Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg ekkora baj, hogy nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg ekkora baj, hogy nem sok közös pont van az érdeklődési körünkben (hosszú)?

Figyelt kérdés

Lassan 7 éve vagyunk együtt, én 26 éves vagyok, ő 35.

Amikor megismerkedtünk is én rock-metal koncertre járós voltam, ő "partizós", én inkább itthon ülő ő pedig évről évre inkább eljárogatós, eleinte, amikor összejöttünk, egyáltalán nem volt az, de előttem igen.

Azt mondta, elkezdett gondolkozni azon, hogy egyáltalán miért van együtt velem, ha semmiben nem vagyok a partnere. Mert hogy én..

-nem akarok vele standra menni, amit én soha nem is szerettem és amikor legutoljára voltam, akkor is elkaptam egy hónapokig húzódó, szteroidos injekciót igénylő bőrbetegséget (persze neki nem lett baja..)

-nem akarok vele "csak úgy" lemenni éjszakára Siófokra, mert hogy ott milyen jó, nagy a tömeg, party meg ilyenek, amikor nagyon jól tudja, hogy utálom a tömeget és az olyan jellegű "szórakozást" is

-nem nagyon szeretnék elmenni megcsinálni a nagy motoros jogsit, hogy együtt motorozhassunk... igazából ez is az ő hobbija, csak nincs benne társa, így jöttem én a képbe, igaz, ő is belátja, hogy 0 érzékem van a vezetéshez, de mégis csak győzköd, hogy csináljam meg aztán majd motorozunk...

-nem akarok vele biciklizni, amikor ő 50-60 km-ekről beszél csak és kizárólag, én meg csak az elmúlt 2 héten tekertem 200+ km-t, mert most ilyen munkám van -nem érti, hogy nekem egyáltalán nincs mozgáshiányom, de ebben szintén nem talál magának partnert, ezért vagyok én megtalálva ezzel is, ugyanez konditeremmel (soha nem szerettem mozogni, amikor megismert, akkor sem)

-nem érti meg, hogy én itthonról dolgozom, de mégsem tudok csak úgy pikk-pakk egy szabadnapot csinálni magamnak, hogy a hasamra ütök, ahhoz előre kéne dolgozni stb., de szerinte kb. azonnal ugranom kéne, ha kitalál valami programot

Szerintem egyáltalán nem kötelező mindenhova együtt menni. Ő el szokott hívni sörözni is a haverjaival, de nem érti meg, hogy én ott egyáltalán nem érezném jól magam. Vagy ha meghív vacsorázni és én rákérdezek, hogy valamelyik haverja is ott lesz-e, akkor megint én vagyok az antiszoc és a hisztis, pedig egyszerűen én nem érzem magam jól velük, nem nagyon tudok felszabadulni a társaságukban. Ráadásul én egyáltalán nem is iszom. Nekem eszembe se jutna az én programjaimra elhívni, mert tudom, hogy úgysem érezné jól magát egy koncerten, így általában egyedül szoktam járni ilyesmire, vagy anyukámmal pl. kiállításokra Pestre (innen 60 km).

Barátommal ilyen félig étterem-félig gyorskaja helyre szoktunk eljárni, néha a családjainkhoz (de én a sajátomhoz inkább egyedül megyek, mert tudom, hogy ő ott se érzi olyan jól magát), kutyát sétáltatni... De ha mondom, hogy menjünk el sétálni, akkor neki persze semmi kedve, keresi a kifogásokat... És az is kiszaladt a száján, hogy ő nem így képzelte el a kapcsolatunkat, mert nem vagyok partnere semmiben. Hozzáteszem, hogy most a szexuális életünk sem az igazi, mert van egy hüvelyi fertőzésem és méhszájseb fagyasztás előtt is állok, mert nagy és vérzékeny, így a szex is fáj, ráadásul vérzek is utána. Ez kb. egy 3 hónapja húzódó dolog, rengeteg kúpot, tablettát elhasználtam, de érzem, hogy még mindig nem tökéletes. Ő sokszor kérdezte ez idő alatt, hogy nekem egyáltalán nem hiányzik a szex? Nem is értettem, a rákszűrésem eredménye is alig lett meg, mert túl véres volt a kenet (bocsi a részletekért), de nyilván csak a szexen jár az eszem, nem baj, hogy nagyon fáj még egy tampon felhelyezése is...?

Mondta ő is, hogy tudja, hogy nem valami figyelmes mostanában, de azzal, hogy én nem vagyok partnere a dolgaiban, kiölök belőle mindent... Igaz, most a munkahelyén is egy válságot él meg, váltatni fog, mert a mostaniból már nagyon elege van, tiszta idegbeteg tőle. Elhiszem, hogy nem elégedett, de úgy érzem, hogy rengeteg dolgot rám vetít ki. Anyagilag sem állunk túl jól ebben az évben, elég sok váratlan kiadásunk volt, ezért a nyaralás sem fért bele, amit ő szintén nagyon szeretett volna.

Én egyáltalán nem látom ilyen tragikusnak a helyzetet, szeretek egyedül lenni, nem zavar, ha eljár havonta 1-2x iszogatni, ha motorozik, vagy úszik, örülök, hogy kikapcsolódik és nem is értem, miért kellenék én mindehhez?

