Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy kapcsolatban a férfi nagyon jól keres, a nő pedig még csóró egyetemista, hogy megy a fizetés?
A férfi elég jól keres, neves multinál van, nettó 450E biztos megvan, saját lakása van, vagyis nem kell albérletet fizetnie. A nő pedig még egyetemista, akit nemigazán támogatnak a szülei anyagilag, mert ők sem állnak túl jól, és a lány kb havi 80E-ből él (albéret+rezsi+kaja).
Ilyen esetben illendő a férfinek fizetnie legtöbbször? Vagy hogy lenne fair?
Tulajdon keppen össze költözéskor csak a rezsivel nő a kiadása.
Ez inkább ember függő, én lazán mondanám hogy fizessük felesbe a rezsit. Ennyi.
Ha a lakásba kérne pénzt az inkább lehúzás, nem mernek ilyet kérni egy nőtől ráadásul hogy nézek a szemébe ezek után. :(
Én semmiképp nem laktam volna úgy együtt a párommal, hogy ne fizettem volna mindenbe bele. Legyen az rezsi vagy kirándulás vagy bevásárlás. Nyilván mindennek a felét nem tudtam volna kifizetni de mindig fontos volt, hogy legalább a rezsi meg albérlet egy kis részét, a közös programokból valamit, legalább havi 1-2 bevásárlást én álljak. 80-100 ezer forintból azért ez nem lehetetlen.
De én össze sem költöznék úgy senkivel, hogy nem tudnám magamat fenntartani rövid időn belül. Akkor költöztem amikor már diploma előtt voltam és tudtam, hogy pár hónapon belül normális, teljes állásom lesz amivel akár egyedül is megállok a lábamon és nem a párom alól húzom ki a pénzt.
Nem lakutunk együtt, külön városban is éltünk, ő Pesten, én Pécsen.
Már nem vagyunk együtt, nem a pénz miatt. Csak kíváncsi voltam másoknál ez hogy működött, ha az egyik fél jóval-jóval tehetősebb volt a másiknál.
Jól írták néhányan, feladtam az ingyenes programjaimat, meg a menzás kajálásaimat. Heti 2 hétvégén utaztam Pestre, és ő is 2 hétvégét hozzám. Ezt is próbáltam fele-felébe kihozni, de azért a 80ezres pénztárcám megérezte a 12ezer forint minuszt +nyilván az egyéb programok, bár igaz hogy sose panaszkodtam emiatt neki, de tudta nagyon jól hogy mennyiből kell kihúznom magam.
#17 Amúgy nálunk is ez a felállás, csak én havi 70-t kapok és kolis vagyok. Általánosságban elmondható, hogy a párom költ többet, nem pont fele-fele az arány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!