Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom csak nagyon ritkán mos fogat, hogy vegyem rá a rendszeres fogmosásra?
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. A párommal már egy ideje együtt élünk, mégis csak most tűnt fel, hogy csak nagyon ritkán mos fogat. Nagyjából hetente 1-2szer. Tudom ez nem hangzik még olyan vészesnek. Bár lehet, hogy nem is az mert eddig én se vettem észre. Nincs rossz szájszaga, illetve a fogaival sincs még probléma.
Már többször is szóltam neki emiatt, utána meg is mossa a fogát. De pár nap után megint "elfelejtődik". Nem tudom már mit tehetnék vele.
Ez azért is fájó pont számomra, mivel az én nagyon sokat szenvedtem a fogaimmal még fiatalabb koromban. Pont akkor mikor nálam is ki-ki maradt pár alkalommal a fogmosás.
Hiába mondom a páromnak, hogy baj lesz belőle, mégsem hallgat rám. Esetleg van valami tippetek vagy tanácsotok, hogy vehetném erre rá? Nagyon szeretem és csak jót akarok neki, de így nagyon nehéz.

Sajnos a fogmosás jelentős probléma rengeteg embernél.
Én 25/N vagyok, és bevallom, sokáig nem tudtam, hogy kell helyesen fogat mosni, az anyukámat nem érdekelte mi van velem, ő sem mosott fogat, stb.
Szerencsére rájöttem a helyes szájápolásra.
A koliban, ahol laktam covid előtt, tapasztaltam, hogy a szobatársam sem tud fogat mosni. Bár minden nap megmosta, sikált rajta kettőt és kész.
Az expasim szintén, kb. 3 msp volt a fogmosás neki. Szóval ez elég sok embernél probléma.
Az, hogy te már többször szóltál, és elfelejti, durva. Oké, hogy otthonról hozza, de mostmár ott tart, hogy többször jelezted. Kínos vagy sem, le kell ülnöd vele megbeszélni, és ha abból sem tanul, akkor vagy megszoksz vagy megszöksz. Mindenesetre én nem tudnék valakinek úgy csókot adni, hogy 5 napig nem mosott fogat.

11-es
Nálam is hasonló volt a helyzet még régebben, sikáltam rajta párat és kész. Nagyon sokáig küzdöttem a fogínygyulladással, szerencsére mostmár jobb a helyzet.
Nem új ez a dolog, régebben kb 1-1,5 éve már leültem vele beszélni erről. Aztán utána egy ideig mosta, de idővel egyre ritkábban.
Karácsonykor megint begyulladt az ínyem, így jött fel köztünk megint a téma.
Nem akarok senki anyja se lenni, csak jót akarok neki.
Karácsony óta próbálom rávenni, hogy mossunk együtt fogat. Még ez vált be legjobban.
De főként azt szeretném, hogy egyedül is megcsinálja ugyanez, mivel a munka miatt sokat utazik/van távol.
12-es
A piros cuccra nem emlékszem, de mi el voltunk fogorvosnál és megmutatta, hogy kell fogat mosni. Emlékszem, hogy utána kaptunk fogkefét (az enyém narancssárga volt) meg matricát matricát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!