Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Túlzott őszinteség nem árt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túlzott őszinteség nem árt egy kapcsolatnak?

Figyelt kérdés
A barátommal mindig mindenben őszinték vagyunk egymáshoz. Persze nem bunkó módon, de megmondjuk mindig a véleményünket, és nincs titkunk egymás előtt. Viszont néha elgondolkodok rajta, hogy nem lehet, hogy jobb lenne, ha lennének titkaink? Igazából úgy érzem, hogy már semmi olyan dolog nincs, amit ne tudna rólam. Hosszú idő után rászántam magam arra is, hogy a legperverzebb vágyaimat is elmertem mondani neki. Azóta viszont olyan meztelennek érzem magam előtte, hiszen már tényleg ismer. Nem lenne jobb, ha egy-két dolgot az ember megőrizne magának? Ha nem tárná fel teljesen a lelkét? Vagy éppen az a jó, ha mindent tud a másik, hiszen néma gyereknek anyja sem érti a szavát? Mások is mindent elmondanak a párjuknak, még akkor is, ha esetleg félő, hogy a barátja rossz szemmel néz utána rá?
2010. aug. 2. 11:19
 1/3 anonim ***** válasza:

dehogynem árt képzeld ha bevallom a megcsalásokat :(

na ugye bukta káros az hidd el

2010. aug. 2. 11:27
 2/3 anonim ***** válasza:
szerintem egy kapcsolatban kell az őszinteség ..nagyon fontos dolog..
2010. aug. 2. 11:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Mi a kapcsolat elején letisztáztuk, hogy legyünk őszinték minden olyan dologban ami kihathat a kapcsolatunkra. Ugyanakkor lehessenek titkaink is.

Nem szabad túlzásba vinni a dolgokat. Sokan hangoztatják az őszinteséget. De vajon akkor is őszinték tudunk-e maradni ha tudjuk hogy amit elmondunk az károsan hat ki majd a kapcsolatunkra?

Szerintem nem fosszuk meg egymást a titoktartás lehetőségétől! Sokan elfelejtik azt is hogy nem csak őszintének kell lenni, hanem meg is kell tudni bízni a másikban. A kettő közt pedig meg kell találni az egyensúlyt.

(csak egy példa:) Mert ennyi erővel elmondhatnám a páromnak a bankkártyám pinkódját is és egy rossz pillanatban lelép valaki mással meg a pénzzel (őszinte voltam és megbíztam benne -> naív voltam).

Aki ismeri a párját annak nem kell, hogy mindent elmondjon. Ha baj van persze meg kell tudni beszélni. Nem szabad mindent keretek közé szorítani. Szép dolog az őszinteség de nem mindig.

2010. dec. 1. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!