Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha a barátomat lejárattam?
Nincs igazából nagy mentség, elég ferdére sikerült a szilveszter, mert a barátom haverjaival buliztunk, és én is a fiúkkal ittam. Illetve a pián kívül kipróbáltam egyéb "vicces" dolgot is, ugyebár cigi formájában. Nekem ez volt az első, és valószínűleg az utolsó is.
Sajnos a fentiek hatására eléggé kifordultam magamból és elkezdtem sztorizgatni a barátomról olyan dolgokat, amikkel eléggé lejárattam. A helyzetet az rontotta, hogy a társaságból a legjobb haverja (aki szintén részeg volt) meg tovább is futott, hogy folytassam, olyan vicces. Én meg folytattam... Először mintha a barátom is benne lett volna, de aztán már éreztem h túlléptem a határt és leálltam és a haverjaait is lrállítottam, hogy fejezzük be a témát.
Sajnos én erre hajlamos vagyok, hogy megered a nyelvem, ha iszom, és most elég sokat is ittam, plusz ugye a cigi is. Szégyellem magam.. Igazából a barátom most rettenetesen be van rágva, azt mondta élete legrosszabb suikvesztere volt (ahogyan nekem is, a visszaszámlálást és az újév első pár percet a wc-n töltöttem sírva). Mindenki reszeg volt nagyon, a többiek, többek között a barátom ki is ment vandálkodni éjfél után a többiekkel. Akkor is ott hagyott, sírva, ahogyan a visszaszámlálásnál sem érdekelte, hogy a wcn zokogok. Persze, megérdemeltem, hogy így viselkedett velem, de sajnos meg nem tortentte nem tudom a helyzetet tenni. Megbántam. A barátom engesztelhetetlennek tűnik és a szakítás, mint opció is felmerült.
Mit tanácsoltok?
Kérlek, ne írjatok ilyen szemrehányó dolgokat, így is szarul érzem már magam :/
Nálunk a baráti körben elég nyíltan tudunk beszélni a szexuális életünkről. Nem számolunk be minden részletről, de számunkra ez a téma nem olyan tabu, mint ahogyan itt írták hogy "annak kell lennie".
Nem mindegy hogy tényleg csak sztorizgattál róla, csak olyat amit ő nem akart hogy tudjanak a barátai, vagy gúnyolódtál is.
Kérj tőle bocsánatot, mondd hogy nem akartál rosszat, sem megbántani, aztán ha ő szakítani szeretne, akkor sajnos ez van.
Nem szakítottunk. Külön töltünk 4-5 napot, hogy mindenki nyugodjon le, de nem szeretne szakítani.
Amúgy kicsit átgondoltam így a válaszaitokat, és alapvetően - nyilván mindenki másképp gondolja, más az értékrendje -, de szerintem senki sem tökéletes. Mindenki követ el hibákat, kisebbeket-nagyobbakat. Attól, hogy ez történt, nem biztos, hogy azonnal a szakítás a legelső, amit meg kellene lépni. Lehet, igen, ilyen vagyok alapvetően is és az alkohol kihozza belőlem ezt, de épp ez az! Józanul nem ilyen vagyok, visszafogom magam és mivel ismerem magam, erre jobban odafigyelek. És szerintem azt kell értékelni, hogy valaki tisztában van a hibáival, de próbál ellenük tenni, azokat elnyomni. Valaki agresszív lesz, ha iszik, valaki depressziós. Alapvetően mindenkiben megvan valami negatív irányú hajlam, amit az alkohol előhoz. Én azt gondolom, sok párkapcsolatban ennél sokkal nagyobb problémákat, konfliktusokat kell megoldani és ha a két fél komolyan gondolja, meg is fogják tudni oldani, mert meg AKARJÁK.
Nem volt szép, amit tettem, tudom, beismerem, megbántam. De nem tudom meg nem történtté tenni, ezzel kell együtt élnem tovább.
Ezzel az egésszel nem azt mondom, nincs igazatok, mert de: igazatok van. Sokkal inkább arra akartam utalni, hogy talán nem jó ez a szélsőséges gondolkodásmód, hogyha valaki hibázik, akkor kalap kabát. Semmi sem fekete és fehér szerintem. Ő is bántott már meg, nyilván más típusú dolgokkal, de én sosem a szakítással dobálóztam, hanem a megoldás keresésével. Meg ez nem is csak egy pár hónapos kapcsolat, hanem mögöttünk van már több, mint 2 év és egy ilyet nem dob csak úgy el magától szerintem a legtöbb ember...
De köszönöm a válaszaitokat, ennek ellenére érdekes volt megismerkedni mások véleményével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!