Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire szabad beleszólni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire szabad beleszólni mások párkapcsolati döntéseibe?

Figyelt kérdés

Alapvetően azt mondanám, semennyire. De most olyan helyzetbe kerültem, hogy nem tudom mit tegyek.

Van egy nagyon jó barátnőm (28 éves), aki egy éve van együtt egy férfival. Mindketten egyedül élnek. Véleményem szerint, a férfi csak kihasználja őt. A barátnőm fizeti a nyaralást, segít neki a munkában, a családjának is segít ügyintézésben, míg a férfi ha olyanja van, hetekig felé sem néz, nem jön mikor ígéri és ha együtt vannak I gyakran egész este telefonál. Ezeket a barátnőm mesélte pár hete, mikor már odáig jutott, hogy egyáltalán be merje vallani, hogy nem érzi magát jól a kapcsolatban, azelőtt mindig titkolta. Mindenben ilyen zárkózott, nem lepett meg, bár én sejtettem előtte is de megvártam, míg maga is rájön. Akkoriban sokat beszélgettünk arról, milyen is egy normális párkapcsolat (eddig kettő volt neki és ott is kihasználták sajnos, ami nyilván abból is adódik, hogy hagyja magát). Akkor úgy tűnt, hogy már kezd eljutni arra a pontra, hogy szakít a férfival. Én sosem tanácsoltam neki ezt direktben, mert úgy éreztem neki kéne eljutnia erre a döntésre, ha az én befolyásom alatt történik, utána rám fog haragudni. Na egyszercsak a csávó megneszelte, hogy el lesz hagyva és azóta (3 hete!!) újra teper, ami annyit jelent hogy emebrszámba veszi a barátnőmet végre újra. Erre ma meséli a barátnőm, hogy össze akarnak költözni. Én teljesen ledöbbentem, mert nem tartom sem a kapcsolatot biztosnak, sem nem tudom elhinni, hogy a férfi tényleg annyira megváltozott, mint azt éppen eljátssza. Eddig nem mondtam semmit a barátnőmnek, nem is kérdezte a véleményem. De aggódom érte és nem tudom megmondjam e neki, hogy nem tartom jó ötletnek, gondolja át. Szerintetek bele szabad szólni így? És ha igen hogyan mondjam, hogy aztán ne én legyek a gonosz?

2019. júl. 25. 13:58
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
75%

Így leírás alapján frankón kimaradnék belőle. Miért?

1. ha nem látja, hogy mi van, akkor sem fogja, ha beszélsz neki róla,

2. ha elhiszi amit mondasz, akkor meg később téged fog hibáztatni, hogy tönkrement az élete.

Az hogy valamit rosszul csinál, azt neki kell éreznie. Jelezheted neki a véleméyned, de szerintem a fentiek miatt ezt csak megszívni tudod jelenleg.

2019. júl. 25. 14:02
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez az ő útja. Te próbálhatod felnyitni a szemét, de nem erőszakosan. Ha ez a választott sorsa, úgysem tudsz ellene tenni. Ha meg is szabadítod ettől a férfitől, talál másikat aki kihasználja, mert a baj belülről fakad, nem a körülményekből.

(Bázé, ilyenkor milyen okos vagyok, a saját sorsom mégsem tudom megváltoztatni - mekkora hipokrita vagyok már)

2019. júl. 25. 14:07
 3/21 A kérdező kommentje:
Én is ezt érzem, ugyanakkor valahol azt is, hogy mint barátnő felelősséggel tartozom érte. Tudom, hogy kb senkinek sem mesél a problémákról így arra sem tudok hagyatkozni, hogy majd más (pl testvérei) megmondják neki..és ha kifelé ennyire mást mutat és nem érzi, hogy kutyába sincs véve, akkor elég könnyű préda egy ilyen nárcisztikus társnak, aki mindig elhiteti vele, hogy ő a hülye. :( legutóbb például kb 4 hete, hetekig nem látták egymást, megbeszélik, csütörtökön egész nap együtt lesznek, a csávó inkább a haverjaival van, azt mondja este jön, majd este ír, hogy már nem indul el. Mikor a barátnőm megmondta neki, hogy ez nem volt rendben így, akkor a csávó közölte "tudom, én nem vagyok jó ember". Mire a barátnőm "dehogynem, nagyon jó ember vagy" . Mi van??? Ez a tipikus felelősség hárítás. Mióta kifogás a hibás döntéseinkre az, hogy nem vagyunk jó emberek? Felháborító
2019. júl. 25. 14:09
 4/21 anonim ***** válasza:
89%

Nem fog hinni neked.

Mikor leszáll a rózsaszín köd, ugyan ki hinne a szerinte vészmadaraknak.

A tapasztalatokat sajnos nem lehet megspórolni.

2019. júl. 25. 14:12
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Van közös ùt is,mint barátság,tehát a véleményedet elmondhatod szerintem.Egy barátság arról is szól száminra,hogy próbálja az ember a másikat jó útra terelni,ha valôszínűsíthető,hogy ez számára nagyon nem jó.Nem csak arról,hogy együtt eljárynk helyekre,megbeszéljük az aktuális randikat,nevetgélünk,és vásárolgatunk stb.Ha nem szólsz semmit az nekem olyan,mintha néznéd hogy egy drogos haverod lője magát és egyszer sem próbász segíteni neki.Max. meghallgatja,ês máshogy dönt.Szóval én elmondanám neki hogy ùgy látom,ùgy érzem ebben a kapcsolatában nem kap semmi jót.
2019. júl. 25. 14:14
 6/21 anonim ***** válasza:
52%

Itt nem csak a csávó a hülye. Pontosabban a csávó nem hülye, hanem simán csak önző, a barátnődet alárendeli magának és kihasználja.

A hülye a barátnőd. Neki ez KELL. Nem tudod megváltoztatni, ezt az utat magának kell bejárnia. Te max mellette lehetsz, mikor nehezebb lesz neki emiatt, meg amikor felismeri, hogy rossz irányba tart. Akkor legyél mellette. Most nem tehetsz semmit.

2019. júl. 25. 14:15
 7/21 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos tudom, hogy a barátnőm képtelen normális párkapcsolatra, nagyon rossz apja volt, akit okolok érte. Szerintem nem csak pasik használják ki, én szeretem őt nagyon, mint barátnő és nekem is néha oda kell figyelnem, hogy ne nyomjam el, mert simán hagyná... ő nos tudja, hogy túl "jófej" mindig és dolgozik rajta, már sokat javult, de még mindig vannak ezzel gondjai és amíg nem talál valakit, aki figyel is rá, nem is lesz jobb
2019. júl. 25. 14:19
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Magának kell bejárnia,de szólni lehet neki.Nem azt írtam,hogy kösse ki az ágyhoz nehogy összeköltözzenek.Kérdező megszólalhat,barátnő meg dönt.Ennyi
2019. júl. 25. 14:28
 9/21 anonim ***** válasza:

Én meg azt nem mondtam, hogy ne szóljon neki, csak annyit, hogy erőszakosan ne. Figyelmeztesse, próbáljon rá hatni, a szemét felnyitni, de ha nem megy, akkor... erőltetni nem lehet, mert ő lesz a "gonosz".

2019. júl. 25. 14:30
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem én sem azt írtam,hogy erőltesse.Elmondja mit gondol,aztán mindenki csinál,amit szeretne.
2019. júl. 25. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!