Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan zavar ez a dolog, vagy másoknak teljesen normális más pároknál?
"#2: miből gondolod, hogy a párja a nő?"
Abban biztos voltam, hogy a kérdező férfi, ezért gondoltam, hogy a párja nő. Azért még mindig ez a gyakoribb.
Szerintem ez ritka, de az én esetemet is elmondom. A párom már dolgozik, én még egyetemre járok. Úgy beszéltük meg, hogy mielőtt végzek, ő vesz egy házat, aztán mikor már munkába állok, akkor szép lassan az én pénzemből lesz felújítva, így a tulajdon is közös lesz.
Szerintem egyébként nem gond az, hogy a párod közösnek érzi a házat, bár azt nem írtad hogy most hogyan éltek. Ha külön és ott költöztök majd össze, akkor az a közös otthonotok lesz, ettől még a tiéd marad és ő nem nagyon tud hasznot húzni belőle. Ne hagyd hogy fizessen a felújításba sem, viszont a pároddal úgy sem nagyon viselkedhetsz, mint a bérlőddel. Csak nem mondod azt neki, hogy akkor is fehér bőr lesz a kanapé ha te hánysz tőle, mert ez az én lakásom.
Le kell tisztázni, mibe szólhat bele és mibe nem. Ha belead pénzt akár bútorba, akár felújításba akkor pláne. Hga együtt éltek az inkorrekt hogy egyáltalán nem engedsz neki semmi beleszólást, függetlenül attól hogy a tiéd a lakás.
Személy szerint én épp ezért nem költöznék valakinek a lakásába. Mi a férjemmel azon voltunk, hogy közöset vegyünk, ez 2 héten belül szerencsére meg is fog történni, így nem lesz ilyen problémánk. Ha a férjemnek eltt volna ingatlanja és abba költöznénk, akkor mindennapi társalgás során nyilván otthonomként utalnék a lakásra, mert na, mégis ott lakom, de nyilván tisztában lennék azzal hogy szétköltözés esetén nekem ott nincs keresnivalóm, nincs tulajdonrészem és semmi jogalapom követelni onnan bármit is, csak azt amit én beletettem, pl bútorok.. VAgy ha felújítás van, arról minden számlát megtartani és nyomon követni ki mit fizetett. Szakítás esetén pedig csak azt kifizetni.
Én a másik oldalt képviselem. A páromnak van lakása, (lízingre ugyan) de az ő nevén van. Én "csak" itt lakom nála. Nagyon régóta együtt vágyunk, és azt kell mondjam, így nem egy életbiztosítás. Hisz bármikor szakitasra kerül a sor, egyértelmű hogy nekem kell pakolni. Nyilván valamilyen szinten egyszerűbb, viszem amit hoztam.
Viszont, nagyon fura az ahogy írsz. Mintha sajnálnád a lakást a párodtól. Szerintem ne görcsölj ezen. Beszéljétek át hogy ki mit vesz, mit nem vesz a lakásba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!