Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek, ha a pasim annyira...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha a pasim annyira visszaesett a gyászba, hogy szinte mindennap a halott legjobb barátnője sírjánál részegedik le?

Figyelt kérdés
A lány 1 éve halt meg, ami nagyon megrázta a barátomat, konkrétan megtartotta egy pulcsiját. Egyfolytában iszik, szinte többet van a temetőben, mint velem. Kezdett jobban lenni, de az utóbbi pár hétben megint visszaesett. Mégis, hogyan segíthetnék rajta? Nem akarom ezt az egészet eldobni, együtt nőttünk fel. 20 évesek vagyunk
2020. dec. 21. 22:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
55%
De. Keresel neki egy pszichiátert és szakítasz.
2020. dec. 23. 01:00
 22/29 anonim ***** válasza:
70%
A szerelmed hal meg te is megsemmisűlsz. Hidd el én tudom. Kezdj új életet.
2020. dec. 25. 17:20
 23/29 anonim ***** válasza:
59%

Öreg vagyok, alig él már valaki is a családból, szóval gyászolta eleget.

Nekem nagyon abszurd egy üveg vodával menni a temetőbe.

És az is, hogy mindennap.

Nem tudom, szerelmes volt-és belé, de te nem vagy neki valami fontos, az látszik.

Vannak gyászfeldolgozásban specializált emberek, de olyat még nem fog megkeresni.

Szerintem azért engedd el, mert nem tudsz segíteni rajta, annyira nem vagy fontos neki.

2020. dec. 25. 19:55
 24/29 anonim ***** válasza:
41%

Ha a párom szabályosan összeomlana, sőt, már egy éve folyamatosan a temetőben lakna részegen, mert meghalt a volt nője, akkor szakítanék, mert nem engem szeret.

A többit majd ő megoldja, nem rám tartozik.

2020. dec. 25. 21:50
 25/29 anonim ***** válasza:
38%

Sokat elmond az emberek többségének átlagos érzelmi intelligenciájáról, hogy a 80% elképzelhetetlennek tartja, hogy egy vesztes focimeccsnél nagyobb mértékben megrázzon valakit a legjobb barátjának a halála.

Nem kell ahhoz szerelem, hogy valakihez - emberileg - kötődjünk. Oké, (sajnos) nem megszokott, hogy egy barátság ennyire sokat jelentsen valakinek, de nyilván ha veled volt már akkor is, amikor ő még élt, és most is veled van, akkor ez azért van, mert te vagy a szerelme.

Mint ahogy az sem törvényszerű, hogy ha netán tényleg szerelmes lett volna a lányba - bár szerintem ez nettó baromság - akkor ennyire kikészült volna. Egy valódi, mély barátság elvesztését nehezebb feldolgozni, mint egy be nem teljesült szerelemét. Tapasztalat...

Viszont az tény, hogy valamit ezzel a helyzettel kezdeni kell. Ha egy év alatt szinte semennyire nem sikerült neki túllépni, akkor bizony szakember segítsége kell ahhoz, hogy ezt fel tudja dolgozni. Ehhez ti ketten kevesek vagytok. Kivéve persze, ha doktori szinten járatos vagy az emberi lélek rejtelmeiben. De nem véletlen, hogy léteznek pszichológusok és pszichiáterek, ők azért ismernek jópár olyan módszert, amivel nála sokkal mélyebben levő embereket is sikerül visszarántani a valóságba, sőt, nem csak visszarántani, de minden bizonnyal sikerül elérni azt, hogy újra boldog tudjon lenni.

Természetesen te is segíthetsz. Mutasd meg, hogy igazi partner vagy! Beszélgessetek az érzéseiről, a gondolatairól, ha van, vakinek elmondhatja, hogy mit, és miért érez, miket gondol, akkor az nagyon sokat tud segíteni a feldolgozásban.

2021. febr. 8. 03:11
 26/29 anonim ***** válasza:
50%

"Ez a srác nem szeret téged, de legalább is nem szerelmes beléd"

Baromság.

Ha nem lenne szerelmes belé, és tegyük fel, tényleg a szerelme volt a halott csaj, akkor ebben az állapotban 100%, hogy nem lenne a kérdezővel. Ez egyszerűen nem logikus. Ha egy ember a feltételezett szerelme miatt ennyire padlóra kerül, akkor pont ahhoz nem lesz ereje, hogy egy "tartalék csajt" fűzzön. Az egyetlen logikus magyarázat, hogy bár nagyon közel állt hozzá, de - legalábbis az elmúlt években - biztos, hogy nem volt a szerelme.

"Mindenki ugyanazt írja, de nem akarod elhinni."

Ha nekem mindenki azt mondja, hogy 2+2=5, attól az még nem lesz igaz, és nem fogom elhinni. A többség pedig bele sem akar gondolni a történtekbe, csak reflexből rávágja a rosszindulatú választ, talán azért is, mert a többség magából indul ki, és képtelenek egy nőre nem dugópajtiként tekinteni. De ez a válaszolókat minősíti.

Mellesleg: én is azt mondom, hogy pszichológushoz kell menni.

2021. febr. 8. 03:19
 27/29 anonim ***** válasza:
Úgy ahogy a 21-es mondja!
2021. febr. 8. 15:51
 28/29 anonim ***** válasza:
Segíteni annak lehet aki segítséget kér vagy legalább elfogadó... Amíg eddig nem jut el, tehetetlen vagy
2021. febr. 8. 16:13
 29/29 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom de azért az durva kijelentés hogy élni sincs kedve nélküle.És akkor veled mi van?Az kit érdekel hogy neked ez mennyire esik rosszul?Te vagy a barátnője és nélküle nincs kedve élni.Elgondolkoznék és nem sanyargatnám tovább magam.
2021. febr. 8. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!