Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A hazastarsad gyerekei tönkret...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A hazastarsad gyerekei tönkretehetik a párkapcsolatot?

Figyelt kérdés

A férjemmel csúnyán veszekedtünk, mert már elegem van a problémás gyerekeiből. Én úgy érzem a kezdetektől szabotálni akarták ezt a kapcsolatot, hiába látták végre az apjukat boldognak és jöttek az ő életükbe is emiatt pozitív változások.

Már nagy felnőtt és majdnem felnőtt foiskolásokrol van szó.

A férjem azt mondta gyerekek nem tudnka tönkretenni egy párkapcsolatot, mert az nem rajtuk múlik. Én viszont úgy tapasztaltam mellette, hogy de igen. Mert kepesek szandekosan artani nekem es az apjuknak is, pontosan felmertek kettonk kozott mi okoz konfliktust es azokat ujra es ujra kialakitottak, sot amikor tudtak, hogy koztunk is gondok vannak, akkor jottek hatulrol az apjukhoz es igyekeztek tolem elterelni.

Hozzateszem, hogy nem az ex szerető vagyok, az anyjukat sose ismertem, válás utan bo egy evtizeddel jelentem meg és legnagyobb szemetsegem az volt veluk szemben, hogy a kozos otthonban segiteni kellett a haztartasban.

Szoval van itt olyan, akinek a parkapcsolatat a parja gyereke/gyerekei akartak vagy tettek tonkre? Es mivel?

2019. aug. 10. 06:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
Simán tönkre tehetik. Nem egy ilyet láttam.
2019. aug. 10. 06:51
 2/14 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudom mit értesz szándékos ártás alatt, de szerintem is a férjednek van igaza. Ha ti ketten felismeritek, hogy a gyerek azért hozakodik elő x dologgal, mert tudja, hogy az konfliktust okoz köztetek, akkor miért is okoz konfliktust? Mikor tudjátok,hogy direkt generált dologról van szó.

Egyébként meg marha nehéz lehet más gyerekeit elfogadni és szeretni. Mi is mozaik család vagyunk, de csak nekem van gyerekem (én vagyok a nő) . Őszintén hálás vagyok, hogy a páromnak nincs, mert egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy olyan szeretettel fordulnék hozzá(juk), mint ő az enyémhez. Nem tudom ő hogy képes erre és igazából azt se tudom, hogy én miért ne lennék. Szóval olyan fura ez az egész, hogy az teljesen jó érzés, hogy ők kijönnek, de fordított esetben meg.... Talán ilyen szinten nem vagyok intelligens egy kapcsolathoz.

Úgyhogy igazából a helyedben megvizsgálnám önmagam helyzetét ebben a családban, a gyerekekkel való viszonyomat,adott esetben leülnék velük is beszélni ezekről, az elmúlt éveinkről..stb. Hiszen nem kicsik már. Lehet csak el kéne mondaniuk ami bántja őket és túl tudnátok lépni, de ehhez a férjed is kell, meg hogy te is őszinte szeretettel tudj feléjük nyitni,ne a harag és a sértettség beszéljen belőled!

2019. aug. 10. 07:12
 3/14 anonim ***** válasza:
85%
Simán tönkretehetik. Láttam a környezetemben rá példát.
2019. aug. 10. 07:20
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem,hogy hosszútávon ne tudná aláásni a kapcsolatot a "gyerek", bár nagyon nem mindegy,hogy itt már felnőttkorúakról van szó.

Biztos megtörtént már, de ha nem, át kellene beszélni őszintén a gyerekekkel ezt az egészet. Ha nem is egyben, bizonyos történéseknél szembesíteni kellene Őket azzal,hogy azt éppen miért is teszik.

Én anya vagyok, van gyerekem és van párom. Ha folyamatosan azt érezném,hogy a gyerekem nem fogadja el a páromat, még akkor is rosszul esne ha erre semmi oka nem lenne. Ha nem is őrölné fel a kapcsolatunkat de biztos hatással lenne rá.

2019. aug. 10. 08:11
 5/14 anonim ***** válasza:
83%
Igen. En olyanrol tudok ahol kamaszok miatt mentek rá.
2019. aug. 10. 08:43
 6/14 anonim ***** válasza:
78%

Ezek már nem gyerekek. Felnőttek mind. Undorító, hogy ennyire nem férnek meg.

