Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egyenlőség van a kapcsolatunkban?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyenlőség van a kapcsolatunkban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mindketten 28 évesek vagyunk, én vagyok a nő.

Páromnak van egy hobbija, hobbi repülőgépet vezet, azokat a kicsiket, minden hétvégén egy nap erre van szánva. Kimegyünk egy napra és repül, hétközben meg fejlesztgeti őket, újakat néz, stb.

Én a nyáron otthagytam a munkám (részben párom unszolására, részben meg mert nem volt egy korrekt munkahely), de van még félretett pénzem, mégis inkább a párom pénzén élünk. Cserébe megegyeztünk, hogy mivel a korábbi munkám miatt értek a videókészítéshez, werk videókat készítek neki, amikor kimegyünk repülni. Plusz csinálom az otthoni dolgokat, házimunkát. A szüleimtől kapok pénzt, plusz a számítógépünket amink van, is tőlük kaptuk, el akarták őket adni, de végül kellettek nekünk, így a szüleim nem kértek se tőlem, se a páromtól pénzt érte. A lakás amiben lakunk a páromé, tehát nem kell albérletet fizetnünk. A munkakeresésem nagyon rosszul áll, nem hívnak vissza, ahova pedig igen, ott se engem választanak, így arra gondoltam, gondoltunk, hogy szabadúszóként videókat készítek másoknak, a volt munkahelyemen a cégnek forgattam videókat. Jelenleg építem a portfólióm, gyakorlok. Kellett vennem doldokat, de próbalok a jelenlegi helyzet miatt mindent olcsóbban beszerezni. A párom viszont kifogásolja ezt. Múltkor a szüleim adni akartak pénzt egy jobb kamerára, de a párom lebeszélte őket, mondván amíg nem indul be a meló és nem hívnak szabadúszóként, addig minek. De ugyanakkor a párom a hobbijához kapcsolódóan venni akart valami távirányítót a mostani helyett, nem olcsón. Amikor pedig azt én kifogásoltam meg volt sértődve. Hiába mondom neki, hogy amit én csinálnék munka lenne, az övé pedig hobbi, megkapom, hogy ő dolgozik. Mondtam neki, hogy csinálok neki videókat, plusz csinálom a házimunkát is párom helyett, igaz, hogy nem keresek pénzt vele, de akkor is csinálok valamit. Rosszul érzem magam, mert hiányzik, hogy én is pénzt keressek, és visszafizessem neki, hogy nagyrészt az ennivalót, és a rezsi egy részét is ő fizeti. De ha a szüleim akarnak adni jobb kamerára, eszközökre pénzt, az miért fáj neki? Ha pedig ő akar valamire költeni ami szerintem fölösleges, megsértődik. Úgy érzem nincs egyenlőség ebben a kapcsolatban. Hozzáteszem amikor mondta, hogy hagyjam ott a korábbi munkahelyem, azt is mondta, hogy megleszünk az ő pénzéből. Nekem kéne meghúznom magam, vagy tényleg igazságtalan a párom? Segítsetek, hátha valaki kívülállóként jobban látja a helyzetet.

Köszönöm.

2020. okt. 23. 16:25
 1/8 anonim ***** válasza:
15%
A férfi az első, ezt ne felejtsd el.
2020. okt. 23. 16:43
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Ellenőrzése alatt akár tartani, nem is akarja, hogy dolgozz. Egyenlőségnek itt nyoma sincs. Én dobnam az ilyen pasit azonnal, amint előadja, hogy megleszunk az ő pénzéből. Nagy árat fogsz te még ezért fizetni.
2020. okt. 23. 16:54
 3/8 A kérdező kommentje:
De akkor meg minek mondogatja, hogy keressek munkát? Bár az is igaz, hogy már arra is rákérdezett, hogy miért nem szeretnék háziasszony lenni...
2020. okt. 23. 17:02
 4/8 anonim ***** válasza:
72%

Nem, itt nincs egyenlősèg. Szerintem neki jó így, hogy valamilyen szinten alá vagy neki rendelve. Az ilyen "megleszünk az èn keresetemből is" dolognak sosincs jó vège, mindennek ára van.

