Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A hazastarsad gyerekei tönkret...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A hazastarsad gyerekei tönkretehetik a párkapcsolatot?

Figyelt kérdés

A férjemmel csúnyán veszekedtünk, mert már elegem van a problémás gyerekeiből. Én úgy érzem a kezdetektől szabotálni akarták ezt a kapcsolatot, hiába látták végre az apjukat boldognak és jöttek az ő életükbe is emiatt pozitív változások.

Már nagy felnőtt és majdnem felnőtt foiskolásokrol van szó.

A férjem azt mondta gyerekek nem tudnka tönkretenni egy párkapcsolatot, mert az nem rajtuk múlik. Én viszont úgy tapasztaltam mellette, hogy de igen. Mert kepesek szandekosan artani nekem es az apjuknak is, pontosan felmertek kettonk kozott mi okoz konfliktust es azokat ujra es ujra kialakitottak, sot amikor tudtak, hogy koztunk is gondok vannak, akkor jottek hatulrol az apjukhoz es igyekeztek tolem elterelni.

Hozzateszem, hogy nem az ex szerető vagyok, az anyjukat sose ismertem, válás utan bo egy evtizeddel jelentem meg és legnagyobb szemetsegem az volt veluk szemben, hogy a kozos otthonban segiteni kellett a haztartasban.

Szoval van itt olyan, akinek a parkapcsolatat a parja gyereke/gyerekei akartak vagy tettek tonkre? Es mivel?

2019. aug. 10. 06:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
9-es! Én elhiszem, hogy sok igazság lehet abban, amit írsz. Én (8-as vagyok) viszont négy évig csak az elvakult gyűlöletet, a direkt ellenem dolgozást tapasztaltam (így is sokáig bírtam, azt hiszem.) Igaz, ők szerintem eleve lelki defektesek is voltak, az egész világot utálták az anyjuk halála miatt.
2019. aug. 10. 18:30
 12/14 A kérdező kommentje:

8-as: igen erre gondolok.

9-es: en nem erzem mentsegnek a kamaszkort. Egyreszt azert nem, mert ha elvalt szulok gyermekekent adott szulonek uj hazastarsa lesz, akit a 20 vagy akar a 15 eves se tekint "szulonek" (es nem is igen lehet az, hiszen sose nevelte ezert nem nevezheto neveloszulonek vagy mostohanak se), masreszt ilyen koru "gyerekeknel" mar a valassal foglalkozo pszichologusok is azt tartjak legjobb esetben a baratja lehetsz, de pot/nevelo anyja/apja mar nem a paros kamaszgyerekének. Ergo egy felnott vagy, akit kb annyira kell tisztelni, mint barmelyik vadieegen felnottet. Azaz alap lenne a koszones, udvarias, tavolsagtarto viselkedes.

Viszont ha az apjat szereti valaki, akkor ennel tobb is elvarhato pl.: ha szepen megker valamire, ami amugy nem annyira tetszik, akkor azert azt esetleg megcsinalod vagy elturod.

Erdekes modon en is jottem a sutessel, fozessel, anyagi segitseggel, de soha egy köszönömöt nem mondott senki. Kamaszkoromban en is utaltam takaritani, mosogatni es ha reggel megkertek huztam az 5. felszolitasig, de olyat nem csinaltam, hogy szandekosan szabotaltam, hogy ha anyam vagy apam kert valamit, akkor csak azert se csinaltam meg vagy raadaskent szandekosan ugy csinaltam, ahogy tudtam, hogy agylobot kap tole.

Konfliktuskezeles: erdekes a felnott kapcsolataimban, munkahelyen, sportban, sajat edes gyerekeimmel, szuleimmel, barataimmal vadiegenekkel mukodik, minden megoldhato, megbeszelheto stb. Otthon a ferjem gyerekeivel nem. Ha belegondolok nincs is konfliktuskezelesre lehetoseg, mert ketfele modon reagalnak ŐK a felmerulo konfliktusokra (beleertve a legyszi seperj folre vagy a miert mesz el koszones nelkulre vagy miert szivsz fuves cigit a szobadban kerdesre) - ELROHANNAK (ki a lakasbol) vagy Berohannak (a szobaba be) es mindket esetben becsapjak az ajtot es onnantol.nincs akivel kezeljunk egy konfliktust. Es kesobb se lehet az adott problemat megbeszelni, velemenyt nyilvanitani. Ha volt lehetoseg arra, hogy mindenki elmondja mit gondol es mit erez es mi bantja, akkor itt a gyerekek sose nyilatkoztak maximum azt ismetelgettek "de hat akkor elmegyunk es nem lesz gondotok".

Azonban tenyleg amikor mar rajottek en es az apjuk min vitazunk ossze, akkor addig-addig ugyeskedtek (lehet tudatalattibol es nem tudatosan), hogy ujra ugyanolyan szituacio alljon elo. (Ezek sajnos nem hetkoznapi problemak, itt nem fejteném ki, de sajnos egy valassal nem terhelt csaladot is megviselne.)