Le kell őket ültetni, kicsit elszállt velük a ló. Két Felnőtt embert ne irányításanak már... Ki kell deríteni hogy veled mi a problémájuk vagy mi zavarja őket ami miatt el akarnak gáncsolni állandóan. Én biztos nem tudnám szeretni ha nem a saját gyerekeim. Hálátlan dögöknek tartanám őket, ha minimum annyival nem halálják meg a törődésed hogy legalább békében hagyjanak téged/titeket.

Gondolom a rendszer se tetszik hogy néha segíteni is kell.

Találjátok ki egy módszert a férjeddel KÖZÖSEN, hogy ha provokálni akarnak titeket akkor ki tudjatok előle bújni. Majd megunják.

2019. aug. 10. 08:45
 7/14 anonim ***** válasza:
Az miért van, hogy akik azt válaszolják, hogy igen, tönkretehetik, az nullára van pontozva?
2019. aug. 10. 10:24
 8/14 anonim ***** válasza:
96%
Igen, tönkre tudják tenni. Voltam ilyen szituban (nő vagyok), özvegy pasi volt két kamaszgyerekkel. Addig nem is volt gond, amíg hétvégenként és nyári szabi alatt, aztán hosszú hétvégéken, karácsonykor jártam hozzájuk. De amikor két év távkapcsolat után feleségül vett és odaköltöztem (így volt a logikusabb, ők laktak egy nagy családi házban, nekem pedig kisebb lakásom volt 100 km-re), szóval amikor megházasodtunk, akkor nagyon hirtelen átmentek gáncsoskodóba. Akkor voltak 15 és 16 évesek, minden energiájukat arra használták fel, hogy szétmarjanak bennünket. És tudnak szemetek lenni (én tényleg mindent megpróbáltam). Férjem is beszélt velük, az még csak olaj volt a tűzre. Ilyen alap dolgokat már nem is ragozok, hogy finomakat főztem, sütöttem, természetesen dolgoztam is. Nem telepedtem rájuk, de ha valami gondjuk volt, jöhettek hozzám (matekozás, lány női dolgai). Ezekkel a lehetőségekkel éltek is, de utána megint az aljas áskálódás ment. Itthoni segítségkérést (pl. felmosás, szemét kiviviés) személyes sértésnek vették. A lényeg, hogy én elég sokáig bírtam, de 4 év után feladtam, elváltunk. Egyszerűen nem lehet folyton egy csatamezőn élni az életet. Sérül az intimitás a házasságban, később már minden egyre rosszabb lesz.
2019. aug. 10. 10:34
 9/14 anonim ***** válasza:
15%

Hát én egy kicsit másképp látom ezt a dolgot...

Kamasz gyerekem van, plusz tanár vagyok, kamaszokat tanítok. Egy kamasz pedig lázad... ez egy életkori sajátosság, túl kell esni rajta. A saját szülője ellen is lázad, a tanár ellen is lázad, feszegeti a határokat, szabotál, beszólogat, szájhúzogat...

A saját gyerekem is kelletlenül reagál, ha takarítania kell, beszólogat, aztán a következő pillanatban mindennél jobban igényli a társaságomat, úgy bújik, mint még soha.

Én a leírt esetekben azt látom, hogy a teljesen átlagos életkori sajátosságokat személyes támadásnak veszitek és ezért mérgesedik el a helyzet. Pedig a lázadást lehet ám kezelni... sok-sok türelemmel és szeretettel, megmutatni a kamasznak, hogy ha utálatos, akkor is szeretem, csak az adott viselkedése az, ami rosszul esik. Mert ezek a kajla kamaszok mindennél jobban vágynak arra, hogy szeressék és elfogadják őket, az idióta viselkedésükkel együtt is.

Ezzel szemben felnőtt embereknek tudni kellene kezelni a konfliktusait - veszekedés nélkül is. Kérdező, írod, hogy felmérték, hogy mi okozott kettőtök között konfliktust, amit újra és újra kialakítottak - vagyis nem tanultátok meg kezelni az adott konfliktust. Ilyen egy párkapcsolatban gyerek nélkül is adódik, hogy újra és újra előjönnek ugyanazok a problémák, amiket vagy megtanulsz kezelni, vagy rámegy a kapcsolat. Ezért nem lehet a gyerekeket okolni!

2019. aug. 10. 12:23
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
IGEN! Nem olvastam el a válaszokat. Én két olyan történetet is tudok, ahol a felnőtt lányok az özvegyen maradt apjuknak MEGTILTOTTÁK!!!! hogy kapcsolatban legyen. Zsarolás (akkor többet nem állunk szóba veled) ilyesmik. Ocsmány egy dolog ez a véleményem!
2019. aug. 10. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!