Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire szabad beleszólni mások párkapcsolati döntéseibe?
Alapvetően azt mondanám, semennyire. De most olyan helyzetbe kerültem, hogy nem tudom mit tegyek.
Van egy nagyon jó barátnőm (28 éves), aki egy éve van együtt egy férfival. Mindketten egyedül élnek. Véleményem szerint, a férfi csak kihasználja őt. A barátnőm fizeti a nyaralást, segít neki a munkában, a családjának is segít ügyintézésben, míg a férfi ha olyanja van, hetekig felé sem néz, nem jön mikor ígéri és ha együtt vannak I gyakran egész este telefonál. Ezeket a barátnőm mesélte pár hete, mikor már odáig jutott, hogy egyáltalán be merje vallani, hogy nem érzi magát jól a kapcsolatban, azelőtt mindig titkolta. Mindenben ilyen zárkózott, nem lepett meg, bár én sejtettem előtte is de megvártam, míg maga is rájön. Akkoriban sokat beszélgettünk arról, milyen is egy normális párkapcsolat (eddig kettő volt neki és ott is kihasználták sajnos, ami nyilván abból is adódik, hogy hagyja magát). Akkor úgy tűnt, hogy már kezd eljutni arra a pontra, hogy szakít a férfival. Én sosem tanácsoltam neki ezt direktben, mert úgy éreztem neki kéne eljutnia erre a döntésre, ha az én befolyásom alatt történik, utána rám fog haragudni. Na egyszercsak a csávó megneszelte, hogy el lesz hagyva és azóta (3 hete!!) újra teper, ami annyit jelent hogy emebrszámba veszi a barátnőmet végre újra. Erre ma meséli a barátnőm, hogy össze akarnak költözni. Én teljesen ledöbbentem, mert nem tartom sem a kapcsolatot biztosnak, sem nem tudom elhinni, hogy a férfi tényleg annyira megváltozott, mint azt éppen eljátssza. Eddig nem mondtam semmit a barátnőmnek, nem is kérdezte a véleményem. De aggódom érte és nem tudom megmondjam e neki, hogy nem tartom jó ötletnek, gondolja át. Szerintetek bele szabad szólni így? És ha igen hogyan mondjam, hogy aztán ne én legyek a gonosz?
Így leírás alapján frankón kimaradnék belőle. Miért?
1. ha nem látja, hogy mi van, akkor sem fogja, ha beszélsz neki róla,
2. ha elhiszi amit mondasz, akkor meg később téged fog hibáztatni, hogy tönkrement az élete.
Az hogy valamit rosszul csinál, azt neki kell éreznie. Jelezheted neki a véleméyned, de szerintem a fentiek miatt ezt csak megszívni tudod jelenleg.
Ez az ő útja. Te próbálhatod felnyitni a szemét, de nem erőszakosan. Ha ez a választott sorsa, úgysem tudsz ellene tenni. Ha meg is szabadítod ettől a férfitől, talál másikat aki kihasználja, mert a baj belülről fakad, nem a körülményekből.
(Bázé, ilyenkor milyen okos vagyok, a saját sorsom mégsem tudom megváltoztatni - mekkora hipokrita vagyok már)
Nem fog hinni neked.
Mikor leszáll a rózsaszín köd, ugyan ki hinne a szerinte vészmadaraknak.
A tapasztalatokat sajnos nem lehet megspórolni.
Itt nem csak a csávó a hülye. Pontosabban a csávó nem hülye, hanem simán csak önző, a barátnődet alárendeli magának és kihasználja.
A hülye a barátnőd. Neki ez KELL. Nem tudod megváltoztatni, ezt az utat magának kell bejárnia. Te max mellette lehetsz, mikor nehezebb lesz neki emiatt, meg amikor felismeri, hogy rossz irányba tart. Akkor legyél mellette. Most nem tehetsz semmit.
Én meg azt nem mondtam, hogy ne szóljon neki, csak annyit, hogy erőszakosan ne. Figyelmeztesse, próbáljon rá hatni, a szemét felnyitni, de ha nem megy, akkor... erőltetni nem lehet, mert ő lesz a "gonosz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!