Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek ebben a helyzetben?
Nekem is hasonló volt exemmel, én is nehezebben oldódtam a szüleivel. És közben mintha azt várnák, hogy bizonyítsam, méltó vagyok a fiukhoz. Az elején bele is kötöttek apróságokba, hogy miért úgy csinálom, ahogy. De nekem nem mondták meg, csak a fiuknak, velem távolságtartóak voltak. Nekem ha azt mondja, hogy kedveskedjek, legyek olyan, amilyen nem vagyok, akkor nem tettem volna meg a szülei kedvéért sem.
A helyedben a barátomat kérném meg először, hogy próbáljon nekik beszélni a helyzetemről. érzéseimről, hogy így még nehezebb megnyílni, és úgy érzem, nem kedvelnek. Ha pedig erre sem történik semmi, akkor pedig leülnék velük és megbeszélném velük, persze a barátom jelenlétében ezt az egészet.De csak akkor ha ér ennyit a kapcsolat.
Nagyon nagy vörös zászló ha valaki nem látja a szülei egyértelmű hibáit és nem áll ki azonnal a párja mellett. Nekem ez az egész szitu többet mond a párodról mint a szüleiről.
Az, hogy ezt a feszültséget feloldd egyáltalán nem a te feladatod. Neked azon kívül, hogy nem vagy seggfej és önmagad adod semmi dolgod nincs. Ha a szülei ennek ellenére nem képesek nyitottan állni hozzád az kizárólag a párod gondja és felelőssége, neki kell megoldania. Vagy azzal, hogy lecseszi anyukáékat vagy pedig azzal, hogy nem erőlteti velük a kapcsolattartást.
Olyannal soha nem szabad hosszú távra tervezni akinek nem egyértelmű, hogy a párja oldalán áll és kiáll érte a saját szüleivel szemben is.
Vannak hulye szulok. Nekem baratsagnal jutott. Nem kene engedni, hogy tiz percnel tobbet feszengeni kelljen egyutt.
Ha vacsora van, fapofaval lehet enni, de kelletlen emberekkel idot kozosen elverni csak kinlodas.
A baratodnak nem lenne szabad tul hosszu idore kitennie ennek.
12-nek teljesen igaza van.
Az is nagy vörös zászló, ha a szülei hosszú távon is elvárják, hogy magázd őket, téged viszont tegeznek. Eleve bunkó dolog a csendőr pertu. Csak olyankor "alapeset", ha az egyik fél "feljebbvalója" a másiknak. Tanár-diák kapcsolatban, például. Tehát nagyon is jól látod, hogy viszonyulnak hozzád a szülei, ha azt se mondják (első perctől!), hogy tegezd őket.
Ezt pedig NEM neked kell rendezni, hanem a párodnak.
Szerintem ALAP, hogy ha befogadó vagyok, és barátilag nyitok a gyerekem párja felé, akkor tegeződünk. (A 16 éves kamasz fiam 15 éves barátnője is tegez.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!