Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire szabad beleszólni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire szabad beleszólni mások párkapcsolati döntéseibe?

Figyelt kérdés

Alapvetően azt mondanám, semennyire. De most olyan helyzetbe kerültem, hogy nem tudom mit tegyek.

Van egy nagyon jó barátnőm (28 éves), aki egy éve van együtt egy férfival. Mindketten egyedül élnek. Véleményem szerint, a férfi csak kihasználja őt. A barátnőm fizeti a nyaralást, segít neki a munkában, a családjának is segít ügyintézésben, míg a férfi ha olyanja van, hetekig felé sem néz, nem jön mikor ígéri és ha együtt vannak I gyakran egész este telefonál. Ezeket a barátnőm mesélte pár hete, mikor már odáig jutott, hogy egyáltalán be merje vallani, hogy nem érzi magát jól a kapcsolatban, azelőtt mindig titkolta. Mindenben ilyen zárkózott, nem lepett meg, bár én sejtettem előtte is de megvártam, míg maga is rájön. Akkoriban sokat beszélgettünk arról, milyen is egy normális párkapcsolat (eddig kettő volt neki és ott is kihasználták sajnos, ami nyilván abból is adódik, hogy hagyja magát). Akkor úgy tűnt, hogy már kezd eljutni arra a pontra, hogy szakít a férfival. Én sosem tanácsoltam neki ezt direktben, mert úgy éreztem neki kéne eljutnia erre a döntésre, ha az én befolyásom alatt történik, utána rám fog haragudni. Na egyszercsak a csávó megneszelte, hogy el lesz hagyva és azóta (3 hete!!) újra teper, ami annyit jelent hogy emebrszámba veszi a barátnőmet végre újra. Erre ma meséli a barátnőm, hogy össze akarnak költözni. Én teljesen ledöbbentem, mert nem tartom sem a kapcsolatot biztosnak, sem nem tudom elhinni, hogy a férfi tényleg annyira megváltozott, mint azt éppen eljátssza. Eddig nem mondtam semmit a barátnőmnek, nem is kérdezte a véleményem. De aggódom érte és nem tudom megmondjam e neki, hogy nem tartom jó ötletnek, gondolja át. Szerintetek bele szabad szólni így? És ha igen hogyan mondjam, hogy aztán ne én legyek a gonosz?

2019. júl. 25. 13:58
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
De hogyan lehet az ilyet jól találni? Köszönöm amúgy mindenkinek, az összes válasz hasznos, akármelyik oldalon is álltok
2019. júl. 25. 14:37
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Engem sosem zavart ha engem hibáztattak valamiért vagy kiakadtak, hogy miért javaslom a szakítást. Hogyha valaki hozzám fordult bármilyen párkapcsolati dologgal lelkiismeret furdalás nélkül, fájón őszintén mondtam meg neki a véleményem. Azért vagyunk barátok, hogy ne csak tutujgassam hanem hogyha kell akkor kerek perec megmondjam neki, hogy hülyeséget csinál. Van már akkora "referenciám" emiatt, hogy lassan mindenki hozzám fordul ilyenekkel. Soha nem volt még olyan, hogy tévedtem volna ilyenben, amikor már ilyen problémák vannak annyira egyértelmű, hogy semmi jövője a kapcsolatnak. Engem az emberek pont azért szeretnek, mert nem fogom őket kegyes hazugságokkal tömni, hogy jajj hát biztos mennyire szereti a párja csak most éppen rossz időszaka van vagy bármi ilyen baromság.

Az lehet, hogy egy kis ideig haragudni fognak de úgy is be fogják látni, hogy igazad volt. Szerintem mindenki tartozik annyival annak akit szeret, hogy ezekbe a dolgokba "beleszól" és megmondja neki, ha éppen nem megfelelő emberrel van együtt.

Alapvetően aki hülye az az is marad, az emberek többsége nem hallgat azokra akik reálisabban láthatják a dolgait. Mindenki a saját életének a kovácsa de ettől még ha utólag látja majd, hogy igazad volt talán tud változni és hallgatni másokra akik többet tudnak.

