Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez a viselkedés miért van szerintetek?
Figyelt kérdés
Mi a pszichológiai magyarázata? Amikor kedves, figyelmes, empatikus vagyok a barátnőmmel, akkor kb le se szarja a fejemet, pökhendi, lekezelő, "nem ér rá", stb. Amikor begorombulok ezen, és elkezdek igazi tajparaszt sheggfej lenni vele, akkor meg már rögtön megy a normális viselkedés. Amúgy ellenkezik a stílusommal a bunkózás, mert alapból normális fickó vagyok. Mi a ráció abban, hogy ő nem tud simán csak mindig kedves lenni? Soha nem tapasztaltam még ezt a jelenséget, így most csak nézek, mint a lufinyúl, hogy mi van. Az a pláne, hogy mindketten felnőtt emberek vagyunk. Nem úgy van, hogy a nők a kedves, normális pasikat szeretik? ( Nem málé birka stílusra gondolok) Próbáltam megbeszélni vele, nem lehet, nem érti, hogy mi a problémám.
Igen én is hasonló vagyok a pasikkal.. Hogy mért.. Valami magyarázata van, mondjuk nekem vannak lelki gondjaim, de egyébként az elején izgalmasabb, ha nem biztos még a másik, ha egyből látszik rajta, hogy biztos, az kicsit unalmas. Később persze az a jó, ha biztos, ez nálam csak az elején szokott lenni, nem tudom ti hol tartotok.
2020. nov. 3. 15:48
3/8 anonim válasza:
Bocs a sok szóismétlésért
2020. nov. 3. 15:48
4/8 anonim válasza:
Ezt hívja a szaknyelv projekciónak. De ide köthető az echo chamber jelenség is.
Na nem mintha ez a barátnődre vonatkozna... Neked van valami az agyadban, amit próbálsz rá projektálni és minden ezzel kapcsolatos megerősítést vagy csak hajlandó észrevenni. Némi racionalizációt is merek benne felfedezni, amit a szakma elhárító mechanizmusként definiál. Valami hatalmas probléma van a fejedben, ami miatt úgy gondolod, hogy a nőd a bunkókra bukik. Gondolom féltékenység. Ami persze lehet teljesen alaptalan is, és itt jön szóba a racionalizáció, hogy a kis faxod miatt meg akarod magyarázni magadnak, hogy a nőd azért nem tisztel, mert nem vagy egy féreg. Mert mégis csak jobb abban hinni, hogy ebben a "züllött világban" a te erkölcsös, helyes viselkedésed nem képvisel értéket, tehát végső soron nem a te hibád és véletlenül sem a te felelősséged, hogy valamit elbalfaxkodsz, hanem a párodé. Ami ellen "nyilván" nem akarsz tenni, mert a te értelmezésedben ez az út az erkölcsileg helyes, tehát az egész az ő hibája.
Summa summarum: neki semmi baja. Neked van. Sok.
2020. nov. 3. 15:52
5/8 anonim válasza:
Azért pár példát írhatnál, mert ilyesmit tőlem is kérdezett már személyes ismerősöm és én kívülről nagyon nem így láttam a viselkedését, ahogy ő elmondta...
2020. nov. 3. 15:54
6/8 anonim válasza:
En no vagyok, de rohadtul nem ertem ezt a viselkedest, es valoszinu sosem fogom megerteni. Szerintem ez egy tipikus jatszmazas, hogy ha nyeregben erzi magat, akkor probal elerhetetlennek tunni. Csak azt nem veszi eszre, hogy ilyenkor nem elerhetetlennek, hanem szimplan bunko parasztnak tunik. Amikor meg kiallsz magadert es raszolsz, akkor meg meg van ijedve es probalja osszekapni magat. Szerintem az ilyen viselkedes csak azt mutatja, hogy meg valamilyen szinten nem erett meg egy normalis parkapcsolatra.
2020. nov. 3. 15:56
7/8 A kérdező kommentje:
#4 Nem mondom, hogy mindent megértettem ebből a nyakatekert levezetésből, de azt igen, hogy mindegy milyen vagyok, én leszek a hibás. :) Nem baj, már hozzászoktam. :) Zöldet kaptál, ha másért nem, a hosszú válaszért mindenképpen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!