Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Becsapott a párom, most pedig az apai kötelezettségére hivatkozik. Szakításon gondolkodom. Szerintetek jogosan akadtam ki?
Együtt élek a párommal, akinek van mástól gyermeke. Nem miattam mentek szét az exel. Sokat veszekszünk a gyerek anyja miatt. Most kiderült, hogy hetek óta, szinte naponta átmegy az exéhez lakást felújítani. Reggeltől estig nincs itthon. Még sajnáltam is, hogy ennyit dolgozik. Erre kiderül, hogy rengeteg időt az exénél tölt... Először tagadta, majd elismerte, hogy így van. Azzal védekezett, hogy ha elmondta volna az igazat, kiakadok, és benne volt a pakliban, hogy nem bukik le. Illetve, hogy apaként kötelessége ezt megcsinálni az exnek hisz ott lakik a gyermek.
Nagyot csalódtam benne. Átvert, hazudott. A bizalmam teljesen oda van. Szakítani akarok. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre, hogy látjátok ezt? Illetve, szerintetek meddig tart ilyen esetben a szülői kötelesség? Valóban az ő dolga a felújítás? Miért nem lehetett volna ezt velem megbeszélni?
Nő vagyok két három éven aluli gyerekkel és most váltam. A volt férjemnek még nincs párja. A volt férjem rendszeresen átjár hozzánk ezt-azt megcsinálni. Én azt hiszem tudom mi a helyzet veletek.
1. Mindegy, hogy miért történik egy válás, ha gyerek is van, akkor elkerülhetetlen, hogy mindkét félnek vaskos bűntudata és lelkiismeretfurdalása legyen.
2. Egy férfinak nagyobb trauma a válás, mert ha gyerek is van, akkor ő több embert is elveszít.
3. A bűntudata is nagyobb egy férfinak, mert a volt feleségre anyagilag, fizikailag és mentálisan is sokkal több meló hárul.
A történetedről mindjárt az én volt férjem jutott az eszembe. Azzal, hogy megcsinálja nálam, amit tud, azzal megkímél a szakember kereséstől, a szervezéstől és hogy egy csomót kelljen perkálnom, és így a gyerekre is több jut. Soha nem én kérem, mindig ő ajánlja fel. Természetesen az anyagot én veszem. Pontosan tudom, hogy ezzel ő a bűntudatán akar segíteni, mert én itt vagyok éjjel-nappal két gyerekkel, ő meg szabad. Szerintem a te párodat is ez motiválja. Valószínűleg ő egy olyan férfi, aki tevékenyen részt vett a családja életében, nem csak a gép előtt ült és játszott. Felelősséget érez irántuk. Nemcsak a gyereke érdeklő, hanem az is, hogy a gyereke anyja hogy boldogul. És azt kell, hogy mondjam ez kéne legyen a normális. El kell fogadnod, hogy mindig a gyereke lesz az első, és ha gyerekes pasival kezdesz, akkor az is benne van a pakliban, hogy nem egy érzéketlen agyhalott, és érdekli, hogy a gyereke anyja hogy boldogul azzal a felelősséggel, amivel - tök mindegy kinek a hibájából - egyedül maradt. Szerintem normális, ésszel gondolkodó nő ilyesmi férfit akar a gyereke apjának. Csak mivel nincs gyereked, nem voltál ilyen helyzetben úgysem érted meg, nem is értheted. Egy rendes emberrel vagy együtt, akinek annyi a bűne, hogy nem utálja a volt feleségét, hanem segíti amiben tudja.
Megakartam ismerni, de a párom megtiltotta, mert szerinte egészségtelen dolog, hogy jóban legyek az exével, vagy, hogy egyáltalán ismerjem.
A valódi probléma felett pedig elsiklottál, kedves 10-es válaszoló! Hazudott, a hátam mögött zajlott mindez! Majd, ha a volt férjednek lesz új párja, és nálad csinál ezt azt, úgy, hogy a jelenlegi nőjének fogalma se lesz róla, és te ezt normálisnak tartod majd, akkor gondolkodj el az erkölcsi értékrendeden.
Ha a volt férjem jön hozzám bármit csinálni az a mi dolgunk. Hogy erről ő majd mit mond otthon az az ő dolga. Én ebbe nem fogok beleszólni, nem az én dolgom.
Tudod, ha hazudnak valakinek az sem véletlenül van ám. Lehet a másikra kenni, de ennek te vagy az oka. Valószínűleg nem lehet veled őszinte. Az meg a te szegénységi bizonyítványod, hogy még azt sem lehet neked elmondani, hogy segíteni akar valakin, mert csak ennyi empátia szorult beléd.
Ez is egy vélemény, bár leginkább feltételezés. Ha valaki hazudik, az az ő bűne, nem lehet másra fogni. Nincs olyan, hogy nem lehet valakivel őszintének lenni, és ezzel mentesíteni valakit a hazugság alól.
Könnyen ítélkeztek, de megnéznék itt pár embert, hogy ha ő csinálna minden házimunkát otthon, munka mellett, még a párja az exének segít, akkor mennyire lenne toleráns...
Azt meg végképp nem értem, hogy ha valaki elvált, akkor minek rángatja vissza a volt férjét segíteni. Egyedülálló, oldja meg. A többi egyedülálló sem rángatja az exét, ha valami elromlik otthon...
Ennek nem sok köze van a gyerekneveléshez...A kihasználáshoz annál inkább...Persze, a gyerek mindig jó aduász az ilyen nők kezében...Vissza is élnek vele rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!