Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Magyarországon a nők igazából alárendeltek szeretnek lenni a párkapcsolatban, csak ezt nem merik kimondani?
Egyre gyakrabban tapasztalom, hogy a nőket nem zavarja, sőt szeretik, ha alacsonyabbrendű lényként kezelik őket. Például a Nemzeti Alaptanterv is rögzíti, hogy "van fogalma alá- és fölérendeltségről, betartja az illemszabályokat; igyekszik a családban az egészséges sztereotípiák szerint viselkedni", és hasonlók egy egész könyven keresztül. És ezek a dolgok már vagy 10 éve így mennek. Az erőszaktól sem védik a nőket egyáltalán, a kormány emberszámba sem veszi őket,stb.
(Tudom, hogy a kormány szövegezi meg ezeket a tankönyveket és hozza a döntéseket, de köztudott, hogy a nők szavaznak rá a legtöbben, vagyis ez a nők szava!!)
Miért van az, hogy Magyarországon, más európai országokkal ellentétben, inkább az alárendeltebb szerepet célozzák meg a nők? És miért kommunikálják ennek ellentétét?
A nemzeti alaptantervben a tanár-diák kapcsolatról van szó nem a nőkről.
És attól meg mert a jelenlegi vezetés ránk erőlteti ezt a konzervatív-keresztény szemléletet az nem azt jelenti, hogy itthon mindenki ezt tartja követendőnek és ideálisnak. Ezt mutatja az is, hogy botrány volt belőle hogy a kormány nem akarta ratifikálni az Isztambuli Egyezményt vagy amikor kiderül egy közszereplőről hogy megerőszakolt valakit.
Az idősebb nők többsége szavaz legfeljebb a jelenlegi kormányra, őket meg a nyugdíj és az erzsébet utalvány érdekli nem az, hogy a jelenlegi vezetés mit gondol a nők szerepéről. A fiatalok/középkorúak akik tisztában vannak ezekkel inkább felháborítónsk tartják mindezt es ezért is nem is terveznek itthon maradni.
Én nem szavaztam semmi ilyesmire.
Pont az borított ki ma is, hogy index meg 444 cikkek alatt annyira konzervatív, nőgyűlölő szövegek vannak, hogy el kell mennem itthonról egy normálisan gondolkodó férfiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!