En sokszor ugy ereztem ezek a gyerekek nem szeretik az apjukat es bosszantja oket, hogy az apjuk talalt maganak egy part, akivel tud beszelgetni, egyutt programokat szervezni stb., ami amugy normalis egy atlag parkapcsolatban. Feltekenysegre tippeltem, de nem egyszeru kozony, ami sut beloluk minden irant (barataik sincsenek, maximum 1-2 erdekbol fenntartott haversag).

Erdekes modon az anyjuk uj kapcsolata regebbi keletu, akkor még kicsik voltak es a "mostoha apaval" ennek ellenere vagy epp emiatt, de ugyanugy komoly konfliktusaik voltak/vannak.

2019. aug. 10. 23:18
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, 12-es hozzászólásodat egy az egybe én is írhattam volna. Komolyan, sorról sorra ahogy olvastam, egyre ismerősebb a dolog.

Nálunk nem válás volt, hanem özvegy férfi, és 13 és 14 éves kamaszok. Nálunk is ugyanez volt, a nem köszönés az alap dolog lett, a problémákat nem lehetett megbeszélni, mert utána két hétig ajtócsapkodás volt (az ő részükről). Amúgy tetszik, mert teljesen logikusan kifejtetted a 12. hsz. elején, hogy miért NEM mentség a kamaszkor ilyen esetben. A másik, hogy sokszor én is arra gondoltam, hogy basszus, az, hogy engem nem szeretnek, oké. Na de az apjukat sem? Mert az látniuk kell/kellett, hogy az apjuk át van velem itatva, annyira szeret engem (én is őt). Annyi volt, hogy ők nem mondogatták, hogy elmennek, és akkor majd nem lesz gondunk. Sőt, 30-31 éves korukig itthon laktak, borzasztó volt. Nekünk lett közben közös saját lányunk is, ő most 23 éves, de már 21 évesen kiröppent, és rá két évre, diploma után férjhez is ment. Én is úgy vagyok, hogy a barátaim, ismerőseim, kollegáim, rokonaim, ügyfeleim megértő, alkalmazkodó nőnek tartanak. Szinte senkivel nincs konfliktusom az életben, csak a férjem két gyerekével. Ami még érdekes nálunk, hogy ezzel együtt pl. a lány családot alapított, van egy 2 és egy 3 éves gyereke, de ő meg volt róla győződve, hogy én majd kapkodni és ugrálni fogok, hogy nagymamaként funkcionálhassak. Hát ez nem jött be. Viszont amikor már külön laktak a házukban a férjével, de visszajárkált az apjához, akkor is az volt, hogy nekem ide se köszönt. Tehát állok a konyhában, ajtó nyitva, vagy ülök az irodámban (szabadúszó grafikus vagyok), ajtó nyitva, rám lát, de ide se köszön. Kb. levegő vagyok nekik még most is. Nem baj ez, de fordítva viszont nem működik a dolog náluk, mert elvárások az ok lennének a részükről. Amit még észrevettem, és nevetséges (lenne, ha lenne kedvem röhögni ezen), hogy ők nagyon zokon veszik, hogy én nem szerettem soha őket úgy, mintha a gyerekeim lennének (ezt még harminc akárhány évesen is nehezményezik, hogy mennyivel intimebb a kapcsolatom a közös lányunkkal, igazi jó anya-lánya viszony.) Tehát hogy az én lányomért lényegében bármit megteszek, bármit bármikor kérhet, ugrok, segítek. Na de ő is ilyen velem, én ennyi szeretetet amit tőle kaptam, öröm volt vele minden perc, még a kamaszkor is, most pedig ez a fiatal-felnőtt kor pláne. Férjem gyerekei pedig még 30 fölött is csak szemétkedni tudtak velem. Na de a lényeg, tehát én milyen vagyok már, mert a lányomhoz teljesen másképpen állok. Ilyenkor az nem jut eszükbe, hogy ők is úgy vannak, hogy az apjukért bármikor bármit megtennének (ez tény). De én értem nem tennék meg ugyanazt, mint a férjemért. Tehát ha ők tekinthetnek úgy, hogy a senkijük vagyok, akkor engedtessék már meg nekem is, hogy hasonlóan álljak hozzá én is, 35 körüli felnőtteknél már. Szóval baj van a fejekben, nálunk is.

Amúgy Kérdező, nem tudom, tudlak-e bíztatni. Nálunk a férjem nagyon konfliktus kerülő típus, az is volt a baj kezdet kezdetén is. Nálunk az van, hogy már leváltak, bár sajnos túl közel laknak (egy városban, de mondjuk nem egy városrészben lakunk). Férjem járkál hozzájuk (főleg unokák miatt is), nekem viszont semmi kapcsolatom velük. Ha újra kezdhetném, csak gyerektelen pasit választanék, de lényegében kényelmes így is az életem (most már). Hát, fel a fejjel...

2019. aug. 11. 15:09
 14/14 A kérdező kommentje:
13-as: Annyira jó, hogy ezeket leírtad. Nagyon hálás vagyok. Azt gondoltam ez valami lehetetlen és csak velem történő szerencsétlenség, de így kicsit megnyugodtam. Sajnálom, hogy te is ilyeneket tapasztaltál meg. Remélem idővel jobb lesz nekem is; és valóban az unokázásért én se fogok kapkodni, de az még messze is van.
2019. aug. 12. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!