Ő meg csak ne beszèlgesse le a TE szüleiket semmiről, amit NEKED akarnak adni. Azt adnak neked, amit akarnak, te pedig azt fogadsz el tőlük, amit akarsz. Nem is èrtem mièrt hagytad.

Továbbra is keress munkát, előbb utóbb csak sikerül valami. Vagy vágj bele a terveidbe, beszèlj a szüleiddel, hogy mègiscsak szeretnèd a kamerát stb. Ès lègy rèsen ezentúl, ne hagyd elnyomni magad, ès gondolkodj el azon, hogy nem biztos, hogy ez a kapcsolat az, ami mellett èrdemes lesz letáboroznod.

2020. okt. 23. 17:13
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

"hobbi repülőt vezet" ; "saját lakása van"; "[28 évesen] a szüleimtől kapok pénzt"

Értjük a lényeget. A párod is nagyon el van eresztve és alapvetően a te családod sem panaszkodhat.

Nincs egyenlőség a kapcsolatotokban, de nem úgy ahogy te azt kérdezed, hanem pont fordítva, mert ő dolgozik és eltart titeket, te pedig nem keresel semmi pénzt, amivel beszállnál a közösbe. Ha most ezt a sztorit úgy mesélnéd el, hogy te vagy a férfi és a másik nő, akkor az eddigi női válaszolók azt mondanák, hogy anyagilag élősködsz a párodon, eltartatod magad, nem vagy igazi férfi, stb.

Azt tanácsolom ne most kergesd az álmaidat mindenféle saját vagyon és félretett pénz nélkül. Keríts munkát, takarékoskodj, építs fel egy megtakarítást. Aztán ha néhány év múlva még annyira de annyira megint fényképész vagy videós akarsz lenni, majd akkor vágj bele.

2020. okt. 23. 18:06
 6/8 anonim ***** válasza:
84%

#5: "hanem pont fordítva, mert ő dolgozik és eltart titeket"

Tanuljál már meg olvasni! Eddig dolgozott a kérdező, ezután is akar, a pasija NEM akarja annyira, hogy dolgozzon. A kamerát pedig meg tudj venni, illetve a szüleitől is megkapná. Elárulnád mégis mi ezzel a gond?

AMúgy a kérdezőnek most is van félretett pénze.

Nehezen megy az értelmezés ugye? A felfogás még annyira sem. A kérdező párja direkt függőségben akarja tartani a kérdezőt.

2020. okt. 23. 18:27
 7/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, mennyire értesz a videózáshoz? Szakmád? Sokat csináltad? Gondolom bele se tudsz feledkezni már egy jó moziba, mert a fejed tapasztaltan végigszakmázza az egészet... Lehet, hogy cimbora nem akarja ezt így az arcodba vágni, de nem az az első, hogy motyót veszel, ha kicsit is gyanús lehet, hogy vannak szakmai hiányosságok. Vélhetően vállalkoznod kell majd, arra se árt felkészülni, meg mielőtt büntetéssel indulna a buli, megtudni, milyen előfeltételekkel készíthetsz filmet magadnak, másoknak, publikálás helyétől, módjától függően is külön utánanézve, milyeb végzettség, milyen engedélyezési, milyen bejelentési kötelezettség terhel.
2020. okt. 24. 00:50
 8/8 A kérdező kommentje:

Korábban is vállalkozó voltam, szóval igen, eleve ilyen tevékenységet végeztem. Engedélyek nyilván mindenhol kellenek, korábban is kellettek, mert nem mindegy, hogy ahol forgatsz, az kinek a tulajdona. Sőt akiről filmet csinálsz, attól is kell engedély, hozzájárulói nyilatkozat. Nyilván ezekkel kapcsolatban kelleni fog majd egy jogász is. De eleinte nem vállalkozóként csinálom, és nem is pénzért, mert portfóliót építeni úgy nem fog menni, hogy rögtön pénzt kérek.

Köszönöm a válaszokat.

2020. okt. 24. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!