Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Párommal együtt vagyunk egy ideje, neki (érthető módon) nagyon fontos , hogy jól kijöjjek a szüleivel, viszont valamiért nem találtam meg velük a közös hangot. Akárhányszor átmegyek hozzájuk olyan érzésem van , hogy azt várják, hogy "benyaljak" vagy szórakoztassam őket. Egyáltalán nem lazák, vagy nyitottak rám.. Amúgy sem vagyok olyan nagydumás csaj, aki előadja magát, ez a viszonyulásuk pedig eléggé megnehezíti a dolgomat hogy feloldódjak náluk ... Az én szüleim teljesen közvetlenek a barátommal már az elejétől fogja, apával a legnagyobb barátok kb. Én még mindig magázom a szüleit. Teljesen az az érzésem van ha átmegyek, hogy ők annyival felsőbbrendűnek gondolják magukat, hogy úgy hiszik nekem kéne őket "betörni" maguktól nem kedvesek. A párommal már beszéltem erről, ő azt mondja , zavarja hogy így vagyunk, és szerinte nekem kéne nyitni sokkal jobban és akkor ők is ezt viszonoznák.. Nemtudom , nekem ez a felfogás nagyon fura, és mivel tudom h azt várják így meg úgy kedveskedjek, nekem annál kevésbé megy ez. Kb megpróbáltam leírni mi a helyzte, kíváncsi vagyok mit gondoltok, én látom rosszul? Ti mit tennétek? Megértem, hogy én vagyok a fiatalabb, teljes mértékben tisztelem őket, valahogy félrecsúszott ez az egész és azóta csak egyre rosszabb a helyzet...
2020. máj. 16. 23:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%

Nekem is hasonló volt exemmel, én is nehezebben oldódtam a szüleivel. És közben mintha azt várnák, hogy bizonyítsam, méltó vagyok a fiukhoz. Az elején bele is kötöttek apróságokba, hogy miért úgy csinálom, ahogy. De nekem nem mondták meg, csak a fiuknak, velem távolságtartóak voltak. Nekem ha azt mondja, hogy kedveskedjek, legyek olyan, amilyen nem vagyok, akkor nem tettem volna meg a szülei kedvéért sem.

A helyedben a barátomat kérném meg először, hogy próbáljon nekik beszélni a helyzetemről. érzéseimről, hogy így még nehezebb megnyílni, és úgy érzem, nem kedvelnek. Ha pedig erre sem történik semmi, akkor pedig leülnék velük és megbeszélném velük, persze a barátom jelenlétében ezt az egészet.De csak akkor ha ér ennyit a kapcsolat.

2020. máj. 17. 00:17
 12/18 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon nagy vörös zászló ha valaki nem látja a szülei egyértelmű hibáit és nem áll ki azonnal a párja mellett. Nekem ez az egész szitu többet mond a párodról mint a szüleiről.

Az, hogy ezt a feszültséget feloldd egyáltalán nem a te feladatod. Neked azon kívül, hogy nem vagy seggfej és önmagad adod semmi dolgod nincs. Ha a szülei ennek ellenére nem képesek nyitottan állni hozzád az kizárólag a párod gondja és felelőssége, neki kell megoldania. Vagy azzal, hogy lecseszi anyukáékat vagy pedig azzal, hogy nem erőlteti velük a kapcsolattartást.

Olyannal soha nem szabad hosszú távra tervezni akinek nem egyértelmű, hogy a párja oldalán áll és kiáll érte a saját szüleivel szemben is.

2020. máj. 17. 00:56
 13/18 anonim ***** válasza:
91%

Vannak hulye szulok. Nekem baratsagnal jutott. Nem kene engedni, hogy tiz percnel tobbet feszengeni kelljen egyutt.

Ha vacsora van, fapofaval lehet enni, de kelletlen emberekkel idot kozosen elverni csak kinlodas.

A baratodnak nem lenne szabad tul hosszu idore kitennie ennek.

2020. máj. 17. 01:05
 14/18 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat. 12es, abszolut igy gondolom en is. Erre voltam valojaban kivancsi,hogy ti hogy latjatok ezt. Nem vagyok szarfej en sem, de ha latom hogy nem kivancsiak ram , akkor nem fogok Eroltetni semmit
2020. máj. 17. 01:08
 15/18 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek a valaszt :) megnyugodtam h nem vagyok total eltevedve
2020. máj. 17. 01:09
 16/18 anonim ***** válasza:
89%

12-nek teljesen igaza van.

Az is nagy vörös zászló, ha a szülei hosszú távon is elvárják, hogy magázd őket, téged viszont tegeznek. Eleve bunkó dolog a csendőr pertu. Csak olyankor "alapeset", ha az egyik fél "feljebbvalója" a másiknak. Tanár-diák kapcsolatban, például. Tehát nagyon is jól látod, hogy viszonyulnak hozzád a szülei, ha azt se mondják (első perctől!), hogy tegezd őket.

Ezt pedig NEM neked kell rendezni, hanem a párodnak.

Szerintem ALAP, hogy ha befogadó vagyok, és barátilag nyitok a gyerekem párja felé, akkor tegeződünk. (A 16 éves kamasz fiam 15 éves barátnője is tegez.)

2020. máj. 17. 06:41
 17/18 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk akkor tört meg a jég, amikor bejelentettük, hogy terhes vagyok. Én amúgy nem foglalkoztam velük. Annyira más világban élnek, hogy soha a büdös életben nem lesz közös nevezô. De nem is anyóssal/apóssal kell együtt élnem, hanem a férjemmel. A férjemmel viszont megvan az összhang és ez a fontos.
2020. máj. 17. 07:35
 18/18 A kérdező kommentje:
köszi, egyetértek veletek. Párom egyre csak azt mondja, hogy nekem kell tennem, hogy jóban legyek a szüleivel..
2020. máj. 17. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!