Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátnőmnek igaza van?

Figyelt kérdés
Barátnőm azt a nézetet vallja,hogy mivel egykék vagyunk és mindketten a szülőktől majd örökölünk egy lakást 15-20 ev múlva ezért fölösleges még egy lakásra gyűjteni,helyette azt a pénzt amit félre raknánk lakásra elutazzuk, el éljük. Mit szóltok hozzá? Addig nyilván albérletben élünk,sajnos ilyen 220 körüli a keresetünk havonta. (Budapest)

2021. jan. 12. 20:36
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
84%
Az önerőe gyűjtögetést már 10 éve el kellett volna kezdeni, amint dolgozni kezdtetek. Szerintem is undorító azt várni, mikor halnak meg a szüleitek. És akkor mi van ha a szüleitek esetleg úgy döntenek hogy eladják a lakásukat? Az én anyósom tavaly összehívta a két fiát és azt mondta, neki már túl nagy a ház. Megkérdezte, oda akar e költözni az egyikük esetleg. Mondták hogy nem. Így még abban az évben el lett adva. Az életkorotok alapján a szüleitek olyan hatvanasok lehetnek. Simán elélhetnek még húsz-harminc évet, és addigra már ti sem lesztek fiatalok.
2021. jan. 13. 00:32
 22/30 anonim ***** válasza:
Engedjetek meg magatoknak pár vágyott utazást, viszont gyűjtsetek is, fektessetek be. Nem szabad minden pénzt elszórni.
2021. jan. 13. 01:14
 23/30 anonim ***** válasza:

Ez mekkora kapufa. Meg eleve erre blazírozni mennyire gáz már...

Én 46 vagyok, egyke, anyukám után fogok örökölni egy most is tehermentes, nagy értékű lakást valószínűleg, reményeim szerint legkorábban valamikor 65 év felett. Anyu most 70 és köszöni tök jól van, aktívan tolja a nordik walkingot is (ezt most is lehet ugye), meg úszott a pandémia előtt, szerintem fizikálisan nálam jobb bőrben van. Értem én, hogy történhet bármi, de azért sokan simán ellavíroznak (pláne a nők, sajnos ugye ez a statisztika, hogy a férfiak korábban halnak)80- éves korukig, remélem az én anyám minimum tízzel tovább is.

No meg addig bármi történhet, eladhatják, elvégre a saját tulajdonuk, vagy elmehetnek idősödvén egy jobb otthonba belőle, hiszen nagyon úgy fest "szerető" gyermekeik, akik már most is a leendő lakhatásukat az ő elhalálozásukra akarják felépíteni, tutira nem fognak gondoskodni róluk, ha rászorulnának sem...

Sokaknak a nullával egyenlő a pénzügyi kultúrájuk, megtakarítást képezni csak az ostobáknak luxus és azoknak, akik hónapról hónapra élnek, így nincsen erre lehetőségük. Persze, utazni, élni kell, azt is el lehet dönteni ki, miben, hol, hogyan szeretne élni, akad, aki élete végéig bérel (nálunk azért ez annyira nem gyakori), de ha szeretnétek saját otthont, akkor azért tenni kell.

Örökség meg vagy lesz, vagy nem, sok víz lefolyik még addig a Dunán, szerintem az az egészséges, ha az ember nem veszi számításba a bizonytalant semmikor, pláne 30 évesen, mindensetre semmiképpen sem alapoz rá egy majdani lakhatást és egyéb alapvető dolgot.

2021. jan. 13. 06:33
 24/30 A kérdező kommentje:
Igen kell saját lakás,nyilván nem az albérlet a cél, szóval akkor el kellene kezdeni gyűjtögetni albérlet mellett, de akkor alig maradna pénzünk kb 5-6-7 évig, vagy ne menjünk albérletbe és akkor még gyorsabban meglenne a pénz az ÖNERŐRE? A pénzt a bankszámlánkon célszerű lenne tartani vagy vegyünk mindig Magyar Állampapírt? Én férfi vagyok én 7 év múlva is megfelelek a gyerekvállalásra, de a barátnőm 40 felé már nem annyira. Na most akkor mivel benne vagyunk a biológiai időben most kéne gyereket vállalni ha a szülők nyakára csinálnánk akkor félre tudnánk rakni pénzt,ha a budapesti albérletbe vállalnánk akkor szerintem kevés pénzt tudnánk félre rakni, vagy még többet kéne dolgozni.
2021. jan. 13. 10:15
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha családot akartok alapítani, akkor például a babaváró is opció lehet, esetleg a csok. Az előbbi elég jó konstrukció, ha stabil a kapcsolat, nagyon kedvezményesek a feltételek, persze önerő nélkül ssemmilyen opció nem játszik, szülők nyakára gyerket vállalni meg kész öngyilkosság, ritkán van jó vége.

Valami kompromisszumot kötnötök kell, mert az nem fog működni, hogy habzsidőzsi, utazás, spórolni se kelljen, félrerakni sem, meg albérletre se akartok költeni, de mégis legyen majd egyszercsak hip-hopp lakás a kis feneketek alatt. Ha gyerket is szeretnétek a közeljövőben, akkor pláne nem pálya ennyire "carpe diem" módon élni, mert sosem lesznek elég stabilak a körülmények ahhoz, hogy alkalmas legyen a felnevelésére. Muszáj lesz áldozatokat hozni, senkinek sem hullik az ölébe.

2021. jan. 13. 10:23
 26/30 A kérdező kommentje:
Bankszámlánkon kezdjünk el gyűjtögetni vagy Magyar Állam Papírt vegyünk amint össze gyűlik x összeg? Sajnos nincs nagy összegünk.Ti hol gyűjtitek a pénzt?
2021. jan. 13. 10:47
 27/30 anonim ***** válasza:
Nekünk volt külön egy gyűjtőszámlánk. Nem, nem az a bankszámla amit nap mint nap használtunk. + A magánnyugdíjpénztárból felvettük az addig befizetett összeget (10 évnyit kb).
2021. jan. 13. 10:53
 28/30 anonim ***** válasza:

Most komolyan ennyi a pénzügyi kultúrátok 30 felett? Olyanok vagytok, mint a tizenévesek: élj a mának! Mondd, és mi van akkor, ha 7 évig nem lesz pénzetek, amit elszórjatok? Nem éri meg lemondani, hogy utána a sajátotokban éljetek, ráadásul úgy, hogy gyereket is akartok. Mi a francot csináltatok eddig, hogy nincs már félretett pénzetek? Sőt megkockáztatom már a saját nyugdíjatokra is kellene gondolnotok. Mert a mi korosztályunknak már nem lesz normális nyugdíja, lesz majd mai értéken 30-40 ezer, de ha duplája lesz is rohad kevés.

Ilyen nővel én nem alapítanák családod, mert kizárólag a pénz elszórásához ért. Állandóan veszekedni fogtok a pénzhiány miatt.

31/N

2021. jan. 13. 12:15
 29/30 A kérdező kommentje:

Nem éri meg lemondani, hogy utána a sajátotokban éljetek, ráadásul úgy, hogy gyereket is akartok--Mit nem éri meg lemondani?

Mi a francot csináltatok eddig, hogy nincs már félretett pénzetek?--- utaztunk,marci hevesen módon éltünk.

Amúgy nyugdíjra rakok félre és fundamentám is van.

2021. jan. 13. 12:38
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Remélem az én gyerekem nem azt fogja várni hogy mikor dobom fel a talpam.

Bár már most érettebb nálatok 12 évesen...

2021. jan. 13. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!