Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kezdek aggódni, hogy egy kisajátító kapcsolatba keveredtem, mi a megoldás?
A menetrend jó ötlet szerintem. De én nem voltam ilyen helyzetben, csak ismerek egy hasonlóan ragaszkodó embert. Csak arra vigyázz, hogy ne ő ossza be az idődet, együtt döntsetek.
Én már most nyáron elkezdeném valamilyen formában bevezetni a "menetrendet", pl hétvégenként egy tali meg hét közben 1-2, ahogy ráértek. Ha most még nem is napra, napszakra fix, de pl a mennyiség maradjon kb állandó, ami nektek elég, de nem is túl sok. Így tesztelhed, hogy menni fog-e ez később, és ő is megszokhatja, felkészülhet.
Mindenkinek mások az igényei és a szeretetnyelve, ezt meg kell értenek mindkettőtöknek. Te nem igényelsz annyi időt vele mint ő veled, illetve úgy gondolom az ő szeretetnyelve az a folyamatos visszajelzés (szeretlek és hasonló üzenetek stb).
Én úgy gondolom, hogy nem egészséges, ha csak te vagy neki, és tisztelnie kell, ha a barátaiddal és szüleiddel szeretnél lenni. Figyelj rá, hogy ne kérje rajtad számon ha másokkal vagy. Van egy bizonyos típus aki tényleg kisajátító, és megpróbál teljesen elválasztani másoktól, minden szabadidődet rá kell szánnod és lelkileg zsarol még azért is, ha a saját családoddal vagy. Ezt nem szabad engedni, kell, hogy legyenek határok, és fontos, hogy mindkettőtöknek legyen saját baráti köre.
Ha úgy érzed túl sok ő neked, azt viszont mindenképp kommunikáld felé, semmit sem lehet megoldani ha nem beszéltek róla.
A probléma pontosan itt kezdődik, hogy mivel ő nem találkozik másokkal és nem szervez programokat másokkal, gyakorlatilag bármennyit velem tud lenni. Én ezt nem tudom megtenni, sok emberrel tartom a kapcsolatot és egyedüllétre is szükségem van.
Most nyáron ha mondanám, hogy heti 1-2 találkozó, akkor teljesen kiborulna. A jó pár nap a minimum (nálam szokott aludni ilyenkor, albérletben lakom), de inkább 1 hét vagy még több, hiszen "nyár van, most fér bele". Ez megy már egy ideje, az elején élveztem is, de most augusztusra kezdem soknak érezni. Ha mondanám, hogy 1 hét helyett legyen mondjuk csak 4-5 nap együtt, és utána néhány nap külön, biztosan a legrosszabbakra gondolna. A maximum, amit külön töltöttünk nyáron az 2 teljes nap volt, de még azt is alig bírta ki. Nem tudom, hogy egy ilyen túlérzékeny emberrel hogy lehet úgy beszélni, hogy ne vegyen mindent ennyire magára és ne rettegjen, hogy eltávolodom tőle. Tudom, hogy sok mindent eltúloz és érzékenyen reagál, viszont nagyon fontos nekem, és régóta is ismerem (még középsuliból, jóban voltunk már akkor is), elég jól ismerem, csak azt nem tudtam, egy kapcsolaton belül ilyen tud lenni. Nem 10 éves házasság nyilván, de nem akarom őt elveszíteni, mert szeretem, csak megoldást akarok találni.
Előző válaszoló véleményét osztom, az összeköltözés a legrosszabb, amit tehetsz. Ez olyan, mint amikor válás helyett gyorsan terhes lesz a nő és azt hiszi, hogy ezzel meg van oldva a rossz házassága.
Ha ennyire ragaszkodsz ehhez a vérszívó csajhoz, akkor viseld el így, ameddig teljesen nem fog az idegeidre menni. De akkor ne panaszkodj.
Én azt nem hiszem el, hogy ha nekem azt mondaná a párom, hogy nem kap levegőt tőlem és fogjam vissza magam, akkor nem úgy tennék, hanem továbbra is csinálnám a fesztivált. Hányszor kell neki ezt elmondani, hogy felfogja? Nem látod, hogy ez totálisan a te érzelmeidnek a figyelmen kívül hagyása? Ő egyszerűen nem tisztel téged, beleszar abba, hogy neked szükséged van másra is rajta kívül. Itt picsogsz, hogy mit csinálj, hogy neki jó legyen, közben észre sem veszed, hogy fordítva őt ez pont nem érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!