Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért bizonygatják sokan, hogy a megcsalás természetes, normális dolog, és mindenki (is) csinálja?
Főleg interneten, főleg arc nélkül hangoztatják sokan: a megcsalás természetes, soha senki nem bírja ki nélküle, a monogámia nem való az embernek, a férfi dolga hogy szórja a magját, a nő megteheti ha elhanyagolják otthon, blablabla, tényleg az a mondandó lényege, hogy MINDENKI megcsalja a párját.
Ha valaki leírja, hogy őt nem csalja a párja, tudja ezt és bízik benne, akkor egyből rárepülnek és nekiállnak bizonygatni, hogy DE, igen, tessékcsak elhinni, egész nap félrekefél, NINCS olyan, hogy nem. (Nekem is párszor megpróbálták bemagyarázni, hogy igenis megcsal a párom, aztán mikor leírtam részletesebben a körülményeinket, életvitelünket, és visszakérdeztem, hogy szerintük hogyan és mikor, akkor nagy csend lett :D )
A kedvencem az a típus, aki engem próbál meggyőzni, hogy márpedig én megcsalom a párom (csak nem tudok róla...?), ami végképp teljes agyrém, mert én magam azért csak jobban tudom, hogy mit csinálok, mint valami idegen...
Szóval ennek mi értelme? Ezt miért csinálják? Miért fektetnek emberek energiát abba, hogy meggyőzzenek másokat, hogy igenis őket is megcsalják, sőt, ők is megcsalják a párjukat? Miért fontos nekik ennyire, hogy bemagyarázzák másoknak ezt?
De én hadd tudjam már jobban, hogy az én kapcsolatom nem ilyen, érted. :)
De, vagyis hát számomra a "hűséges férfi csak hiú ábránd" (vagyis nem létezik, ergo minden férfi hűtlen), a "Majd rájössz te is" (az én párom is bizony hűtlen, 100%), és a " Csak az kérdés, hogy ki mikor fog megcsalni, nem az, hogy megteszi-e" eléggé azt jelentik, hogy ezen sorok írója szerint bizony minden férfi hűtlen.
Addig vagy naiv kislány, amíg használod azt a kifejezést, hogy “az én párom/kapcsolatom nem ilyen”. Honnan tudod biztosra? Sehonnan. A kapcsolat bizalmon alapul és nemis szabad gyanakodni semmire ok nélkül, de sosem tudhatod, hogy megcsal-e vagy sem. Az emberek hatalmas színészek tudnak lenni. Egy barátnőm most szakított a pasijával, mert kiderült, hogy hónapok óta(!) van egy párhuzamos kapcsolata is a srácnak. Pedig a kutya sem gondolta volna róla. Szóval ne állíts olyasmit, amit nem tudhatsz 100%-osan biztosra, itt nem arról van szó, hogy a barátod tuti megcsal, hanem arról, hogy te naivan azt hiszed, ilyesmi nem történhet meg. Azt hiszed, hogy ha meg lennél csalva, arról automatikusan tudnál, pedig ez nem így működik, és ezt próbálják a válaszolók érzékeltetni veled. Barátnőm is folyton mondogatta, hogy az ő barátja nem olyan, aztán mégis :D
De éppen ez az!
Én tudom, hogy pisis korunk óta ismerjük egymást a párommal, nem az idegenek.
Én tudom, hogy becsületes ember a párom és utál hazudni, nem az idegenek.
Én tudom, hogy értelmetlen önkínzó hü lyeségnek tartja a megcsalást, nem az idegenek.
Én tudom, hogy egyszerűen alkalma se lenne rá, nem az idegenek.
Sztem csak azok bizonygatjak akik csaltak meg mar a parjukat
hogy miert?
gyenge jellem es hogy enyhitsen magan bemagyarazza h ez termeszetes meg a szokasos duma
En minden paromhoz hüseges voltam,ferjemhez 8eve hüseges vagyok
latod sztem nem termeszetes ha csaljuk a parunkat.
Akik szerint ez normalis ök biztos nem a hüseges tipusok
es jobb öket kerülni!!!!
"Ezt írhattam volna én is, öt évvel ezelőtt.
Aztán kiderült, hogy az én szentnek hitt hűséges kicsi férjem egy éve dugja a kolléganőjét, bent a munkahelyen."
Na pontosan erről van szó: hogy mit hiszünk és mi a valóság. Kérdező, ha úgy szeretnéd hinni, hogy nem csal meg téged a párod, egészségedre, hidd bátran azt. De lehet, hogy közben nem ez az igazság.
Az emberek hajlamosak párkapcsolatban azt hinni, hogy ahogyan ők gondolkodnak, úgy gondolkodik a párjuk is, pedig egyáltalán nem biztos. Ő egy másik ember, ezért másképp is gondolkodhat, cselekedhet, mint te! Nem szabad ennyire elbizakodottnak lenni, ennyire magas lóról beszélni, mert nagyon koppanhatsz! Hangsúlyozom: nem biztos, hogy fogsz, lehet a te férjed tényleg a hűség szobra, de igazából ezt 100 %-ra sosem tudhatod, ezt így nem lehet kijelenteni.
Pl. simán kerülhet a pár bármelyik tagja olyan helyzetbe, amiben előtte még nem volt! És ezért nem is tudhatja, hogy ő vagy a párja hogyan reagálna erre a helyzetre és bizony érhetik meglepetések a pár mindkét tagját!
Itt nem is a megcsalás ténye a lényeg, hanem hogy miért következett be a megcsalás és hogy mit fognak kezdeni ezek után a ténnyel, mert valahogyan erre reagálni kell. És ilyenkor derül ki, mennyire felnőtt is az ember: hogy krízisben hogyan reagál dolgokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!