Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megcsalásnak számít vagy nem?
A véleményetek érdekelne
ha egy 43 éves férfi meghal és annak a felesége új életet kezd egy másik férfival az vajon megcsalás?
Ha igen miért ha nem miért nem?
Filozófiát tanulók a szakdolgozatomhoz gyűjtenék erről informáciokat
Én olyan választ kaptam az egyik ismerősömtől hogy
Ha hiszel abban h a halal utan van lét
Akkor megcsalas
Mivel akkor a halálban is együtt vagytok
Ha nemhiszel a halál utani létben akkor nem az
egyetemista vagy, és ilyen hülyéket kérdezel? már bocs!
hogy lenne megcsalás!!!
tök mindegy, hány évesen hal meg az egyik fél, a páros másik tagja nem kell élve eltemesse magát, azaz nem kell lemondania egy új szerelemről.
sőt, a 2 év gyászidő sem igazodási pont vagy szimbolikus határ, hogy csak utána szabad érezni, lévén, hogy Mo. Európa egyik leginkább szekularizált társadalma, ahol a rítusok, a vallás már kevésbé orientál, másrészt az élet egy nagy játékos, és eléd küldhet egy szép szerelmet 2 éven belül is, másrészt a pszichológia felől megközelítve, ebben a sérülékenx lelkiállapotban, amit a másik elvesztése okoz, legalább akkora a valószínűsége, hogy valaki berlemenekül egy új kapcsolatba, mint az, hogy évekre vagy örökre elzárja magától egy új szerelem lehetőségét.
Az előttem írókhoz hasonlóan én is rögtön rávágtam volna, hogy már hogyan lenne ez megcsalás, mert ugye fizikailag nincs kit, az ember pedig társas lény szüksége van a kapcsolatra és a koitálásra és még az katolikusegyház is engedi a házasságot a házastárs elvesztése után. De biztos, hogy ez ennyire egyszerű?
Ha a házastárs elvesztése után valaki újraházasodik akkor kérdem én melyik élettársa az akit igazán szeretett. Vagy az ember lehet több emberbe is igazán szerelmes vagy egyikbe se csak az egyedüllétet nem tudta elviselni? Ha a második élettárs csak hiánypótló szerepet tölt be akkor meg pont, hogy a második élettársat csalja meg legalább is érzelmi szinten.
Lehet, hogy megcsalásnak mondanám de semmi esetre sem ítélném el ezért. Van olyan ember aki azt sem érzi megcsalásnak ha a két gyermekével otthon játszó párján kívül is lefekszik más emberekkel, annak tudta nélkül. A megcsalásnak nincs pontos definíciója, szerintem mindenki csak a saját életére vonatkozóan tudja eldönteni, hogy megcsalt-e valaki vagy őt magát megcsalták-e. Persze a saját értékrendje szerint meg mindenki úgy véleményez mindent ahogyan csak akarja.
Hogy a kérdésre válaszoljak: szerintem csak akkor nevezhetjük ezt megcsalásnak ha az adott ember annak véli vagy annak eltávozott párja annak vélte.
Ha ez tudományos kutatás szerintem válaszd szét a kérdést esetekre:
1. vallási normák szempontjából: az adott felekezeteknek megvan erről a saját rendelkezésük.
2. szociális szempontból: az érintettek környezetében mit tart a közösség. Ez a hagyományon, szokásrenden múlik. A közösség ebből kiindulva ítéli meg tagjai cselekedeteit. Itt tarkítja a helyzetet, hogy mennyire egységes a hagyományőrzés szempontjából a közösség, azaz az egyes egyének véleményei eltérhetnek.
3. Pszichológiai szempontból: Milyen az özvegy lelkiismerete? Mit gondol magáról, cselekedeteiről? Miként dolgozza fel párja elvesztését? Hogyan kontrollálja önmaga érzései? Mennyire tudatosak tettei? Ezek mind szocializációjától függenek és hatással vannak rá a 2. tényezői.
Elég érdekes dolgokat taníthatnak filozófiából ha a hallgatók ilyen alapvető dolgokkal nincsenek tisztában.
Te már filóztál azon, hogy van-e értelme annak, hogy azon a szakon tanulsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!