Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha nagyon zavar, hogy a barátnőm magas lovon ül?
Összeköltözéskor indult a kálváriánk. A 20-onéves barátnőm a szüleitől kapott egy lakást, de keresete nem volt, de ennek ellenére összeköltöztünk azzal a feltétellel, hogy minél előbb vállal munkát. Csakhogy júniusban költöztünk össze, és egészen mostanáig nem volt munkahelye. Végig én tartottam el, az első pár hónapban csinált vendéglátós vagy rakodós munkákat, de abbahagyta azzal a szöveggel, hogy elege van abból, hogy nagyon buta emberek alázzák, csicskáztatják.
Róla azt kell tudni, hogy anglisztika alapszakot végzett és felsőfokon beszél elvileg angolul és spanyolból pedig most nemrég szerzett középfokot.
Kikötötte, hogy aljamunkákat nem vállal, nem lesz senkinek sem a titkárnője és monoton kulimunkát sem vállal, és nettó 180-200 ezer alatt meg se mozdul.
Rengeteget veszekedtünk ezen, mert én nagyon nem értem, mire fel van így oda magától, a szülei folyamatosan azt mantrázták neki, hogy különleges, extrém okos, művelt, tehetséges. Én nem látom azt, hogy átlagnál okosabb lenne, és egyszer utaztunk együtt Angliába, és akkor hallottam, hogy angolja is maximum alulról verdesi a középfok szintet, ami anglisztika szak mellett rettenetesen égő szerintem.
Most kapott egy pozíciót végre, ahová nagyon kell az angol nyelvtudás és egyből nettó 260 ezret adnának neki, és pályakezdőnek elég komoly külkeres pozíció egy multinál. Pár napig azt hittem, hogy örülök, hogy végre nem tartatja el magát velem, de egyre jobban idegesít, mert most már mindenki dícsérgeti, és rettentően büszke magára, szinte ünnepli magát. Én azt látom, hogy ez most csak jobban torzítja az énképét, még inkább nem tanul meg felelősséget vállalni és küzdeni az életben. Szinte biztos vagyok benne, hogy próbaidő alatt elküldik a gyenge angolja miatt, de akkor megint kezdődik az egész, és még nagyobb arccal fog válogatni, mivel egyszer már legalább őt választottákk egy ilyenre, akkor biztos megint ezt a szintet kell belőni.
Tudom, hogy elhibáztam ott, hogy eltartottam, ismételtem a szülei példáját, a feneke alá toltam mindent. Hogyan korrigálhatnám a hibámat? Az egyetlen megoldást sajnos már csak abban látom, ha nem vállalja el ezt a munkát, hanem elvállal egy egyszerűbbet és ugyanúgy végig küzdi magát a ranglétrán mint mindenki más. Alázattal, önfejlesztéssel és szorgalommal.
Hogyan érhetném ezt el vagy milyen más megoldás létezik a helyzetre?
Normális válaszokat szeretnék, ugyanis szégyellem kicsit magam, és ez tényleg olyan kérdés, amit máshol nem merek feltenni, mert megkapom az alábbi bélyegeket: irigy, korlátozó, soviniszta
Igen,irigy vagy rá és nagyon lenézed. Azt várod el tőle, hogy a legkulibb munkától kezdve járja végig a szamárlétrát, mert te azt tartod helyesnek. Ő pedig húzott egy merészebbet, mert van vér a pucájában és kapott egy jó állást. Nem fogják kirúgni, bizonyítani fog, neki innen indul a szamárlétra.
De szerintem ilyen lehúzó, negatív hozzáállással ne nehezítsd mások, főleg az ő életét. Van neked így is elég bajod.
39F
Nekem ez picit lenézésnek tűnik.
Felvették erre a jó melóra,NE ÉS MOST KIABÁLOM NEKED,ne vedd el az álmait,mert ez gusztustalan dolog.
Mire alapozod,hogy gyenge az angolja?
Miért gyenge?
Angalisztika szakot végzett,valamit csak tud,meg valamiért felvették.
