Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vezetnéd rá a párod hogy észrevegye?
azt hogy mit kell csinálni a rendet illetően a lakásban. Igazából őt nem zavarja ha nincs a helyén semmi..ő a lány.
Már otthon is ilyen volt de ezt átbeszéltük és azt mondta a sajátjával jobban fog törődni, mert otthon ő hiába takarított nem vigyáztak rá a szülei..de egyelőre 1.5éve nincs így
Hát, elsőkörben megpróbálnám ugyanazt csinálni, amit ő. Ott hagyni a dolgokat, hátha észreveszi. (tartok tőle nem fogja)
Aztán valahogy kedvesen, utalgatva, de nem olyan erősen mondogatnám a dolgot.
Egy idő után viszont nyiltan, nyersen elmondanám, hogy egy háztartásban milyen feladatokat kell ellátni. És az mindkét ott élőre vonatkozik, ha nem tetszik el lehet menni.
Volt részem ilyenben. Bánom, hogy az elején nem szögeztem le nyiltan a szabályokat.
Nincs ebben semmi rossz, meg kell beszélni, hogy ki hogyan gondolja a dolgokat.
szerintem ulj le vele beszelni, hogy te szeretned ha nagyobb rend lenne, mond el konkretan mi zavar, ne vadaskodoan, mond el , hogy szeretned megoldani a problemat, mert teged zavar, persze kiveszed a reszed, de szeretned ha megallapodnatok valamiben, hogy az egesz gordulekenyen menjen.
Megbeszelhetitek, hogy kinek melyik hazimunka nem okoz gondot es milyen redszeresseggel kene csinalni. Pl. heti egy porszivozas, egy felmosas, stb.
Ami eszembe jutott, hogy mondjuk a hutore kitehetnetek egy tablazatot, fuggolegesen hetere leosztva, vizszintesen meg a feladatok, porszivozas,portorles, furdoszoba kitakaritasa, szemetlevitel... a fuggoleges vonalakat ketfele osztanam, a te es az o feladataira, es akkor latjatok hogy mi van mar megcsinalva es mit kell meg megcsinalni. lehet hoyg dedós dolog, de lehet hoyg bevállna.
A rendrakast illetoen is meg kene egyeznetek, a rend mindenkinek mast jelent, van akinek a nem szabalyosan allo szobrocska a pocon mar rendetlenseg...masnak meg a kupi is megfelel...
Ha teljesen maasok az elkepzeleseitek es nem tudjatok oket kozelebb hozni, akkor valoszinuleg mindig vita lesz koztetek, marpedig ezek ilyen mindennapi dolgok...anyamek mar 30 eve veszekszenek ilyen hulyesegeken...szoval vagy kialakitotok egy mindkettotoknek megfelelo hazirendet /kompromisszumokkal mindket feltol/, vagy valoszinuleg boldogtalanul fogtok egyutt elni, vagy szakitotok idovel.
Jaj na az én pasim is ilyen aztán ő van itthon többet..
Írjatok fel milyen feladatok vannak és osszátok el
#7, jogi 😁.
Szerintem ő csak èazreveszi mit kellett volna megcsinálni a a lánynak....aztán jön ide panaszkodni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!