Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Miből táplálkozik a féltékenység?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miből táplálkozik a féltékenység?

Figyelt kérdés
Itt most a túlzott, alaptalan féltékenységre gondolok. Azon túl, hogy nem bíznak egymásban és nincs önbizalmuk, van-e még valami ennek a problémának a mélyén?
2018. jan. 4. 20:41
 1/6 anonim ***** válasza:
92%

Ha tényleg alaptalan a féltékenység, tehát a másik fél nem ad rá okot, akkor ott valakinek egészen biztosan alacsony az önbizalma, vagy egyszerűen csak magából indul ki. (Sokszor pont azok a legféltékenyebbek, akik a párjukat amúgy szemrebbenés nélkül megcsalnák.)

22/N

2018. jan. 4. 20:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Önbizalomhiányból tuti.
2018. jan. 4. 20:45
 3/6 anonim ***** válasza:
72%
Birtoklási vágy lehet még a háttérben vagy az egyik fél ugyanúgy csalja a másikat folyamatosan és ebből indul ki, hogy ha ő ilyen akkor a másik is.
2018. jan. 4. 20:45
 4/6 anonim ***** válasza:
90%

Esetleg a környezete beleülteti a fejébe. Én is észreveszem néha magamon. Mikor mondjuk van egy kérdés, és jönnek a "tökéletes kapcsolatban élő" szerencsétlenek, akik szerint szakítóindok, ha a párod ránéz valaki másra. És már annyi ilyet olvastam, hogy néha elgondolkozok, hogy velem van-e a baj, hogy abszolút nem érdekel, hogy kivel beszél vagy kivel van a párom mert megbízom benne és tudom, hogy soha nem fog megcsalni mert szeret.

De jó példa erre párom egyik haverjának a húga is. Látta, hogy bátyja barátnője kiverte a hisztit csak mert a srác eljött velük kávézni, nem mehetett fel a facebbokra stb. Azóta ő is ugyan ezt csinálja a barátjával mert neki példakép a bátyja barátnője.

Vagy mondjuk ha valakinek féltékeny, önbizalomhiányos kislányokból áll a baráti köre, és állandóan ezt hallgatja. Mondjuk mesél valamit a párjáról, és azonnal jön az "úr isten hát én ezt nem hagynám, minek vagy vele? mi az, hogy nem tudod hol van most??" De azért egy egészséges mentalitású embernek ezt észre kell tudni venni, és nem hagyni magát befolyásolni.

2018. jan. 4. 20:50
 5/6 anonim ***** válasza:
70%
Rossz kötődési minta ( [link] és ebből eredő bizalomra való képtelenség, önértékelési problémák, önbizalomhiány, kisebbségi komplexusok. A szeretethez semmi köze, mindig az illető lelki nyomoráról szól a dolog. Szerintem teljességgel elfogadhatatlan egy párkapcsolatban, nagyon meglep, hogy van, aki hajlandó eltűrni.
2018. jan. 4. 20:58
 6/6 anonim ***** válasza:
88%
Birtoklás = az én palim/csajom vagy, a tulajdonom vagy. Aki szeret, nem féltékeny. Csúnyán hangzik, de hát ez van.
2018. jan. 8. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!