Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az indítéka egy ilyen férfinek?
A férfi, akiről szó van hosszú ideje kapcsolatban él egy nővel (15-20 év), akivel elméletben minden jól működik (ezt a férfi hangoztatja is, problémákról senkinek nem számol be, teljesen meg van elégedve a párkapcsolatával). Mégis többször megcsalja a nőt.
A nő csinos, odaadó, jó a természete, jól kijönnek, a szexre sem lehet panasz.
Ebben az esetben, amikor látszólag minden rendben van, mi motiválja a férfit a megcsalásra?
(Mielőtt a dolog személyeskedésbe csap át, sem a nő, sem a férfi nem vagyok. A történet nem rólam szól. Nem tanácsok kellenek tehát, csupán szeretném megérteni a számomra megérthetetlent.)

Én is ismerek ilyen férfit. Szerintem csak a változatosság hajtja, de soha nem adná fel a kapcsolatát, családja. Ilyen hűtlen típus, aki nem tud megmaradni a seggén, mindenkivel flörtöl, vagy próbálkozik (persze nem gusztustalan módon), amivel tulajdonképpen a saját kisebbségi komplexusát akarja kompenzálni, hogy férfinek érezze magát. A visszajelzések, hatások, és kalandok éltetik.
Igazából ez a legundorítóbb típus, hisz otthon mindent megkap, mégis több kell neki, és nem azért mert szerelmes, hanem játékból...

Mégsem olyan jó a kapcsolata (tudod, a negatívumokat hajlamosak vagyunk elhallgatni).
Esetleg a fent említett vadàszösztön, vagy a szimpla megunàs is lehet a mozgatórugója.

#5 Azért akarja bepasszírozni magát a monogámiába, mert jó háttérrel sokkal könnyebb csajozni, több magabiztosságot ad. Igazából nincs tétje, mert csak szórakozást keres, nem kapcsolatot. Ő mindig nyer, hiszen ott a szerető, csinos, okos asszony alapból, és ha ezen felül összejön valami kaland, az csak plusz számára, tehát ő mínuszban nem marad.
Egyedül az ilyen férfi csak egy kóbor kutyához hasonlítana, így meg vonzó, mert nincs benne egy fikarcnyi párkereső görcs. (#3)

"Az ilyen minek tart fent párkapcsolatot, minek alapít családot?"
Statisztika szerint az emberek 60-70%-a csalta már meg a párját, akkor minek akkor minek alapít az emberek többsége családot? Jöhetne vissza kérdésed ilyen formában is.
7: Igazad lehet, logikusnak tűnik, amit írtál.
8: Szerintem fontos elkülöníteni a sorozatos megcsalókat (történetem szereplője) és azokat, akik mondjuk egyszer léptek félre, vagy “nyomós” indokkal, nem puszta szórakozásból (hanem mert mondjuk tényleg beleszerettek másba). A 60-70%-ba viszont mindkét csoport beletartozik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!