Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek kinek van igaza, illetve ez hazugságnak minősül?
Kérdező, az exeid nem a jelenlegi párod, nem ugyanazok az emberek. Az, hogy ők átvertek, a te saját egyéni szocproblémád, a jelenlegi párod miattuk már egyből így kezelni, miközben ő még nem adott rá okot, igazságtalan és bántó. Engem is csaltak már meg, hazudtak nekem, de volt annyi intelligencia bennem, hogy felfogtam, külön emberi lényekről beszélünk, saját egyéni döntésekkel és hibákkal, így mikor összejöttem a jelenlegi párommal (akit megjegyzem, szintén csaltak meg és vertek át korábban), nem kezdtem úgy, hogy hát engem már átvertek, ezért most rajtad bosszulom meg extra féltékenységgel és társai. A tettei alapján ítélem meg, mert értelmes ember nem ítél előre, csak mert korábban (ő maga!) rosszul választott. Tanulj a korábbi hibákból, keresd a gyanús hasonlóságokat, de előre ne ítéld már el szerencsétlent.
Az meg, hogy az exe 1-1,5 hónapig még nyaggatta, ő meg nem küldte el a fenébe, mert volt egy (megjegyzem, még bizonytalan, annyi idő után) kapcsolata, az nem egy sértés és nem egyenlő azzal, hogy érted nem állt ki. Túlreagáltad eleve már azt is, és eleve ezzel indítottad el a lavinát, ami utána oda vezetett, hogy egy relatíve friss kapcsolatban folyamatosan titkolóznia kell előtted (megjegyzem, ez szerintem még nem tartozik a hazugság kategóriába, de kinek mi), amivel persze csak a nem is létező bizalmad ássa alá, és ezzel kölcsönösen, de a te kezdeményezésedre, szépen spirálban hullik alá a kapcsolatotok. Ezt így nem lehet sokáig elviselni, amíg tart a rózsaszín köd, addig még hagyján, de pár hónap, 1-2 év a max, amit bárki elviselne egy ilyen pár mellett. Senki sem szeret hazudni és titkolózni. Mert most még az exe miatt kell ezt csinálnia, utána majd úgy látod, hogy ránézett egy lányra az utcán, aki szerinted csinosabb nálad, miközben lehet, hogy nem is, és akkor már az ilyeneket is eltitkolja, bekamuzza, hogy tovább dolgozik, csak hogy néha a barátaival tudjon találkozni, mert a végén még attól is ilyen féltékenységi idegrohamot kapsz, mert úristen, részegek lesznek és nők is vannak a szórakozóhelyen. Így nem lehet élni, ez nem párkapcsolat. Meg kell adni azt az alapvető bizalmat, hogy amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője, addig hűségesnek és tisztességesnek ítéled, függetlenül a korábbi tapasztalataidtól, különben soha esélyed sem lesz normális kapcsolatra.
Az senkinek nem szúr szemet a leírásban, hogy a pasi a volt csaja becenevén hívta a kérdezőt??? Ez nagyon durva. El nem tudom képzelni mivel tudta ezt a pasi kimagyarázni, de szerintem az első reakció volt a jó és szakítanod kellett volna. Egyértelmű hogy ők még nem zárták le a kapcsolatukat és joggal vagy féltékeny.
Ne tervezz túl hosszú távra kérdező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!