Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem a hétvégén közölte, hogy szerelmes valakibe. Hogyan tovább? Innen van még visszaút?
4 éve vagyunk házasok, a nagyobbik lányunk 3 éves, a kicsi 10 hónapos.
Jól megvoltunk, nem volt itthon hangos szó. Semmi jelét nem láttam ennek.
Erre vasárnap elém állt, hogy úgy érzi, beleszeretett az egyik kolléganőjébe. És hogy muszáj gondolkoznia, ezért szerinte jobb lenne, ha egy időt külön töltenénk, ő legköltözik a szülei nyaralójába. Kérdeztem, hogy meddig, vagy mit szeretne, hogyan tovább, de azt mondta, hogy nem tudja. Szeret engem is, minket is, mi vagyunk a családja, de hogy ez már nem ugyanolyan, mint régen és azt veszi észre, hogy nem akar már annyit itthon lenni, velünk lenni.
Rákérdeztem, hogy megcsalt-e, de arra rögtön nemet mondott, viszont hozzátette, hogy alkalma lett volna rá...
Aki volt ilyesmi, vagy hasonló helyzetben, ott hogy végződött a dolog? Sikerült egymáshoz visszatalálni?
Az aggaszt, hogy kolléganőről van szó, tehát ha el is dönti, hogy velünk marad, nap, mint nap látni fogja és ott lesz, mint "kísértés".
Uff. Na, az én apukám kb ezt csinálta, mikor én 6 éves voltam, a bátyám meg 10. Halványan emlékszem csak az egészre, a lényeg hogy apu elköltözött egy időre, pár hónap-fél év lehett talán, de a vége az lett, hogy hazajött, és azóta is együtt vannak anyuval, normális, boldog házasságban. Szóval egyáltalán nem reménytelen a dolog. És szerintem érdemes tenni is ezért, főleg, ha a másik fél is hajlandó. Ha jól jöttök ki ebből a válságból, akkor meg is erősödhet a kapcsolatotok. De ahhoz tényleg jól kell kijönni belőle.
Először is, jó lenne, ha elmennétek párterápiára. Ez azért jó, mert ott kiderülhet egy csomó dolog, és az emberi érzések működéséről is megtudhattok dolgokat. Például azt, hogy simán vonzónak tűnhet valaki, akit csak a munkahelyeden, szépen kisminkelve látsz, de sosem látod morcosan reggel, mindig a legjobb oldalát mutatja neked, meg ugye az újdonság varázsa is - na de hosszú távon nem éri meg egy ilyenért föladni a régi, megállapodott kapcsolatot, hacsak nem az a terved az illetőnek, hogy 3 évente új párt keress. És hiába érezd úgy, hogy te most hű de nagyon szerelmes vagy, te döntöd el, hogy mekkora teret engedsz annak az érzésnek. Ha nem adsz neki teret, akkor el fog halni. (Ezeket hiába mondod el most szerintem a férjednek, rossz pozícióban vagy ahhoz, hogy kioktasd. De ha egy szakember szájából hallja, egész másképp hat.)
Ha ez nem megoldható, akkor szerezned kéne egy jó párkapcsolati könyvet, és megesketni a párod, hogy el is olvassa. Sajnos az én kedvencem úgy tűnik, hogy már nem kapható, és nem is tudom, hogy pont erre az esetre vannak-e benne jó gondolatok (amúgy ez a könyv: [link] De ha megkeresel egy párterapeutát, valószínűleg fog tudni jó könyvet ajánlani. Jobb ha rögtön 2 példányt veszel és te is elolvasod, hogy utána közös nyelven tudjatok beszélni.
Drukkolok, sok kitartást kívánok és remélem, hogy minden rendbe jön nálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!