a szüleid beszólogattak neki.

Négy: nem bízol benne. Lehet, hogy felesleges a gyanakvásod, de ha nem tudsz benne megbízni, te fogod tönkretenni ezt a kapcsolatot a gyanakvásoddal.

2020. júl. 11. 22:19
 3/20 anonim válasza:
100%
Ha csak annyi a konflikzus a barátnőd és a szüleid között hogy a barátnőd az elején nem volt túl udvarias akkor nem nagy a konfliktus, nem hiszem hogy választani kéne bárki között is.. Szóval mi is pontosan a kérdés? Terveztek valaha külön költözni a szüleidtől? Gondolom a barátnőd egyszer majd szeretne veled kettesben élni a saját otthonotokban. A te barátnőd, nem a szüleidé szóval az számít te hogy érzel iránta. Mivel a szüleid háza, abba van beleszólásuk ki lakhat ott, abba nincs hogy kivel randizol. Viszont neked meg abba nincs beleszólásod, hogy ő hogy öltözzön...
2020. júl. 11. 22:19
 4/20 anonim ***** válasza:
97%
Az a baj, hogy a helyes válaszokat kizártad😕 Nem, nem egészséges kapcsolat, mert a fejlődési szakaszok egy másik szintjén állsz, mint ahol 30 évesen állnod kéne. Különben nem lenne kérdés, hogy az ember maga választ magának társat, nem a szülei választanak neki, és amennyiben lehetősége van rá, külön költözik vele, mert ők alkotnak egy párt, nem anya, meg a fia. Nagyon türelmes barátnőd van, szerencséd van vele. Ha viszont nem bízol benne, és tesztelgeted, akkor a fene megette az egészet. Akkor mindegy az is, mit mondanak a szüleid, bizalom nélkül egy kapcsolatnak sincs értelme.
2020. júl. 11. 22:20
 5/20 anonim ***** válasza:
97%

Ez minden csak nem egészséges. 30 éves léttedre egy normális döntést nem tudsz meghozni és akkor is anyucihoz szaladsz.

Női szemmel ez elég szánalmas...

2020. júl. 11. 22:28
 6/20 Noren1989 ***** válasza:
96%

Az egészséges szülő gyerek kapcsolat ott kezdődik, hogy béha meglàtogatjàtok egymàst. Apa, te annyira vagy önàlló, mint egy ötéves. Manit keresni megy, függetlenedni nem.

Csajod istentudja, hogyviselte az elmúlt egy évet. 🤔

2020. júl. 11. 22:29
 7/20 anonim ***** válasza:
96%
A 30x akkora vagyon az a tiéd vagy szüleidé?
2020. júl. 11. 22:35
 8/20 A kérdező kommentje:

Hát nem ezt vártam, mert nem a kérdésre kaptam választ, hanem mindenki engem ostoroz.

Megint mindenki a vagyonnal és a pénzzel jön, ami visszataszító számomra, mert én a tények kedvéért írtam, pontosabban azért, hogy ha a barátnőm szerepet játszik nekem, akkor ez is lehet az indoka, hogy miért ilyen türelmes velem. Lehet, hogy az az igazi énje, ahogyan a szüleimmel bánik... Ez a dilemma lényege! (Viszont nem jó ha olyan embert kommentel, aki irigykedik a pénz miatt.)

A 30 x akkora vagyon nem a szüleimé, hanem az enyém, csak az enyém, én kerestem meg, és bármikor elköltözhetnék, vannak saját lakásaim, de vehetnék egy másik házat is. (Ezt viszont a barátnőm is tudja.)

2020. júl. 11. 22:50
 9/20 anonim ***** válasza:
95%

Na akkor pláne nem kellenél, ha ennek ellenére te a szüleiddel laksz. Nem vagy képes leválni róluk. De, a kérdésre kaptál választ. Ha nem bízol meg benne, felejtős. Akár igazad van akár nincs.

Amúgy én olyannal sem lennék együtt, aki a szüleimmel bunkó,de ez mellékes.

2020. júl. 11. 22:56
 10/20 anonim ***** válasza:
96%

Egèszsèges szülő-gyermek kapcsolat? Mitől beszèlsz? A szüleid tele beszèlik a fejed a barátnődről, meg kb. kitiltják onnan, halkan megjegyzem, hogy zsarolnak, hogy aztán arra a lèpèsre sarkalljanak, hogy szakíts vele, vagy pedig magától megy tönkre a kapcsolat a mesterkedèsükből kifolyólag. Ember, 30 èves vagy, ez hol egèszsèges? Ha még annyira "külön" vagy tőlük otthon, akkor kièrt is nem veheted haza a barátnőd? Hmmm?? Nagyon-nagyon messze vagy te az önállóságtól.

Tudod nekem is volt anno 20 èvesen olyan pasim, aki annyira nem tetszett a szüleimnek, anyukám is tiszteletlennek èrezte, mert mikor nálunk aludt reggel, vagy dèlelőtt sosem köszönt, semmi jó reggelt vagy hasonló, csak elment mellettük. Ezt megjegyeztèk nekem, de ennyi, nem beszèltek ellene, nem bunkóztak vele, ès pláne nem tiltották meg, hogy haza vigyem. Sosem próbáltak ilyen szinten befolyásolni. Ès mèg csak 20 voltam, ès tanuló, ők tartottak mèg el, ès mèg így sem akartak befolyásolni, hagyták, hogy èn hozzám meg a magam döntèseim.

Na ehhez kèpest te hol tartasz 30 èvesen elvileg önálló egzisztenciával?

A 30x vagyon a tièd, vagy a szüleidè? Gyanítom az utóbbi. Szerinted a barátnőd erre hajtana? Ezt is a szüleid magyarázták be, vagy ez a fantasztikus gondolat már tőled ered? Mègis mit èr vele, hogy te (szüleid) vagyonos vagy?

Lehet, hogy kènyelmesebb èlete lenne veled, könnyebben tudtok házat venni stb. de mondjuk egy esetleges házassággal nem profitál semmit, mert az különvagyon.

2020. júl. 11. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!