Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idő után beszéltétek meg az anyagi helyzeteteket? (bővebben)
Egy kapcsolatban mennyi idő után jön elő a fizetések, kiadások téma? Nem közös kasszáról beszélek, amikor persze hogy tudod a másik dolgait, hanem frissebb kapcsolatról.
Mi fél éve járunk, ő tudja az én fizetésemet, lakás+rezsire mennyit fizetek, nyiltan beszélek ezekről, de én semennyire se tudom az övét. Normális, hogy ennyire nem avat be? Pedig többször feljön témába, akkor csak nagyokat hallgat.
Pedig már közös utazáson is voltunk, ahol fele-felébe fizettünk mindent.
25/N, ő 28/F
Én a fizetésemről soha nem beszélek. Ha közelebbi az ismeretség, akkor a kiadásokról beszélek, az nem titok.
Közös kasszát egy jól működő kapcsolatban se akarok.
Nem mindenki szeret közösködni.
Összeköltözés előtt. Nem árt tudni, hogy kivel kötöd össze az életed, és mire számíts. Ne az eljegyzés, vagy két gyerek után derüljön ki, hogy van egy 50 milliós hitele...
Mondjunk mi úgy tekintettünk az összeköltözésre, hogy a legnagyobb lépés előre. Ha működik, akkor 1-2 éven belül esküvő, de az csak papír.
Csak olyan furának tartom, hogyha fel is jön témába a pénzügy, ő mindig eltereli másfelé, vagy tényleg egy szót sem szól. Persze nem azt kérem, hogy forintra pontosan tudjam, hogy mennyit keres, meg mennyit fizet a fűtésre, de szerintem úgy átfogóan tudni kéne erről is beszélni.
Csak a haverjaival beszéli meg ezeket, bónuszt is kapott év végén, azt se mondta, csak hallottam ahogy a barátaival beszél róa.
Nem akarom elvenni a pénzét, nekem is van, csak olyan különös ez nekem, hogy ilyen téren nem bízna bennem?
Nem beszéltük meg, a költekezéseinkből nagyjából be tudjuk lőni, hogy ki mennyit költ/keres. Tudom, mennyit ad a rezsibe (együtt élünk, nem vagyunk közös kasszán), tudom, mennyit költ közös kajára, bevásárlásra stb, nyilván látom, ha vesz magának valamit, de hogy pontosan mennyit keres és mennyit költ dolgokra, nem tudom és nem is érdekel. Az érdekel, hogy felelős-e a pénzzel, és ha az (úgyis kiderül, ha nem az), akkor nekem nem kell elszámolnia az utolsó fillérig. Nyilván együtt élünk, nagyjából be tudjuk lőni, de amíg nem tervezünk közösen házat venni vagy valami, szerintem nem kell elszámolni mindennel.
Mondjuk ha még nagyvonalakban se tudod elképzelni, vagy kb. belőni, az azért elég fura. Annak én se örülnék, ha valaki firtatná, hogy mennyit keresek, főleg, ha még együtt sem élünk, de nyilván oka van, hogy nem mondja el neked.
Dehogy, egyáltalán nem firtatom, hogy mennyit keres, soha nem kérdeztem meg tőle burkoltan sem. Csak szokatlan, hogy egyáltalán nem beszél a pénzügyeiről.
Be tudom lőni kb, hogy mennyit kereshet, de csak azért mert neten utánnanéztem hogy közgazdászként pesten mennyi az átlag 5 munkaévvel.
Az anyagi helyzetemet látja.
Mindig én fizetek, mert mindig én vagyok a férfi.
Mi úgy beszéltük meg, hogy én fizettem a rezsit, a bevásárlást, meg mindent, a feleségem fizetése meg a megtakarítás. Felneveltette velem a gyerekét, aztán úgy lelépett egy új pasival, hogy még azt is elvitte ami nem is volt az övé.
Sokat nem vesztettem azzal, hogy elment. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!