Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párom szegény körülmények...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom szegény körülmények között nevelkedett és sokszor tiltakozik, ha valamit meg akarok venni magamnak. Nem szereti ha pénzt költök (azt se ha a sajátomat). Azt szeretné, ha megtudnám, hogy milyen nélkülözni. Ez normális?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon rosszul esik.

Írok néhány konkrét példát, amik a legsértőbbek voltak.

Szerinte mindent a lehető legolcsóbban kell megvenni, lehetőleg használtan. Én nem szívesen veszek pl. használt tabletet, mert ezek a kütyük érzékenyek, hamar elromlanak, jobb ha van rá garancia. Egy használt bútor oké nekem is. Amikor szemüveget vettem, azt mondta, hogy olcsó keretet vegyek, ne a dizájnert. Én azt vettem meg, ami a legjobban tetszett, mert évekig kell naponta az arcomon viselnem. Ezen fel volt háborodva, haragudott érte. Saját pénzből vettem, nem volt olcsó, de megengedhettem magamnak. Akartam venni dioptriás napszemüveget, azt direkt szabotálta. Azt mondta, hogy együtt válasszuk ki, mert neki kell majd néznie rajtam. Utána úgy húzta halasztotta, hogy végül már nem tudtam megrendelni (utaztunk el). Neki van vagy 4 vacak kínai napszemüvege, én ilyeneket nem tudok hordani, mert nem látok benne.

Haragszik, ha nem használt ruhát veszek, ő magának csak azt vesz.

Az ételeken is spórol, ahogy tud. Az ajándékozást szívből utálja.

Sokmindent elfogadtam, magamnak megveszem, ami kell, ő meg kinlodjon, ha ilyen hülye. De ez, hogy szeretné, ha nélkülöznék... ettől rendesen eldurrant az agyam. Szerinte az a normális, amit ő csinál. Egyébként mindkettőnek jó szakmája van, kicsi az esély, hogy munka nélkül maradunk valaha is. Egyáltalán nincsenek anyagi gondjaink, adósságunk stb. Tudunk félretenni. A kasszát úgy osztjuk meg, hogy egy időben ő nem dolgozott, hanem tanult, akkor én kerestem, most én tanulok, ő dolgozik. Ha mindketten dolgozunk majd, akkor mindent felezni fogunk.

2020. okt. 12. 12:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

Én alapvetően nagyon spórolós vagyok, de ha valamire szükségem van, akkor azt megveszem és nem arra megyek, hogy gagyi kínai szart vagy utángyártottat vegyek, amit 1 hónap múlva dobhatok ki.

Volt egy párom anno, aki kísértetiesen hasonlított a tiédhez. Én otthagytam a francba. Neked is ezt tanácsolom. Nyomorogjon egyedül.

2020. okt. 12. 14:40
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát. Jártam hasnoló beállítottságú férfival. Amikor vettem magamnak egy új telefont (akciósan és részletre) rommá cikizett, gúnyolódott velem. Mindig mindent sufnituningolt, a pénz volt a mindene. Inkább nem evett, hogy ez ebéd árát is el tudja tenni. Az volt a legfőbb motivációja, hogy minden hónapban minél többet megspóroljon, olyan áron is hogy nem eszik, nem nyaral, szakadt ócska az egyetlen farmerja ami péntekre már büdös.

Később más miatt esett le a tantusz, hogy nárcisztikus.

Jó kedélyű, folyton viccelő, közkedvelt emberről beszélek, apró rejtett agresszív tettekkel. Amit mindig cukiság, aggodalom, szeretet mögé rejtett.

Így, hogy a párod kimondta, hogy minden vágya, hogy nélkülözz, én azt mondom, TIPLI KISANYÁM

A pasid nem normális.

37N

2020. okt. 12. 14:41
 13/18 A kérdező kommentje:
Van esély rá, hogy megváltozzon?
2020. okt. 12. 14:44
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nincs. Hidd el, ez a hozzáállás beteges.

Majd a gyerekeit nem engedi táborba, azzal a példabeszéddel, hogy tapasztald meg a nélkülözést?

Szerintem egy egészséges lelkű ember ha megtapasztalja, milyen az, nem kívánja olyannak, akit szeret.

37N voltam

aki szemüveges, és ha az áll a legjobban és telik is rá, ugyanúgy megvette a dizájner szemüvegkeretet.

A dioptriás napszemüveges sztoriból is látszik, hogy nem normális.

2020. okt. 12. 14:48
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem tudja feldolgozni és elengedni, hogy ő olyan körülmények között nőtt fel, te meg másmilyenben. Tudatttalanul "áll bosszút" rajtad azért, mert neked jobb lehetőségeid voltak. Én nem tudnék ilyen emberrel együtt élni. Amíg ezt nem rendezi le magában, nem lép túl ezen, nem alkalmas kapcsolatra.
2020. okt. 12. 17:25
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Persze, megváltozhat. Ha ő akar, ha hajlandó eljárni pszichológushoz, aki segít neki elengedni ezeket a berögződéseket. De gondolom arra is sajnálná a pénzt, így igen csak esélytelen.
2020. okt. 12. 17:33
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem fog megváltozni. Most "csak" az anyagiakban ilyen, később másban is ilyen lesz.
2020. okt. 13. 08:43
 18/18 anonim ***** válasza:
50%
Én is ilyen vagyok. Sóher! A szegénység miatt lettem ilyen, szorongok és gyűjtöm a pénzt. Sokszor nem eszem, és mindenből jó a szar is. De 2 ingatlanom van. Igaz nem boldogít. Ez valami kényszerbetegség lehet.
2020. okt. 13. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!