Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, ha a párom nem hajlandó elmenni dolgozni? Több mint 2 hónapja ül itthon.
Itthon ül és nem hajlandó elmenni dolgozni, én dolgozom reggeltől estig, és rendre arra jövök haza, hogy a mosógatóban púposan megrakva edényekkel... És sorolhatnám...
El tudna helyezkedni, és mégse teszi.
Mi az indok? Koronavirus? Depresszio?
Vagy anelkul, hogy bevallana, vagy neven tudna nevezni, egesz veletlenul nem depresszios, vagy szorong vagy panikbeteg?
Mert persze lehet egy budos diszno, aki csak hereberel otton, de ennyibol nem derul ki.
Beszél ni kell vele: miért teszi ezt: fél, vagy csak lusta? Mit szeretne tenni? Mi érdekli? nem akarja magát átképezni más területre inkább? Miért jó neki ez a jelenlegi helyzet? Miért nem vesz téged figyelembe? Esetleg nincs valami lelki baja, vagy egyéb betegsége?
A lényeg, hogy kérdésekkel bombázni kell, mert e nélkül nincs motiváció.
Ne essetek ennyire neki! Koronavírus kellős közepén született a kérdés, amúgy is 2 hónap az nem olyan sok egy házasságban, biztosan leszel te is így, kérdező. Ki kell segíteni egymást.
Biztosan motiváltalan a kilátástalan helyzet miatt vagy más miatt depressziós. Beszélgetni kell vele, felrázni, életkedvet adni, motiválni. De amúgy x év munka után szoktak nyugaton tartani 1 év szünetet, hogy ne égjenek ki. Ha 2 hónapig megéltetek, akkor ezek szerint nem haltok éhen, max. alacsonyabb az életszínvonal.
De konkrétan a megoldás a problémádra: Én azt csinálnám, hogy nézegetnék állásokat neki én és mutatnám, hogy nézd találtam egy jót, erre alkalmas vagy stb. Próbáld ki mindenképpen! Ne szidalmazd, ne húzd le, hanem emeld fel, segítsd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!