Nem az a bajod,hogy tehetősek a szülei és megadnak neki mindent?
Önfejlesztéssel egyet értek azt csinálja,de ez mindenkire igaz.
Van önbizalma az nem baj,legyen is.
De gondolom nem aláz téged meg nem néz le,ugye?
Nem baj ha büszke magára,engedd ne korlátozd.
Nem ül magas lovon. Azért nyelvvizsgával, diplomával ugyan ne tegye már össze senki a két kezét, hogy 100 ezerért mosogathat. Én se vállaltam el semmit ami nem volt méltó hozzám mégsem ültem magas lovon. Diplomával nehogy már nagy elvárás legyen egy 200 ezres fizu, az első munkahelyemen többet kerestem ennél pedig az sem ma volt. Ha bármilyen szrul fizető fénymásolós kislány munkát elvállaltam volna most nagyon nem itt tartanék. Minek nehezítse meg az ember a dolgát és mászkáljon 10 évig a ranglétrán ha a végzettsége megvan hozzá, hogy fentebbről kezdjen?
Te szrba sem nézed a párod és az irigység miatt gondolod azt, hogy magas lovon ül. Pedig amit elvár azok teljesen alap dolgok. Én nőként is tartottam már el a párom mert inkább száraz kenyeret eszek mint hogy olyan munkát végezzen ami nem méltó hozzá és a végzettségéhez.
Az angolról meg annyit, hogy egy olyan pozíciónál ahová nagyon kell az angol olyan állásinterjú van angolul ami durván kiszórja azokat akik nincsenek megfelelő szinten angolból. Ha mégis őt választották akkor elhiheted, hogy nagyságrendekkel jobban beszél angolul mint az emberek többsége. Plussz teljesen más angolt használunk munka során és a mindennapi életben. Az egy dolog ha valaki nincs hozzászokva az angolhoz és megilletődik ha hirtelen kell. De ha egy munkahelyen minden nap használja ott nem lesz gond, pár nap alatt visszaszokik és perfektül fog beszélni.
" ahová nagyon kell az angol nyelvtudás"
Nekem annyira nem kell a szóbeli nyelvtudás, csak szakirodalom olvasás szinten, mégis volt angol szóbeli interjú. GOndolod, neki nem? Nyilván volt, és ha felvették, akkor megfelelt a nyelvtudása.
Eddig az volt a bajod, hogy eltartod, most meg ne vállalja el a munkát, mert vègre olyat talált amilyet keresett? Világos. Őöö vagyis nem.
Neked egyedül az a bajod, hogy önèrtèkelèsi problèmáid vannak, ezèrt próbálod őt is visszatartani, lehúzni.
Nincs is meg a tudása, meg gyenge angolból.... Persze. Ha oda annyira kell a nyelv, nyílván leteszteltèk az interjún. Ès megfelelt, sőt annyira, hogy őt választották. Te csak szeretnèd, hogy befuccsoljon, mert bas..a a csőröd, hogy sikeresebb (lesz) nálad, már kezdőkènt is többet keres.
Ennek az lesz a vège, hogy igenis sikeres lesz a munkájában, te egyre jobban hőzöngsz majd, mert hiú de bekèpzelt lett. Neki elege lesz a te nehativitasodból, kiábrandul belőled, ès majd megismerkedik egy hozzá való sráccal.
Volt már hónapokkal ezelőtt is ehhez nagyon hasonló kèrdès, ès bizony ez lett a vègkimenetele.
Eltartottad fél évig? Ingyen laksz nála. Innentől felezitek a költségeket és kész. Akár még lakbért is fizethetnél neki, de ugye emellett nem kardoskodsz annyira.
Irigy vagy és rosszindulatú, neked vele kellene ünnepelni és reménykedni abban, hogy jól fog menni neki ez a munka. Nem szereted, hagyd el, kérlek, ne tedd tönkre az életét. Nem való melléd ilyen nő. Csak azért vagy még vele, mert ingyen laksz nála. Szánalmas vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!