2019. aug. 26. 16:36
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Elég fura kapcsolat, ránézésre inkább te vagy az elutasító az ő dolgaival szemben. És látszólag jobban igényled a privát szférát. Tapasztalataim szerint ezeket csak félig lehet kapcsolatnak nevezni, hiszen nem hoztok áldozatot egymásért, nincs meg az 'együtt' érzés. 2 ember van aki él egymás mellett de csak a saját dolgaitokkal vagytok elfoglalva. Tényleg kicsit fura, hogy miért jöttetek össze, hiszen ez később sem fog változni. Van olyan dolog egyáltalán amit együtt szerettek csinálni?
2019. aug. 26. 16:41
 2/23 anonim ***** válasza:
Szoktatok egyáltalán bármit is együtt csinálni?
2019. aug. 26. 16:45
 3/23 A kérdező kommentje:

Én csak ugyanolyan vagyok, mint amikor megismert. Tudta rólam, hogy soha nem fogok konditerembe járni meg éjszakákat ugrálni egy techno partin, csak ezt valamiért nem vette figyelembe akkor ezek szerint. Régebben sokat főztünk együtt, mert azt ő is szeretett. Ma inkább lelép valahova, vagy motorozni, vagy haverozni, állítása szerint már nem szeret itthon lenni. Ha egy nap nem megy sehova, estére teljesen "megőrül", hogy nem történt semmi, és gyorsan lelép valahova. De amikor meg itthon van, a szabadnapjain inkább csak alszik, számítógépezik, semmi produktív, bár én ezt ráhagyom. Sétáltunk is sokat, azt már egyáltalán nem akar. Filmeket néztünk, azok sem kötik már le. Számítógépen játszottunk, ahhoz sincs már kedve. A régi "programok" közül semmi nem maradt...

Most párszor elvitt megtanítani motorozni, ami végül is jó volt, csak tényleg semmi érzékem hozzá, de jól éreztem magam. Abban pl. benne lennék, hogy vegyünk egy két személyes motort és úgy járunk el együtt, de amiatt nem szeretnénk a félretett pénzünkhöz hozzányúlni, van így is 2 motor, az egyiket kéne eladni hozzá, de nem nagyon akarják megvenni.

2019. aug. 26. 16:47
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Ti ennyire társfüggők vagytok, hogy így se szakítottatok, vagy mi?

Max. annyi közös van Bennetek, hogy egy napon kezdtetek el járni egymással.

2019. aug. 26. 17:06
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán értem mi tart még titeket össze?!
2019. aug. 26. 17:07
 6/23 A kérdező kommentje:

Épp ez a kérdésem, hogy ilyen fontos-e, hogy sok közös pont legyen... De ezek szerint igen. Szerintem szeretjük egymást, azért vagyunk még együtt...

De csomó olyan párt ismerek, akiknél szintén kimerül az étterembe járás-kutyasétáltatás témakörben a program, mégis együtt vannak. Gondolom, ott mások az igények (?)

2019. aug. 26. 17:10
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Lehet szeretitek egymást, de ezt nehéz elhinni azok után, hogy azt írod nem szeret otthon lenni, nem szexeltek, azt mondja kiölsz belőle mindent..stb
2019. aug. 26. 17:15
 8/23 A kérdező kommentje:

A szex hiányáról igazából egyikünk sem tehet.

Akkor úgy fogalmazok, hogy valamiért még kitart, pedig nem lenne oka maradni (=adottak lennének a feltételek, hogy elköltözzön)

2019. aug. 26. 17:21
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

"még kitart"

Nem, helyesen: "még kitartotok"

Ebben a kapcsolatban ketten vagytok, két emberes buli. Épp ez a probléma, hogy te viszont teljesen külön kezeled magad ennyi év után is. Nem baj, ha az ember szeretne kis saját teret, szeret egyedül lenni, de ha valaki fontos számomra, engedek a kedvéért. Nem a haverjait kell szeretni, hanem őt. Egy-egy estét végig szenvedhetsz miatta velük. Nem azt kell nézni, hogy Siófokon mekkora tömeg van, hanem hogy egy spontán ötlettől vezérelt estét töltehetek azzal, akit szeretek. Elmehetnétek előtte vacsorázni kettesben, akkor még romantikus is, aztán egy bulit meg kibírsz. Egy komoly kapcsolatért valakiért akit szeretsz néha áldozatot kell hozni. Ha ez nem megy nektek, akkor félő bele gondolni, mi lenne ha esetleg gyereket lenne..stb. Jobb még most elengedni, ami nem abból áll, hogy egy anonim fórumon kérdezgetsz, otthon meg csendben várod, hogy majd ő szakít vagy lesz, ami lesz. Meg kell próbálni megbeszélni, mert ez így egy se előre, se hátra állapot, ami úgy tűnik őt már rettentően frusztrálja, téged meg szinte hidegen hagy.

2019. aug. 26. 17:38
 10/23 A kérdező kommentje:

A saját nevemben már beszéltem, próbáltam az ő oldaláról is megnézni a helyzetet.

Volt már, hogy nagyon rég elmentem vele ilyen iszogatós estére, de akkor meg az a baja, hogy látja rajtam, hogy nem érzem túl komfortosan magam. Nagyon introvertált vagyok, nem szeretek nagyon beszélgetni csak a hozzám közelállókkal, pedig ha nem fosom a szót egész este, akkor az már baj... Ugyanez lenne bármilyen bulival is, de őszintén szólva az annyira nem az én "terem", hogy soha nem bírnék ki egy 22-05ig tartó techno bulit (ahogy ő sem egy rock koncertet, egyszer, amikor még "féltem" egyedül koncertre járni eljött velem... végig be volt dugva a fülhallgató a fülében és fapofával álldogált másfél-2 órát)

Gyereket egyikünk sem szeretne.

Én próbáltam megbeszélni, abból lett ez a "kiölök belőle mindent", "nincs partnerem semmiben", "nem így képzeltem el". De akkor mégis innen hol a kiút a szakításon kívül?

2019. aug. 26. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!