Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi járhat ilyenkor a barátom fejében?
10 éve vagyunk együtt, 3 éve kezdődtek a problémáink.
Róla érdemes tudni, hogy egy kifelé nyíló, nyitott, vidám, kissé szórakozott, de realista személy. Okos, több diplomája és sok szakmája van. Barátkozó, sokat beszél.
Én teljesen az ellentettje: megvagyok a saját világomban, 2 szakmám van, de minimálbérért nyomom egy harmadik irányzatban.
Szégyenlős és befelé forduló vagyok. + Önbizalomhiányos.
Ennek ellenére évekig jól megvoltunk, mostanában viszont felborult minden.
Sokat veszekszünk, értetlen vagyok, nem bírom felfogni a dolgokat.
Azelőtt mindig azt mondta "csak az önbizalmaddal van baj. Ha azt sikerül együtt feltornáznunk, bármit elérhetsz, amit csak szeretnél".
Volt viszont egy tragédia az életünkben, amit nekem még mindig nem sikerült feldolgozni.
Depressziós lettem és öngyilkos gondolataim vannak, amiket évekig sikerült párom elöl eltitkolni.
A rossz hangulatom miatt alig van szex, ha beszélgetni szeretnék, vagy "hjaj, akkor mondjad..." rá a válasz, vagy épphogy elkezdünk egy témát, kínos csend ül közénk. Esetleg a harmadik variáció, mikor tényleg látszik, hogy le se tojik, leül a gép elé játszani, vagy mással szórakozik.
Ha ezt szóvá merem tenni, máris kezdődik "hagyjál már kikapcsolódni, tudod, mennyit dolgoztam ma?"
Igen. 6 órát. Én meg 12 óra nehéz fizikait...
Pár hete végül közös sírás és egymásba borulás közepette kinyögtem neki mikre gondolok jó ideje és hogy bár szeretem őt és szeretek élni is, mégis úgy érzem, meg akarok halni.
Az első napokban visszakaptam azt a srácot, akibe beleszerettem; beszélgettünk, egyszer sem vette elő a videojátékokat, holott nem kértem meg rá, hogy fejezze be.
(Nem az zavar ha játszik, hanem az, hogy amikor pár órára együtt vagyunk itthon, akkor is azzal foglalkozott.)
Ez a jelenség hamar el is tűnt, most már kapom az arcomba, hogy egy önsajnáltató alak vagyok, akivel kínkeserves együtt élni. Nagyon rosszul esett, de tényleg ezt mondta.
Illetve hozzá tette, hogy mihamarabb kapjam össze magam, különben elválnak útjaink. Mert ő nem hajlandó ilyen emberre több időt áldozni.
(Magamban ilyenkor csak annyit gondolok, "majd meglátjuk ki lép ki előbb, és honnan."
Ha értitek, mire célzok...
Sőt, utólag nagyon bánom, hogy elmondtam neki a titkomat. Hogy mi bántja a lelkem. Mert úgy veszem észre, azóta csak egy újabb problémának látja az egész énem.)

A kérdezőnek valószínűleg az hiányozna a legkevésbé, hogy most otthagyják. Ezt bizonyára a srác is tudja. Ez lehet az egyik ok. A másik, hogy elképzelhető, hogy szereti a kérdezőt, és úgy gondolja, hogy a kérdező is őt, tehát az elsődleges cél az lenne, hogy egy jó kapcsolatban együtt legyenek, de mivel azt ő egyedül nem tudja megteremteni, mert nem szakember, a kérdezőnek pedig szüksége lenne egyre, a szakítást csak egy szükséges rossznak tartja, amennyiben nincs más megoldás. Attól, hogy eddig nem volt kimondva a depresszió, még ugyanúgy volt már 3 nehéz éve a párjának és most érzi azt, hogy több ilyet már nem szeretne. De lehet, ha azt látná, hogy a lány tesz érte, hogy jobban legyen, és ezáltal a kapcsolat is jó irányba változzon, akkor folytatni akarná.
Mire gondolsz, hogy "beletapos"? Szerintem semmi durvát nem tett a leírtak alapján, csak egyszerűen már besokallt.

Igazad van sok mindenben! Meg magammal elni is nehez volt, nem masnak a depressziojat elviselni.
De akkor miert nem ul le a kerdezovel es mondja azt ,hogy keressen egy orvost , miert azt mondja neki, hogy jajj akkor mondjad?!
Tudom hogy volt mar 3 iszonyatosan nehez eve... de ez sem segit meg az x box sem .

Bocsanat elfelejtettem valaszolni ...
Olyan lenezoen hangzik ez a hagyjal mar kikapcsolodni duma...

12, a leírás alapján akkor a srác nem tudta még, hogy ilyen probléma van a Kérdezővel, mármit, hogy ennyire sötét gondolatai vannak.
Amúgy ha a terápia sikeres én azt is simán kinézem a helyzetből, hogy a Kérdező párja fog kibukni, mint egy további lehúzó faktor, amitől meg kell szabadulni.

14 # igen nekem is ez jar a fejemben.
Amit nem ertek ... (es tudom hogy faraszto a depresszios ember)de olyan fura ez a "Illetve hozzá tette, hogy mihamarabb kapjam össze magam, különben elválnak útjaink. Mert ő nem hajlandó ilyen emberre több időt áldozni."
Ez Rendkivul megalazo lenezo .. mintha egy kolonc lenne.. en is adnek ultimatumot a ferjemnek ilyen esetben pl hogy vagy keresunk egyutt orvost vagy en kilepek ebbol .. de ahogy a kerdezo baratja beszel az annyira fura.
12# voltam

Igen, én is úgy értettem, hogy a "jaj,akkor mondjad," még akkor volt, mielőtt a kérdező elmondta, hogy mi van. Szerintem, mivel a kérdező többesszámban említette a tragédiát, a srác azt tudhatta, hogy nem dolgozta fel még a lány, lehet, hogy a beszélgetések is azért akadoztak, mert a kérdező egy túlérzékeny állapotban van, és a párja nem mer már semmit mondani, mert attól fél, hogy megint rosszat szól, megsérti stb. Illetve a kérdező a szex hanyagolását is említette. Szerintem az x-box, meg egyéb hülyeségek menekülés a részéről. Persze, ezt lehet, hogy csak én magyarázom bele. Nem védeni akarom a fickót, de azt tudom, hogy, aki nem szakember, esetleg még nem is találkozott depresszióval, nem tudja, hogy kezeljen egy ilyen embert, meg a helyzetet. Ösztönösen próbálja a feszültséget csökkenteni, amit a depressziós fél érdektelenségnek vesz. A kulcs akkor is a lány kezében van, a változást ő tudja elindítani szakember segítségével. A párja majd csak arra tud reagálni.(Az is lehet, hogy a vége az lesz, amit írtak, hogy a lány zárja le a kapcsolatot, és úgy jön rendbe.) Ezt nem tudhatjuk, de neki kell elkezdeni.
8,11 voltam

Köszönöm ezt a sok-sok véleményt, most már el tudom képzelni az ő oldaláról is a helyzetet.
Teljesen jogos, ahogy párom érez most irántam.
El fogok gondolkodni mindenen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!