Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tudnék megbékélni a párom káros szokásaival?
Már bő 1 éve, hogy együtt vagyunk. A kapcsolatunkat tekintve minden rendben van, nagyon jól meg van az összhang közöttünk, szuper ahogy együttműködünk, tényleg tök rendben van minden, nagyon jól érzem magam mellette.. egyetlen dolog van, ami viszont éket ver közénk: ez pedig az, hogy a párom alkalmanként alkoholt fogyaszt, és ilyenkor előfordul, hogy le is részegedik, illetve még amikor a barátaival van, előfordul, hogy füvezni is szokott (ez az, ami jobban szokott aggasztani). És engem ez egy részről taszít, már vele kapcsolatban, egyszerűen kiábrándító, mikor hallom/látom nála, és megmondom őszintén, eléggé megvetek mindenféle káros szenvedélyt, amíg valaha éltem, azt mondták, hogy kerüljem ezeket. Sokszor aggódom amiatt is, hogy függővé válik..
A kérdésem pedig az lenne, hogy tudnátok valami támpontot vagy tanácsot adni, hogy miként kezeljem és reagáljam le az ilyen helyzeteket? Azt mindenképp szeretném, hogy le fogunk ülni beszélni, de fogalmam sincs, mi lesz belőle, vagy mit mondhatnék, és azt meg nem akarom, hogy elforduljon tőlem, és aztán titkolózzon és hazudozzon nekem.
Esetleg aki volt mar ilyen helyzetben, szívesen veszem, ha leírna tapasztalatait vagy bármi :)
10,
Ez nagyon jó 😃
Viszont jól szemlélteti amit leírtam.
Ha mondjuk havonta egy estén (alkalmakkor) innál egy kicsit - azzal se lenne semmi baj.
A füvet is lehet alkalmanként használni. De tovább megyek, még sok más szert is.
Van amelyiket könnyebb - és van amiket nehezebb. Ez főleg attól függ mekkora az adott szer addiktív potenciálja - tehát hogy milyen könnyű tőle függővé válni.
Én mint súlyos függő - azt elismerem hogy a fűtől könnyebb függővé válni - mint pl a italtól. De egyiktől sem tényszerű hogy valaki függő lesz.
Nincs rossz szer - csak rossz szerhasználó.
Utolsó nagyon jót írt.
Én is függő vagyok sajnos, de ezeket a szereket lehet "okosan" is használni.
Ha a párod úgy tolja, ahogy te leírtad, a helyedben nem aggódnék. Néha kiereszti a gőzt és ennyi. Ez még messze nem függőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!