Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi a teendő, ha a párom nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a teendő, ha a párom nem mond nemet a családjának?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, semmi más konfliktusunk nem szokott lenni, illetve ő senki mással nem viselkedik így, csak a családjával.

A helyzet az, hogy a páromnak elég nagy rokonsága van (tesók, sok unokatesó, nagyszülők, nagyszülők új élettársai, nagynénik-nagybácsik, és a többiek), és "összetartóak" is - azért teszem idézőjelbe, mert amúgy csak műsor az egész, rendszeresen van családi összejövetel, ahol mindenki kikenve-kifenve, fülig érő szájjal csacsog a másikkal, de egyébként meg nem jellemző, hogy segítenének egymásnak, vagy egyáltalán jóban lennének egymással. Vannak a családban, akik még csak nem is köszönnek egymásnak az átlag hétköznapokon.

Én ennek pont a tökéletes ellentétében nőttem fel, kicsi a rokonság (nem is rémlik senki a családból, akinek egynél több tesója lenne), soha nem voltak ilyen kötelező parádéink, cserébe mindig számíthattunk egymásra. Persze, volt olyan, hogy mondjuk unokatesómék átjöttek sütögetni, de ezek soha nem voltak kötelezőek, mindenki akkor és azért vett részt ilyenen, ha volt kedve.

Párom családjában sajnos nem ez a helyzet, ott hihetetlenül gőgös és sértődékeny a rokonság nagy része, és "muszáj" jelen lenni (kifogások nem érdeklik őket). Ezt tényleg úgy kell elképzelni, hogy mindenkinek a születésnapját és névnapját össze "kell" jönni megünnepelni - ez a szűkebben vett rokonságnál (13 ember) azt jelenti, hogy arányosan elosztva legalább havi 2 alkalom.

Mindezt azért írom le, hogy kicsit érzékeltessem, mi is az, ami nem tetszik.

Ugyanis ez nekem nagyon nem tetszik. És itt a gond: a párom is mindig mondja, hogy neki se tetszik, ő is utálja az egészet, de "muszáj". Hiába mondtam neki, hogy most aztán mi történik, ha a nagynénikéje, aki azt se tudja, hány éves, megsértődik rá, hajthatatlan. Azt mondja, őt így nevelték. Nagyon hasonlít egyébként az apukájára, ő is mindig mondogatja, hogy elege van ezekből az összejövetelekből, de aztán megy ő is, mert "muszáj".

Félek, hogy olyan lesz mint az apukája, és örökké erről fog szólni az élet. Pedig egyébként egyikük se nevezhető nyuszinak, kiállnak magukért, egyedül a családdal szemben nem.

Nekem ez teljesen érthetetlen, elképzelni se tudom, hogy mi ebben a jó, vagy miért csinálják ezt.

Mit tehetnék? Lehetséges valahogy elvágni a köldökzsinórt? Hogyan értethetném meg vele, hogy nem érdemes foglalkozni az ilyen önző emberekkel?

2019. aug. 13. 11:41
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Lemaradt: huszonévesek vagyunk, már együtt élünk.
2019. aug. 13. 11:41
 2/12 anonim ***** válasza:
23%
Családja egy van, nője ezer lehet.
2019. aug. 13. 11:57
 3/12 anonim ***** válasza:
74%

"Mit tehetnék?"

Te vele semmit, magaddal bármit.

Te ne menj el, neki meg hagyd meg a szabad akaratot, ami szuverén alapjog.Mások megváltoztatása soha nem működik.

2019. aug. 13. 11:57
 4/12 anonim ***** válasza:
27%
A "hogyan tudnám megváltoztatni" kérdés hibás egy párkapcsolatban. Azt javaslom, tipli!
2019. aug. 13. 12:00
 5/12 A kérdező kommentje:

Kérem, aki csak szakítást tud javasolni, az inkább ne írjon választ, vegyük úgy, hogy tudomásul vettem, több ember szerint egyetlen probléma miatt véget kellene vetni egy ezenkívül tökéletes kapcsolatnak.

Más jellegű válaszokat várnék inkább.

Köszönöm!

2019. aug. 13. 12:08
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod megváltoztatni, nem tudod erőszakkal elvágni a köldökzsinórját, ezt nagyon gyorsan felejstd el, mert nem opció. Az egyetlen megoldás a saját hozzáállásodon változtatni. Ha nem akarsz ilyenkor vele tartani, akkor ne tarts vele (vagy csak a nagyobb eseményekre menj, esküvőre vagy szülinapra, az ilyen kamuünnepeket mint a névnap igazán kihagyhatod), hanem addig foglald el magad a hobbiddal, barátaiddal, bármivel. Ez egy olyan kompromusszum, amit a párodnak is el kell tudnia fogadni.
2019. aug. 13. 12:21
 7/12 A kérdező kommentje:
Persze, ezt szoktam, és nincs is baja vele (bár a rokonság akkor végig rágja a fülét, hogy miért nem mentem), na de ismét ott tartunk, hogy elment erre a nap, nem tudtunk közös programot csinálni addig se.
2019. aug. 13. 12:29
 8/12 anonim ***** válasza:
50%
A barátod menni akar, csak neked nem mondja meg, mert duzzogsz miatta, így kerüli a vitát.
2019. aug. 13. 13:45
 9/12 anonim ***** válasza:
15%
Ne haragudj, de havi maximum 2 alkalommal simán kibírhatod, hogy nem csináltok közös programot. Ott van még a hónap másik 28 napja rá.
2019. aug. 13. 13:55
 10/12 A kérdező kommentje:

Mindketten dolgozni szoktunk a napjaink nagy részében, nem vagyunk már egyetemisták, hogy bármikor ráérjünk.

2019. aug. 13. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!