Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális ha a párom előtt elérzékenyülök, végre megnyugszok, elmondom neki hogy mi nyomta napok óta a "kis lelkem" és erre az a reakció, hogy nem vagyok normális minek sírok?
egy stresszes hét után végre elmondhattam a páromnak, hogy mi nyomja a kis lelkem, és pont amikor megnyugodtam elmondtam végre, hogy mi bántott, elkezdtem kicsit pityeregni. Ráadásul magamat hibáztattam, hogy milyen buta vagyok és pont megnyugodtam volna, csak egy kis simogatásra vágytam és már mosolyogtam is volna, erre keményen beszólt, hogy ő erre nem kíváncsi és nem vagyok normális.
Nagyon rosszul esik.
Pont az a bajom, hogy gyerekként is már olyan voltam, hogy nehezen mutattam ki az érzéseimet és most itt van ő , megnyílok neki és erre elintézi egy mondattal , hogy nem vagyok normális.
Mit kezdjek ezzel?
A párunktól ez normális reakció?
És ne értétek félre nem vagyok egy állandóan sírós nyafogós fajta, de ez normális reakció egy embertől aki elvileg szeret ?
"Valószínűleg csak azért van, mert férfi és nem szereti ezt a lelkizést."
Lehet én a másik véglet vagyok, de szerintem egy egészséges lelkivilággal megáldott embernek (nemtől függetlenül) nem ez a reakciója amit leírtál. Ha nem tudjátok ezt megbeszélni, akkor az hosszútávon nem lesz jaó, szerintem.
41F
Mi az, hogy inkább mással beszéled meg legközekebb? Ő a párod. Kivel, ha nem vele beszélnéd meg ezeket a dolgokat? Az úgy nem járja, hogy vele élsz, minden jó, de azt nem tudod neki elmondani, ha valami miatt rossz kedved van.
Viszont kontextust írhatnál, hogy milyen
jellegű problémád volt. Most ez alapján érzéketlen tuskónak tűnik a párod, de ha nagyon elbagatelizált dologról van szó, akkor megérthető. Az empátia mindenképpen hiányzik belőle, mert ahhoz, hogy az előjöjjön nem a másik problémájának a kaliberr határozza meg. Viszont vannak ilyen emberek, akik nehezen viselik a túlzott érzelmeket. Én is el szoktam érzékenyülni apróságokon is, ezt nem mindenki érti meg. Ettől függetlenül nem így kellett volna reagálnia, hogy nem vagy normális. (De ez is kontextusfüggő, számít hogy hogy nondta. Lehet, hogy nem bántásnak szánta. Nekem is van olyan szólásom, amit nem bántásnak szánok, mégis sértődtek már meg rajta olyan emberek, akik nem ismerik a mindennapi kommunikációs készletemet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!