Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet leküzdeni a féltékenységet?
A párommal 1,5 éve vagyunk együtt. Előtte volt egy közel 5 évig tartó párkapcsolatom, amiben kijutott a bizalmatlanságból, habár (4 év együttlét után elkezdte más nőkkel megbeszélni a magánéleti dolgainkat stb) Habár sosem csalt meg.
A jelenlegi kapcsolatomban minden rendben lenne, de sajnos gyakran azon kapom magam, hogy féltékeny vagyok, amiért a párom más nőket jelöl be a közösségi oldalakon (facebook, snapchat), vagy számomra ismeretlen hozzánk közel élő nők képeit “lájkolja”.
Tudom, hogy hülyeség és nem is szeretném hogy a párkapcsolatom rámenjen a (túlzott?) féltékenységre.
Hogyan tudnám ezt leküzdeni? Van vagy volt valaki még ilyen helyzetben?
22/N
Az igazság az, hogy sok közös fotónk van kint az ő profilján, illetve státuszként is meg vagyok jelölve (kapcsolatban vele: xy).
Sokszor együtt pörgetjük a hírfolyamot és szembe jön egy ismeretlen nő fotója. Ha rákérdezek mindig elmondja, hogy miért az ismerőse. Reakciók meg idegesség nélkül. Egyébként ismeretlenek.
Szia. Hasonló cipő, én is 22 éves lány vagyok.
Szerintem első körben az nem "normális", hogy rákérdezel a női ismerőseire, hogy ki az, honnan ismeri. Engem kifejezetten zavarna, ha barátom ezt a fajta elszámolást kérné tőlem.
Ezen felül a lájkolgatás nem halálos bűntény. Barátom is szokta a lány kollégáinak a képeit lájkolni, én is a fiú kollégáimét, haverjaimét stb. Ez nem flörtölés, ez nem kezdeményezés. Ebben semmi bűn nincs.
Ami miatt a te régi kapcsolatod szétment, az nem szép dolog. Sajnos én is megéltem, nagyon tönkre tudja tenni a bizalmadat az emberekben, tudom. A párod a leírtak alapján teljesen normális, ezt főleg amiatt írom, mert mint írtad, nem idegeskedik, nem mérges, ha rákérdezel bármire. Ez rettentő ritka és pozitív, becsüld meg.
Én is féltékeny típus vagyok, régen ezerszer rosszabb voltam, ha csak elment nélkülem haverozni már jött a hiszti. Most is néha van, hogy előjönnek rossz érzések a múlt miatt de mi is megtudunk mindig mindent beszélni normálisan és ez rengeteget segít.
Én úgy gondolom, ha valami zavar, mondd el neki, de ne úgy, mintha kihallgatás lenne, hogy ki ez ki az stb.
Ettől függetlenül nem kell minden apróságért piszkálnod. Nem fog neki se tetszeni egy idő után.
Bízz benne, ha már konkrétan érzed, hogy valami nem jó, maximum akkor bizonyosodj meg a dolgokról, de ahogy olvasom, most minden rendben van, csak téged az is zavar, hogy más nőknek lájkolja a képét.
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!