Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan miért esnek kétségbe, hogy egyedül vannak?
Ennyire kapcsolatfüggők lennének és nem számít nekik az sem, ha nem működik úgy ahogy kéne?
Inkább vannak mérgező 'kapcsolatban', mint egyedül, ahol lehet ki tudnának bontakozni és úgy élnék az életüket, ahogy nekik jó?
Meghallgatom mindenki válaszát és előre is köszönöm!
A vízcsapból is az folyik, hogy az ember egyedül semmit nem ér, hogy csakis szomorú lehet és ehhez hozzá jön, hogy sokan nem is tudnak anyagilag se boldogulni egymaguk.
Pedig egyáltalán nem így van. Az anyagi része igen, az cink. Viszont azt meg lehet oldani lakótársakkal is, meg jobb munkahellyel is (mondjuk ha netán az ember képzi magát és előrébb lép, de ehhez azért elég sokan túl lusták és inkább hibáztatnak minden és mindenki mást).
Ám egyedül kiteljesedni sokkal jobb, mintha csak valakinek az árnyékában élünk és tőle függünk. Ezt azonban nem sokan tapasztalják meg. Már csak azért sem, mert az emberek zöme a médián keresztül annyira, de annyira könnyen manipulálható, hogy teljesen elhiszik: egyedül semmit nem érnek.
Honnan tudod te mások helyett, hogy nekik mi a jó?:D Egyes embereknek semmit sem mond ez a fogalom, hogy “kibontakozás”, nem tudom mit vársz tōlük:) Jól mūködō párkapcsolat meg mindenkinek mást mond és szubjektív fogalom, lehet rajta vitatkozni.
Ne érts félre, nyílván mindenki szerint rossz pl. egy bántalmazò kapcsolat, nem erre gondoltam..De pl. sokan eldobnak egy tök normális kapcsolatot, ahol törōdés, figyelek meg támogatás van, csak mert megunták, nem elég jó, nem egyezik az idealizált képpel a fejükben. Ilyenkor lehet vitatkozni ezen, hogy az egyedüllét miért is jobb:D
Inkább az a leggyakoribb, hogy ...
"inkább a rosszal, mint egyedül"
Nem mondtam, hogy csak.
De elég sok esetben ez adja az alapot hozzá, ebben szocializálódnak az emberek már igen kicsi koruktól kezdve. Erre a neveltetés is rátesz egy lapáttal, ahogy előttem írták.
A függés, bármilyen függésről is legyen szó, nem egészséges. Az azt feltételezi, hogy az ember a függése tárgya nélkül már nem is képes teljes lényként funkcionálni. Ez magyarázd el nekem, miért volna jó dolog?
Ja, és nem azt mondtam hogy az embernek egyedül kell leélni az életét. De ne azért legyen már együtt valakivel, mert nem bírja elviselni, ha nincs mellette senki. Az embernek első sorban önmagának kell, hogy megfeleljen és jó társasága legyen saját magának. Úgy sokkal könnyebb jól működő, tartós és mély kapcsolatokat kialakítani.
Az #1-es válaszolóval értek egyet.
Amúgy én több mint 10 éve egyedül vagyok és nem is vágyok párkapcsolatra 2 csalódás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!