Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez mennyire normális,hogy én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez mennyire normális,hogy én így gondolkozok?L

Figyelt kérdés

Mások is gondolkodnak ilyenen?Nektek is vannak ilyen gondolataitok vagy én vagyok a nem normális?

Nem 0-24-ben ,de 1-2 naponta általában emészt néhány gondolat...például olyan gondolatok,hogy félelmetes mennyire nem tudhatjuk milyen a másik ember,mármint,hogy el fog-e hagyni x év múlva,hogy ki fog-e tartani mellettünk 10-20-30 év múlva is? Hogy vajon folyton versengenem kell más emberekkel,pl más nőkkel? Nekem mindig szépnek kell lennem? Hogy mennyire nem bízhatom rá magamat egy férfira sem,pl a barátomra,hogy nem engedhetem meg magamnak,hogy nyugodtan szüljek és neveljem a gyereket,mert kimaradok a munkából,lehet ő lelép ,elhagy. Közben ő hobbival foglakozik,tanul,doglozik,előrelép. Én meg jogosan leszek lecserélve. Hogy folyamatosan tanulnom kell,edzeni magam,siekresnek kell lennem nőként,szépnek is ,hogy ne legyek lecserélve,vagy legalábbis amikor lecserélnek ne az legyen,hogy sehol nem tartok és onnan esélytelen legyen felállni.Hogy tulajdonképpen arról szól az egész életünk,hogy versengünk,hogy sosem lehetünk biztonságban,hogy a párunkban nem lehet megbízni,mert elárulhat,elhagyhat..

Nem tudom,ilyen dolgokon kattogok folyamatosan,hogy magammal kell törődni,csak arra kell figyelnem,hogy én haladjak és muszáj is,mert kidobnak.

Mlyen mentális bajom van? De mit tehetnék,ha tényleg így megy a mai világban,hogy folyton résen kell lenni,hogy nem lehet nyugodt ,békés életünk,hogy nem bízhatok igazán sohasem..

2021. jan. 7. 11:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nem normális, főleg nem ilyen gyakran kattogni ezeken. Senki nem kap születése után az anyakönyve mellé egy életút könyvet is, amiben arról biztosítják, hogy mindig minden szuper lesz. Ráadásul ez lehetetlen is. Mindenkit, legalább egyszer, elárulnak, elhagynak, kihasználnak, kirúgnak, beteg lesz stb. Mivel veled is óhatatlanul meg fog történni, már el is raktározod magadban, hogy ugye, megmondtam, az élet sz.r, igazolta, és még jobban belelovalod magad a félelmeidbe. Ez egy ördögi kör és végül azt veszed észre, hogy tényleg egy pillanatot se élvezel. Ráadásul az ilyen frusztrált emberektől mások is menekülnek. Engedd el. Akkor kell átjutni a folyón, amikor odaértél. Addig meg nyugodtan élvezd az életet.
2021. jan. 8. 01:27
 12/12 A kérdező kommentje:

Én is ismerem ,hogy ne foglalkozzunk a negatív gondolatokkal,és éljünk a mának/jelennek ,minden pozitívan fogjunk fel. Ne gondoljunk arra mi lesz,ha..stb. Ez megy is alapvetően,így élem a napjaiamt többnyire. De néha jönnek ilyen időszakok ,hogy sűrűn átengedem ezeket a gondolatokat,legikább akkor amikor nem úgy alakul valami ahogy "kellene". Pl ,ha a párunkkal összevszünk olyankor azért átértékeljük a doglokat.

Nem vagyok elnyomva,igenis van akaroatom,nem tőle függ a bodlogságom mint páran írták. Abszolút egy egyén vagyok,el vagyok magamban is,van hobbim,munkám ,mondok nemet,nem élek teljes elnyomsában stb. Ettől függetlenül számomra a boldogság az igazi egy társban van,akiről tudom,hogy mindig itt lesz/van,szerethetem ,a tudat,hogy egy életen át mellettem van. Én ilyen személyisé vagyok akinek ez fontosabb,mint bármi. Hiába vannak dolgok amik lekötnek,egyszerűen minden értlemetlen ,ha nincs ott a társam. Éltem már x évig sizngliként úgy is léteztem,fejlődtem,tudtam örülni. De számomra egy társ mellett igazi minden. Ezért nehéz ezt megemésztenem ,hogy amire vágyok azt sosem fogom megkpani,vagy legalábbis soha nem lehetk benne igazán biztos.

Akik írták akár én is leléphetek,hát én ismerem magam,vannak elveim,szeretem őt,tudok szeretni,tudom mi az a hűség,kitartás stb,én maradnék,ezért nem nyomaszt a saját oldalamról ez a kérdés.

2021. jan. 8. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!