Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Elmondanátok a közeli/legjobb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmondanátok a közeli/legjobb barátotoknak, ha a párja megcsalja?

Figyelt kérdés

Ez nem történt meg valójában, csak a suliban van egy olyan óra, ahol ilyen életbeli dolgokról beszélünk. A tanár megkérdezett minket, hogy mit csinálnánk, ha egy nagyon jó barátunknak a szerelmét látnánk mással csókolózni nyilvános helyen. Mindenki azt mondta, hogy egyből szólna a megcsalt félnek (van, aki azt is mondta, hogy lehet csinálna egy képet is), és inkább most szenvedjen egy ideig, mint hogy később gyerekestől legyen megcsalva. A tanár erre azt mondta, hogy nem gondolkodunk jól, mert "konkrétan azt mondjuk, hogy belerondítanánk egy szerettünk kapcsolatába. Az is lehet, hogy az illető lesz a férje a jövőben, akivel családot is alapítanak, mi ezt meg tönkretesszük" stb. Itthon elmondtam ezt, és anyukám ugyanazt mondta, mint a tanár. Meg elmesélte, hogy neki volt egy munkatársa, aki azt csinálta, hogy együtt volt jó pár évig egy nővel, és amikor elhidegült tőle, akkor egy ideig máshoz ment kielégülni, és hogy "szüksége volt erre a félrelépésre, hogy rájöjjön, hogy szereti", így az lett végül, hogy nem szakítottak, már gyerekük is van, a nőnek meg fogalma sincs a pasi félrelépéséről.

Lehet, hogy 19 évesen én vagyok még éretlen, de ha látnám a legjobb barátnőm barátját mással enyelegni, biztos, hogy nem maradnék csendben. Pont azért mondanám el, mert később is megcsalná, és inkább keresse még a megfelelő embert egy ideig, mint hogy egy szemétláda mellett állapodjon meg. Csak kíváncsi vagyok, hogy nagyon körben hogy látják ezt az emberek.

2018. márc. 29. 10:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

íme egy komoly 19 éves, tetszik, ogy ilyen dolgokon agyalsz.

szerintem nektek van igazatok, fiataloknak, meglehet, hogy ez a generációs különbségek miatt is van így.

ti a Z generáció vagytok, ami sokkal gyakorlatiasabb, őszintébb, szabadabb, megalkuvást kevésbé ismerő, mint a tanáraitok és szüleitek, akik az X generáció tagjaként inkább arra voltak szocializálva, hogy tűrjenek, maradjanak csöndbe, ne avatkozzanak be, fordítsák félre a fejüket stb.

én neked adok igazat, minden ilyen esetben szólni kell és érdemes.

mert mindenki képzelje bele magát a megcsalt fél helyzetébe.

mindenki tud róla, csak ő nem.

ha kiderül egyszer, akkor duplán érezheti magát megvezetve, elárulva, mert nemcsak a párja kefélt félre vagy csalta meg érzelmileg, de azok sem figyelmeztették, akik barátai, ismerősei, és tudtak róla.

nemrég én is figyelmeztettem valakit, rendhagyó eset volt, mert a párja velem kezdett ki.

a döntés minden esetben a megcsalt félé, de joga van tudni az igazságot.

ez az eset azzal analóg, ha látod, hogy valaki megy az utcán, és jön felé egy jármű, ami el fogja csapni, de az illető se nem lát, se nem hal, mert mondjuk a telefonjára temetkezik, és zene ordít a fülébe.

minden ilyen esetbe odarohannánk a legtöbben, és nem hagynánk, hogy tragédiába torkolljon.

akkor miért hisszük, hogy a lelki dolgok, a lelki veszteségek elviselése könnyebb?

egy párkapcsolatban lévő, pláne szerelmes ember sokszor se nem lát, se nem hall, de ha te észleled a veszélyt, akkor szólsz neki, és nem hagyod, hogy az orrod előtt vérezzen el. (átvitt értelemben)

2018. márc. 29. 14:54
 12/15 anonim ***** válasza:

Én voltam ilyen helyzetben, 20 éves voltam akkor. Egyébként az én válaszom:

kideríteném, hogy mi az illető álláspontha- ergo hogy szeretné-e tudni, ha egyszer megcsalnák vagy inkább nem. Ha igen, akkor mondanám csak el. De vannak olyan típusok, akik nem akarnák tudni.

