Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Családi eseményt le lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Családi eseményt le lehet mondani így?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Párommal sokszor összeveszünk a családi dolgokon. Neki fontos, hogy hétvégente a családjával legyen, más városban élnek. Változó, de egy hónapban 2-3 hétvége alakulna találkozóval. Van, hogy csak egy, de van, hogy többször is egymás után 3 hétvége, péntek szombat, vagy szombat vasárnap.

Fél éve vagyunk együtt. Nálunk sokkal kevesebb program van, rövidebb ideig is tartanak, én otthon lakom. Szóval nálunk havi 1 esemény van, nagyjából, az is fél-1 nap.

A párom igényelné, hogy én náluk jelen legyek, de nekem több szempontból sem komfortos ez. Ezekről ő tud, annyi a véleménye, hogy alkalmazkodnom kell.

Volt, hogy háromból három hétvégén nem jelentem meg, dolgoztam, beteg voltam, de ebből is vita lett.

Egy újabb program lett szervezve, különösebb indok nélkül, nincs szülinap, semmi, de ez is szombatot, vasárnapot is érintené.

Családi konfliktus, elfoglaltság, és saját szempontok alapján sem szeretnék részt venni ezen a programon.

Konfliktus nélkül hogyan oldható ez meg, ha párom úgy áll hozzá, hogy ahová hívva vagyok, oda menni kell?

Hazudni nagyon nem szeretnék, hogy hirtelen beteg leszek, hisz a párom, de tudom, hogy ha ezt így elmondom, vita, perpatvar ütne ki.

Tanácsot tudtok mondani?

2019. okt. 31. 11:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a kapcsolatnak így mi az értelme?

(Mi az, hogy az a véleménye, hogy alkalmazkodnod KELL?)

2019. okt. 31. 11:36
 2/13 A kérdező kommentje:

Ha ő lenne hozzánk hívva havi 3szor, akkor jönne, úgy intézné, hogy tudjon jönni, élvezné.

Ha nincs elhalaszthatatlan dolog, és hívva van valaki, akkor menni kell.

Ha ő jönne, tőlem is elvárja.

Ő megpróbált hozzánk beilleszkedni (nem túl sok sikerrel), nekem is be kell illeszkednem oda (a ritka megjelenésemnek hála nekem sem sok sikerrel).

2019. okt. 31. 11:40
 3/13 anonim ***** válasza:
85%

Az első és legfontosabb lépés kideríteni, hogy miért nem mész hozzájuk szívesen. Ha az ok megvan, akkor utána már "csak" azon kell dolgozni, hogy ez a probléma megoldásra kerüljön.

Hosszú távon így azért nem fog működni a kapcsolatotok, azt azért szerintem te is látod.

2019. okt. 31. 11:56
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem fogjátok soha megoldani.Mindig konfliktus lesz belőle.
2019. okt. 31. 12:08
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Menjetek ott egyszer-kétszer panzióba. Mondjuk minden 2. alkalommal. Az talán nem tilos. Akkor komfort is van, nyugalom is van, saját életteretek is van és el tudtok menni az eseményre is.
2019. okt. 31. 12:24
 6/13 anonim ***** válasza:
78%
Ennyire családfüggő pasival én össze se jönnék, vagy ha már összejöttem, rövid úton távozhatna is. Fontos a család, de a kapcsolat is és ha az egyik félnek nem konfortos a másik családjával lenni, meg kell találni a kompromisszumot. Meg egy hónapban három hétvége a családdal? Ez nekem is sok lenne pedig amúgy szeretem a párom családját. És közös időtök mikor van? Úgy értem csak kettesben? Mert gondolom hétköznap dolgoztok vagy suliban vagytok. Ennek így nincs jövője.
2019. okt. 31. 12:26
 7/13 A kérdező kommentje:

Párom külön lakik, ott teljes a külön tér, ha nálam alszik, ott is ketten vagyunk csak, nem a családom mellett vagyunk.

Kettesben ritkábban vagyunk a családok miatt, mindenkinek van egy névnapja szülinapja, vagy hozzájuk megyünk (kellene mennünk), vagy külön vagyunk ez ünnepek miatt, ő ott, én itt.

Most próbáltuk volna megbeszélni hogy többet legyünk hétvégén is kettesben, ne csak meló után este 6tól alvásig, de hát jött a következő program, egy hétvége kimarad majd, megint jön a következő.

Az az indok, hogy én otthon lakom, annyit vagyok a családommal, amennyit akarok, míg ő hétvégente látja csak őket.

Más a két család érdeklődése, a program is más, a bioritmus, időtartam is, ezek nekem idegen dolgok. igyekszem alkalmazkodni, de náluk kb akkor indul be bármi, mikor én már mennék aludni.

2019. okt. 31. 12:31
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem fogjátok megoldani, a párodnál komoly gondok vannak fejben. Szerintem kicsit gyerek is még ha ennyire nem tud elszakadni a családjától és nem érti azt meg, hogy a családja hamarosan te leszel és neked kell a prioritásnak lenni.

Az én párom családja is ilyen banzájozós, de nem lenne az az isten hogy én minden hétvégén odajárkáljak. A párom sem teszi ezt, ha közös programunk van akkor nem érünk rá és kész. Az ő családja nem az én családom, természetesen mindig hívva vagyok és örülnek nekem de nem fogom az összes hétvégémet velük tölteni. Még ha ráérek akkor sem mindig megyek, megy a párom egyedül. Ő teljes mértékben megérti azt, hogy attól mert mi egy pár vagyunk nem kell boldog családot játszanom az ő rokonaival.

Én biztos nem lennék együtt olyan emberrel aki be akarja osztani az időmet és havonta csak egy hétvégét tudnánk normálisan együtt tölteni mert anyukáékhoz kell járkálni. Aki így akarja tölteni a hétvégéit annak nem való komoly kapcsolat.

2019. okt. 31. 13:02
 9/13 anonim ***** válasza:

Szerintem full normális igén, hogy ne minden hétvégén a rokonság fenekében legyetek, hanem legyen saját hétvégétek is. Nem is tudom, van egyáltalán közös időtök normálisan?

Én ezen akadnék ki, hogy minek állandóan ott lenni, nem lehetne-e már végre érett felnőtt módjára leválni?

Én szüleim messze laknak, kb havonta 1x megyek haza, akkor sem kényszerítem a párom, hogy neki ott KELL lennie. Akkor jöjjön, ha ő is szeretne, úgy szép az összejövetel :)

2019. okt. 31. 13:05
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Félreértés ne essék, nem MINDEN hónapban 3 a 3, van hogy csak egy.

Kiszámoltam, az utóbbi 5 hónapban a nagyjából 20 hétvégéből 2,5 hétvége volt közösen nálunk, az én családommal. 8.5 hétvége kettesben (ebben nyaralás is volt ketten, illetve néha csak másfél nap, péntek szombat, szombat fél vasárnap) és a többi, nagyjából 9 hétvége teljesen vagy nagyobb részben az ő családjával. Ha nem mentem, csak nélkülem ment, ugye az is ide számít, hisz kettesben nem voltunk.

2019. okt. 31. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!