Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy férfit igénytelenné teheti a gyermekkori szegénység?
Igénytelen alatt most nem a testi ápolatlanságot értem, hanem hogy az anyagi dolgokra való nem vágyást.
Gyerek és fiatal korában úgy nőtt fel hogy soha semmijük nem volt, új ruha, nyaralás, külön szoba, autó stb. nekik ilyen soha nem volt és ezért mintha nem volna igénye csak a legalapvetőbb dolgokra: kaja, lakhatás, alapvető ruházkodás és kb ez minden.
Hiába 40 éves, nem vett autót, soha! nem megy nyaralni, életében nem járt hotelben! Látszik hogy feszeng az ilyen dolgok hallatán.
Közben nagyon vonzó, kedves és jó humorú férfi, rendes munkával. Csak ez miatt kicsit fura.
Az mióta igénytelenség, hogy valaki nem vesz autót? Ne haragudj, de nagyon szánalmas vagy.
Mondom ezt úgy, hogy teljesen új felsőkategóriás kocsim van, és világ életemben utáltam, hogy szegény családban nőttem fel.
#1 Ha siman ugy ertelmezzuk a szot, hogy nincsenek kulonosebb igenyei a letfontossagu dolgokon tul, akkor lehet ezt mondani.
Lehet amugy ez is az oka, de nem kovetkezik rogton a szegeny gyerekkorbol az ilyen felfogas. Baratom is szegeny csaladbol jott, nem jartak nyaralni es nem volt autojuk, stb. de nem feszeng semmilyen luxus hallatan, minden evben megyunk nyaralni, siman kiad a hobbijara annyi penzt, amennyit kell, ev kozben jarunk programokra, nem koltunk nyilvan tobbet annal, mint amennyit tudunk, de nem lett extra sporolos.
Mindegy egyebkent, hogy mi az oka, ha teged zavar, nem?
Anyagi dolgokra való nem vágyás..? De hát az maga a boldogság!! :D
Amikor mindened meg van, kivakaróztál a szegény sorból, mégsem vagizol vele, és azon sem jár egyfolytában az agyad, hogy "jaaaaj de szarul élek, itt rohadok, miközben nyaralhatnék egy luxushotelben"
Simán, velem is ez történt lánykent. Ha kapok valami márkás ruhát ajandékba az pl. zavar mert nem birom a pazarlast es semmi szüksegem ilyenre. mert, persze turiban szeretek "kincsvadaszni" de sulis koromban még sok új ruhát vettem plázában es nyaralasra is koltottem ezt leszamitva én ezt előnyösnek gondolom, es zavar hogy mások milyen telhetetlenek es pazarloak es maguknakvalok kornyezetvedelem miatt sem vennek kocsit max ha a gyerekeimet is kell majd fuvarozni. rosszul vagyok ha arra gondolok h milyen sokan magangéppel repkednek es szarnak bele..
koltekezos pasival nem is jonnek ossze, csak cikiznenk egymast.
Ohh, bennem is maradt ilyen. Szegények voltunk télen fáztunk, most kb olyan jól élek hogy egyes emberek a hozzaszolasaimra örökös minuszt adna.
De a mai napig lazán megyek a cegem egyik szakadt kisteherautojaval , tiszta de nem drága ruhában, nincs drága telefonom csak olyan ami kell.
Bár nekem annyi van a pakliban hogy ami számomra fontos arra nem sajnálom, család és gyerek van, a lányom magansuliba jár ami havi 200ezres tétel de az nem érdekel. Ellenben a zoknim márkája lényegtelen, a drága sznob éttermeket kerülöm, prezstizsautot se veszek, én utazni szeretek de semmi luxus hanem a trópusokon valahol motort bérelni menni mindenhová, piacon enni, és nekem akkor minden kerek.
Kedves Kérdező!
Te összetévesztetted az igénytelen és a kisigényű fogalmakat, nem gondolod?
Igen, meg nem.
Van aki megszokta, nincs igénye a "luxusra", akkor sem, ha lehetne. És van aki pont tesz ellene, mert nem akarja folytatni, amibe született.
Pl én mindent megteszek azért, hogy a gyerekeim ne érezzék magukat szegénynek, nem fals képet mutatva, de fejlődésre ösztönző módon ebből is ki, és legyen egy egészséges becsvágyuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!