2019. júl. 25. 14:42
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Ùgy érzem,ùgy látom kezdetű mondatokat használnék.És a végére,hogy nem szeretném,ha azt gondolná beleszólok,csak segíteni szeretnék.
2019. júl. 25. 14:44
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Mindketten elcseszettek kissé, a csávó is, a barátnőd is. Kicsi az esélye hogy egy túl jó fej túl rendes nő fog találni olyat aki a tenyerén hordozza. Majd a kedvesnek és tökéletesnek tűnő fiúból is kihozza az állatot, ha nem húzza meg a határokat. Lehet hogy más férfi lenne jobb a barátnődnek, de ki tudja. Az lenne jó ha együtt felnőnének a sráccal, mivel mindkettőnek van dolga magával a jelek szerint, egy próbát megér.
2019. júl. 25. 14:48
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha legközelebb a költözésről áradozik, akkor finoman megkérdezni: "Ritus, biztos vagy benne, hogy ez a pasi a megfelelő a számodra?" Esetleg beszélgetésbe beleszőve "El tudod magad képzelni évek múlva is vele?"

Ha belemegy a beszélgetésbe, mondhatod, hogy szerinted nem illenek össze, csak tudd megindokolni. Ha hàrít, hogy de most minden szép és jó és megváltozott, akkor ne menj bele jobban, max annyit, hogy a barátnője vagy és aggódsz érte mert ez a dolgod, de reméled/kívánod minden szuper lesz együttélésnél.

Én valami ilyesmit mondanék.

2019. júl. 25. 14:48
 16/21 anonim ***** válasza:

Beleszólhatsz elvégre törvény nem tiltja... de nem is kell ugy hogy most azzonal számítasz vele...

Hanem pl: ha a fejedben lennék rég elhagytam volna mert az ilyen nem barátnak való.... és tartom magamat annyira hogy ne álljak le ilyenekkel akik csak kihasználnak...

Nem szóltál bele lényegeben ha ezt mondod neki...! Csak elmondtad a véleményedet ha az ő helyében lennél!

2019. júl. 25. 15:44
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha a barátnőd és fontos neked akkor egyáltalán nem kell kimaradnod belőle.

Elszigetelt antiszociális fos hozzáállásár, hogy mindenki szarjon a másikra, tökmindegy hogy kiről és miről van szó.

Ha valakivel törődsz, akkor beszélsz vele. Saját tapasztalatombol mondom hogy nem is kéne olyan féreg barát, aki csak bólogatni tud, és csak akkor van ott nekem, amikor minden rendben (vagy ha nincs rendben, akkor megveregeti a vállam, mondván, hogy "majd kész jobb is :/")

És hogy hogy add a tudtára? Csak simán beszélj vele.

2019. júl. 25. 16:01
 18/21 A kérdező kommentje:
Most hétvégén először megy el a csávó a lány szüleihez, eddig kerülte őket. A barátnőm tök boldog. Nem akarom előtte elvenni a kedvét utána megpróbálok vele beszélni
2019. júl. 25. 16:20
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"Én sosem tanácsoltam neki ezt direktben,"

Pedig pontosan ezert panaszkodott neked, mert szuksege van egy kivulallo kijozanito szavaira. Kell neki egy kezdo lokes es toled varja. Ne illedelmeskedj tovabb! Erre valok a baratok. Te tobbet is megengedhetsz magadnak, mknt egy random ember. Te nem Miss Korrekt vagy, hanem a baratja, akire szamithat, ha hulyeseget csinal.

Nekem is van ilyen baratnom. Ennek a tipusnak egyszeruen szuksege van hatarozottab baratok segitsegere. Ha nem keri szo szerint az csak azert van, mert annyira galamblelku, hogy csak nehany rovidke panaszt mer megengedni maganak.

Szerintem ilyen esetben nem a sajat becsuleted kell fontos legyen, hanem a baratbod epsege. Ne legy gyava...

2019. júl. 25. 17:54
 20/21 A kérdező kommentje:
En voltam az, aki elmondte neki, hogy ez a viselkedés felháborító, hogy egy normális kapcsolatban a tisztelet a minimum és hogy a férfi és annyit tesz-e érte, mint ő a férfiért. Az egyetlen, amit nem mondtam, hogy hagyja el. Minden másban kimondtam a véleményem erősen. De úgy tűnik nem volt elég. Ha újra találkozunk beszélek vele, írásban nem szeretném ezt intézni, ott mesélte ugyanis az összeköltözést csak
2019. júl. 25. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!