Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan mondanátok meg a párotoknak, hogy lehetne udvariasabb?
Gondolok itt arra, hogy ne én cipeljem haza a komplett bevásárlást, vagy néha jól esne, ha kinyitná nekem a kocsiajtót.
Nem vagyok kishercegnő, de tényleg jól esne ez a fajta figyelmesség.
Így:
Viselkedj már társként és ne legyél már ilyen bunkó, légyszíves!
"Számomra fontos a hagyományos értelemben vett udvariasság, mert ettől sokkal inkább nőnek érzem magam, téged pedig sokkal férfiasabbnak látlak. Megtennéd kérlek, hogy a kedvemért egy kevés többletfigyelmet szentelsz olyan apróságoknak, mint, hogy kinyitod nekem a kocsiajtót, vagy rámsegíted a kabátot?" - kb így
A táskacipelést én más dobozba teszem, az nem udvariasság, hanem korrektség és egyenlőség kérdése: ne a gyengébbik cipekedjen egyedül. Ott indokoltabbnak tartom a kettes megoldását.
"Felnőtt embert már nem nevelsz meg."
Pontosan: egy felnőttet már nem is szabad nevelni. Egy felnőttnek meg lehet mondani, hogyan érezzük magunkat mellette, és lehet tőle kérni.
"Így:
Viselkedj már társként és ne legyél már ilyen bunkó, légyszíves!"
Férfiként nem hiszem,hogy az ilyen mondatok eredményre vezetnének.A "légy szíves" a mondat végén sem segít ezen.Burkolt parancsolgatásnak fogja venni,és tudom,hogy nem tetszik,de valahol minden férfiban benne van,hogy "Nekem nő ne dirigáljon"
Kérdező,inkább sóhajtozva játszd el,hogy milyen nehéz a csomag,és alig bírod el.Te le útközben.Valószínűleg át fogja venni tőled,mert fontosnak akarja érezni magát.
"Kérdező,inkább sóhajtozva játszd el,hogy milyen nehéz a csomag,és alig bírod el."
Ez játszmázás. Elsülhet jól is, de előfordulhat, de egyrészt az emberek érzik, ha manipulálják őket, és védekezni kezdenek. Másrészt, ha így sem veszi a lapot, akkor a kérdező még cefetebbül fogja magát érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!