Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Be akarom festetni a hajam, frufrut szeretnék vágatni, illetve a hosszából is csapatnék le nem keveset a hajamnak. Ezt a barátom nem nézi jó szemmel, mikor mondtam, brutálisan kiakadt, nem engedi, és mondta, nem tetszenék már úgy neki. Jogos így ez?

Valaki szerint jogos, valaki szerint nem. Nyilván erről megoszlanak a vélemények, csak kíváncsi voltam, hogy milyen arányban.
A vitájával, kiakadásával én sem értek egyet.
Én azon a véleményen vagyok, hogy szerintem valamilyen szinten jogos a beleszólása a másiknak, hogyha esetlegesen olyan szinten “el akarnám csúfítani” külsőleg magam, amivel már utcára se mehetnék ki, de itt nem erről van szó. Szerintem ez viszont nem a hajnál kezdődik, nyilván az én fejemen nő, azt kezdek vele, amit akarok. Persze nem extrém átalakulásról lenne szó, hogy pl. a derékig érő hajam kopaszra vágatnám.
A másik érvelést megértem, nyilván, ha az embert megszerettem valahogy, a külseje is megfog azzal a lendülettel. Meg nem véletlen tetszett meg a másik úgy, ahogy. Viszont a külsőm sem marad meg állandólag ugyanolyannak, nem leszek én se fiatal az idők végezetéig, bármi történhet a hajammal, kihullhat betegség miatt is. Ezzel az erővel ha majd hatvanon felül leszek már őszes lenövéssel a fejtetőmön a szőkésbarna helyett, az lesz majd a hiszti tárgya.
Én vagyok túl “rebellis”?

#10-es, nagyon jól leírtál mindent!
Meg kell hagyni, nekem sem tetszene az ötlet először, a fordított eset, amit írtál példának, illetve nem véletlen alakul ki mindenkinek ideálja. De! Hajlanék arra biztos, hogy nyissak, elfogadjam, és szeressem úgy, mert az is ő és kész.
Elvégre nem csak a külső miatt szeretem a másikat.
Viszont valamilyen szinten én is változok, a másik is, és lehet, megunja a tizen x-húsz éve ugyanolyan szakállát, bajszát, haját, akar valami újat, és ez így is helyénvaló.
Nem kiakadni kell, mert ez az attitűd semmi jóra nem vezet, persze az ember a hirtelen változásra negatívan reagál, hisz az minden lesz, csak nem a megszokott
#13-as!
Nem mindegy, hogy ki min akad ki, milyen kis mértékű az a dolog, és az sem mindegy, mennyire. Engem ezért bizonytalanít ez az egész pont el, mert ha már ilyen kis kardinális kérdésből, mint a hajam, alakul ki nagy vita ÉS reagál ENNYIRE radikálisan, akkor pontosan ez az, ami elbizonytalanít
És itt már nem a hajamról van szó sajnos..

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!