Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért zavarja egyes férfiakat,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért zavarja egyes férfiakat, ha a barátnőjük is sikeres?

Figyelt kérdés
Az exemmel emiatt is szakítottunk, mert nem tudta elviselni, hogy szeretnék én is karriert építeni, dolgozni és fejlődni, emellett a hobbimnak is élni. Ő még tanul, én már végeztem, el is tudtam helyezkedni, külön költöztem a szüleimtől és eleinte úgy éreztem, hogy szabadabb is vagyok mellette, ha nálam vagyunk, mert más nincs, aki zavarna. Még februárban szakítottunk, és már talált is magának egy újabb partnert, aki az ellentétem. Anyu, apu pénzeli, dolgozni nem dolgozik, mert van jobb dolga. Legyenek boldogok, nem érdekel, csak azt nem értem, hogy mit gondolhat ilyenkor az exem (meg más hasonló stílusú férfiak is), akik szerint az asszonynak otthon lenne a dolga, ne dolgozzon, szolgálja ki az urát. Ebben mégis mi lenne a jó? Álljak oda minden egyes vásárlás előtt "Szia szerelmem, adj egy kis pénzt az új ruhámra!"?. Ezután meg jönne az, hogy szerencsétlen férfi, egész nap dolgozik, én meg csak a pénzét költöm. Mégis ez kinek lenne jó?

2020. ápr. 28. 13:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem gondolnám, hogy a szülők nagy része ne tenné ezt meg. Embert faragni valakiből, nem egy laza menet, kihívás, feladat, és legkevésbé sem kevésbé értékes, mint karriert építeni, ráadásul igencsak formálja azt a személyiséget és tükröt tart, milyen ember is vagy, minden egyes nap. Egyáltalán nem lenézendő feladat és az lenne a normális ha ez választható út lehetne, midenféle megbélyegzés nélkül. Mert sajnos a többi nő veti meg ezt az utat, férfiaktól még sosem hallottam, hogy csak "potyogtat". Szomorú, hogy így nyilatkozik valaki a nőtársairól.
2020. ápr. 28. 19:09
 22/24 anonim ***** válasza:
67%

Csak kíváncsiságból kérdezem, leültetek és megbeszéltétek, hogy szakítototok, mivel te sikeres vagy és ő nem ilyen nőt szeretne?

Én úgy gondolom, hogy ez a szituáciò inkább a másik iránybòl igaz. A nők könnyebben választanak olyan hivatást, amihez kedvük van, akkor is ha nem lehet belőle megélni. Én például szívesen lettem volna tanár, de szerencsére elégszer elmondták pályaválasztás előtt, hogy abbòl nem lehet normálisan megélni. Szüleim példája tényleg klasszikus, apukám megkereste pénz nagy részét, anyukám meg a gyermekneveléssel foglalkozott. És ez nem azt jelenti, hogy ő bármennyivel is kevesebbet dolgozott volna. Napi 8-9 òra majd iràny haza, és jöhet az otthoni munka.

Egyik volt barátnőmmel azért szakítottam, mert volt egy erős elszòlása, még a kapcsolat elején. Azt mondta, idézem: én már általános iskolában eldöntöttem, hogy òvònő szeretne lenni. A férjem pedig valami mérnök lesz vagy orvos, mert valakinek pénzt is kell keresni.

Tényleg rengetegszer eszembe jutott ez a két mondat, nem tudtam kiverni a fejemből. Tehát ha én nem keresnék jòl, akkor ő most nem is lenne velem?

Mindegy is, azòta megnősültem, a feleségemmel körülbelül ugyan annyit keresünk, és az a helyzet, hogy ez így van rendjén. Hogy vettünk volna házat ha ő nem keres jòl, hogy mennénk el ide-oda nyaralni, meg kikapcsolòdni, ha azt mind nekem kellene kifizetni? Hát elmondom, sehogy. Persze tudnánk venni egy 50 négyzetméteres panelt a külvárosban, és fizethetnénk 20 évig a hitelt.

Szumma szummmárum szerintem ha valaki ésszerűen belegondol, akkor az egòja nem lehet olyan nagy, hogy inkább lemond az életben egy csomò lehetőségről azért, hogy a párját eltarhassa, mert ez a vágya...

A kérdésből nekem inkább az jött le, hogy fiatalok vagytok, még csak most kezdődik az a bizonyos másik élet, amikor már nem az tölti ki a napjaitokat, hogy megtervezitek, hogy este hol rúgjatok be a haverokkal. Nem ő volt az igazi, ennyi a történet, nem több.

2020. ápr. 29. 07:26
 23/24 anonim ***** válasza:
78%

"Egyik volt barátnőmmel azért szakítottam, mert volt egy erős elszòlása, még a kapcsolat elején. Azt mondta, idézem: én már általános iskolában eldöntöttem, hogy òvònő szeretne lenni. A férjem pedig valami mérnök lesz vagy orvos, mert valakinek pénzt is kell keresni."

Ehh, ez egyáltalán nem olyan ritka, mint gondolnád.

Mindig egykorú barátnőim voltak (1-2 évvel fiatalabbak), és jellemzően ilyen nőkkel is randiztam.

Sokszor felmerült az ismerkedés, vagy a kapcsolat elején az, hogy bizony a nőnek vannak elvárásai, a férfinek legyen jó munkája feltétlen, és például lakása, vagy kocsija, vagy megtakarítása (sokszor nem is "vagy", hanem "és" a kapcsolat), mert ugye stabil családot arra lehet alapozni, ha nem lóg ki a fenekünk a gatyából (ez tök jogos).

Aztán egyszer elkezdtem visszakérdezni az ilyen legyen a férfinek ez+az a munkától a lakásig, dolognál, hogy neki mi van? Mert azt láttam, hogy neki bizony semmi, se lakás, se megtakarítás, semmi, pedig ő is ugyanúgy diplomás mint én, ő is ugyanannyi idős mint én, legalábbis gondolom nem az az 1-2 év előny jelenti azt, hogy nekem van lakásom, neki nincs, még az önerő negyede sem hozzá.

Ilyenkor mindig jött az, hogy ő olyat akar csinálni, amit szeret, meg önmegvalósít, meg fontos, hogy élvezze a munkáját.

És persze, én milyen smuccig anyagias vagyok, hogy ezt felvetem, hát hogy fogom én eltartani, ha majd gyerekünk lesz, és ő nem fog semmt keresni.

Egy sem értette meg, hogy nekem nem az a gondom, hogy mi lesz, ha a gyerek mellett nem tud pénzt keresni, hanem azt nem értem, hogy amig miért nem sikerült pént félretennie, célokat megvalósítania.

Én azt gondolom jobban örülnék annak, ha a párom hasonló keretek között keresne mint én, de sajnos eddig ez egyszer fordult elő, így már annak is örülök, ha a párom legalább nem tőlem várja a toronyórát lánccal.

2020. ápr. 29. 08:21
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Én meg értelek hisz egyenjogúság van és mi oka lenne, hogy ne azt csináld amit szeretsz. Aki ezt nem tudja elfogadni az nem szeret igazán mert nekem az az elvem olyannak fogadjanak el amilyen vagyok én is úgy vagyok vele de ha nem megy nem kell erőltetni szerintem mert csak egyszer élünk.
2020. ápr. 29. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!