Visszatérve a barátnőmhöz:

a pasi fűvel-fával folyamatosan csalta. Borzasztóan bántotta az iagzságérzetem, pláne, amikor egy beszélgetésnél a lány felhozta, hogy rajtakapta a szobában maszírozott egy lányt, hogy furcsállta

de a pasi kimagyarázta, hogy ne féltékenykedjen... Nem bírtam tovább magamban tartani, mivel láthatóan bántotta a viselkedése így is, és elmondtam neki, mit tudtam meg.. (Azt nem, hogy mennyi csajnál bepróbálkozott, többek között a szobatársamnál is, és velem is flörtölt, csak én kimértebb vagyok).

2018. márc. 29. 19:59
 13/15 anonim ***** válasza:

FOlyt köv:

Ők akkor szakítottak, nem neheztelt rám egyébként.

MAi fejjel viszont meggondolnám már, nagyon jóban kell lennünk, hogy elmondjam. ÉS a fenti kérdésről kérném ki először az álláspontját akkor is.26N

2018. márc. 29. 19:59
 14/15 anonim ***** válasza:

Igen, sokunknak egyértelmű, hogy joga van tudni, amit mi láttunk. Ez szerintem rendben is van, hogy az igazán közeli barátnőmnek elmondom, nyugodt körülmények között, DE! hagyom hogy döntsék el ők hogy a továbbiakban merre tovább! Nagyon sokan nem állnak meg annyinál hogy közlik a látottakat, hanem egyből tanácsolják is hogy mekkora egy szemét azonnal hagyd ott stb... Ezt már nem szabadna! Igen meglehet a véleményed, de tartsd meg magadnak. Mert ahogy a példában az "idősebbek érvelnek" hogy lehet hogy épp ennyi kell a kapcsolatuk felfrissítéséhez, és az esetek elenyésző %-ban sokkal minőségibb mélyebb kapcsolatot lehet kialakítani egy megbotlás után. Ezt a lehetőséget ne vedd el tőlük.

Viszont felmerült a kérdésed alapján egy kérdés bennem:

Ha mondjuk egyik szülőd csalja a másikat és te erről tudomást szerzel akkor is elmondod? Képes lennél ekkora fájdalmat okozni a másik (esetleg mindkét) szülőnek, hogy borítod a bilit?

2018. márc. 31. 16:53
 15/15 anonim ***** válasza:
70%

"Képes lennél ekkora fájdalmat okozni a másik (esetleg mindkét) szülőnek, hogy borítod a bilit?"

Sose értettem a hozzád hasonló embereket, de úgy tényleg. Mi az, hogy fájdalmat okozni? Tehát nem az okoz fájdalmat, hogy az egyik fél sunnyog, titkos randikat, találkákat bonyolít le a házastársa/párja mellett, nem! Az aki ezt nem nézi tovább és elmondja a megcsalt félnek?! Miféle nyakatekert logika ez?

Lehet én vagyok túl idealista, de milyen vérfrissítésről dumálsz itt, meg a kérdező tanárja?? Könnyű félreb-szni a gumigerincűeknek, persze, megértem. Csak nem mindenki szereti a könnyen jött dolgokat, meg van némely embernek tartása/gerince, hogy az újítást otthon is meg lehet tenni és még izgalmas is és senki nem csalt meg senkit! Nehéz, mi?

Inkább nem is írok mást.

2018. ápr. 1. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!