Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Súlyosan összeveszett a párom a szüleimmel. Emiatt nem akar tőlem gyereket, pedig én nem csináltam semmi rosszat, mit tegyek?
Súlyosan összeveszett a párom a szüleimmel. Én a párom mellé álltam, megszakítottam a kapcsolatot a családommal, mert vele szeretnék családot alapítani. De ő azzal jön, hogy neki az nem jó, ha az én oldalamról nem lesz a gyerekeinek nagyszülőjük.
Nem értem, mit vár tőlem. Nem tudom, mit tudhatnék csinálni. A részemről sose terveztem azt, hogy a gyermekeim állandóan a nagyszülőknél legyenek és úgy tűnt, ő se. Meg se próbált jóban lenni a szüleimmel,így végképp meglep, hogy most jut eszébe ez a probléma.
Nagyon szeretem őt, és ha kell, egész életemben elvagyok vele gyermek nélkül, de ideálisabb lenne vmi megoldást találni. Esetleg ha várok, megnyugszik? Ugyanis csak 2 hónap telt el az összeveszés óta.
A kérdés, hogy ő egyébként akarna gyereket úgy elméletben? Mert ha akarna gyereket, akkor így próbálja tudomásodra hozni, hogy Téged nem akar.
Ha meg valójában nem akar gyereket, attól még Téged lehet hogy akar, de így próbálja a tudomásodra hozni, hogy gyereket nem akar. De mindkét esetben a család csak egy kifogás, egy eszköz neki, mert nyíltan úgy tűnik vagy képtelen vagy nem akar kommunikálni vagy lehet, hogy fel sem fogja, hogy valójában mik a legmélyebb érzései ezzel kapcsolatban. Mindenesetre - bár tényleg vannak olyan felmenők, akiket jobb, ha nem engedünk a gyerekeink közelébe - a párunk családjára hivatkozni abban, hogy miért utasítjuk el VELE a gyerekvállalást, azért eléggé érzéketlen és nagyon is érthető, hogy igazságtalannak érzed ezt és tehetetlenséget érzel. Lehet, hogy ez egy jó alkalom arra, hogy kicsit oszoljon a rózsaszín köd, ami mögül eddig a párodat nézted, és ráláss jobban a valóságra. Tudom, fájdalmas ha összetörik egy álom, de jó ha tudod, hogy akik problémás családokból jönnek, könnyen találják magukat problémás párkapcsolatokban, pont azért mert problémás családban nem sikerül általában jó önrendelkezési képességeket kialakítani, így az emberből könnyen lesz ismét elnyomott áldozat, meg ilyenek. Szóval sajnos pont az, hogy a családod "rossz", ez hajlamosít arra, hogy bizonyos szituk ismétlődjenek a párkapcsolataidban is. Ebből az a kiút, hogy megpróbálod megtalálni, definiálni a határaidat és gyakorlod, hogy egyre jobban meg tudd határozni a saját szükségleteidet, kívánságaidat és ki tudj állni azokért. Mert a "rossz" családokban ezek a képességek nem, vagy hibásan alakulnak ki. Most úgy tűnik ugyanis, hogy a rózsaszín köd mögött éppen állsz be abba, hogy lemondj valamiről, amit szeretnél, ráadásul egy olyan kifogásra, ami kívülről azt mutatja, hogy az adott személy nem tisztel és nem kezel Téged egyenrangú partnerként ebben a kapcsolatban.
Köszönöm a válaszokat!
Nem érzem hogy irányítana vagy kihasználna, viszont abban van vmi, hogy valójában nem akar gyereket, mert arra voltak utalások. Csak ő hozta most szóba... Lehet, hogy meg kéne nyugtatnom, hogy így is kitartok mellette?
Egyedül a gyermekvállalás a téma.
Köszönöm a segítséget mindenkitől, már tisztán látom a helyzetet. :)
14:34 Erre nem vennék mérget. Egyetlen kapcsolatnak sem tesz jót az, vagy úgy is mondhatjuk, hogy intő jel, ha az egyik fél
1) nem tud nyíltan kommunikálni az érzéseiről és kifogások útján teszi azt
2) egy sorsdöntő kérdésben a saját igényeit erőlteti rá a másikra
3) egy sorsdöntő kérdésben a másik igényeit előtérbe helyezi a sajátjával szemben!
Vannak nők, akik szeretnének gyereket és vannak, akik nem. Azok a nők, akik szeretnének gyereket, de a saját döntésükből mégsem vállalnak, nagyon esélyes, hogy ezt életük végéig súlyos teherként hordozzák. S nem fogod tudni felmenteni önmagad önmagad előtt azzal, hogy de mennyire szeretted őt, mert ha minden jól megy, előbb-utóbb rájössz, hogy ez mennyire nem volt kölcsönös, hiszen már ez a példa is ezt mutatja. Hiszen ahogy Te lemondasz a gyerekről az ő kedvéért, úgy ő is vállalhatna gyereket, beletörődve az esetleg nem ideális nagyszülői háttérbe. Miért Te vagy az, aki rögtön befekszel neki?
Ez nem egy olyan kérdés, hogy középen nyomja a fogkrémet és a családi béke megőrzéséhez te megtanulod ezt elfogadni. Ha egy nő anyává akar válni és a másik ezt bojkottálja, pontosan ez tud magja lenni annak, hogy előbb-utóbb felnyíljon a nő szeme és meglássa, hogy imádott párja kicsoda is valójában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!