Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Mivel "jutalmaznátok/tátok" a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mivel "jutalmaznátok/tátok" a megcsalást ha kiderülne?

Figyelt kérdés
szívesen olvasnék saját esetleírást is tőletek :)

2017. okt. 27. 13:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
43%

A #9-es egész jó válasz. Azért, mert ő konkrétan megindokolja, hogy mi lenne az azonnali szakítás oka.

>a megcsalás előtt lehet kommunikálni is a problémákról, és megoldani azokat

Ez nagyon fontos. Nem önmagában azért szakítana, mert a párja lefeküdt valakivel, hanem azért, mert számára elfogadhatatlan dolgokra következtet belőle. Hogy miért emelem ki ezt? Azért, mert én úgy vettem észre, hogy az "azonnal szakítanék" típusú válaszok legtöbbje nem efféle értékelhető megfontolásokon, hanem a sértett egón alapszik: azonnal démonizálja azt az embert, akivel előtte akár éveket-évtizedeket töltött és eltaszítja magától. Nem jut eszébe, hogy milyen elhanyagolt, megoldatlan párkapcsolati problémák vezettek idáig és hogy mit lehetett volna tenni ezek ellen, vagy mit lehetne tenni ezután, hanem csak az azonnali megszakítás mentheti ki őket az elviselhetetlenül kellemetlen helyzetből. Ez nem más, mint érzelmi éretlenség. Az már eleve elég borzasztó, amikor egy ilyen ember egy pillanat alatt lerombolja azt az érzelmi hátteret, amit évekig, vagy akár évtizedekig építgettek együtt a párjával, pusztán az egója megóvása miatt, de attól tartok, sokkal gyakoribb az, hogy az egó védelme érdekében eleve fel sem építik a kapcsolat érzelmi hátterét. Szerintem csak ekkor történhet ilyen hirtelen szakítás. De ez csak az én gondolatom, tévedhetek, akár súlyosan is.

De akkor adok választ az eredeti kérdésre is: ha a párom lefeküdne valaki mással (nekem ez nem feltétlenül számít megcsalásnak, nem egyszerű a definíció), akkor picit rosszul esne, de minden bizonnyal elég hamar feldolgoznám, megbeszélnénk és szükség szerint változtatnák, amin kell, aztán minden menne tovább. Ismerem magam, ismerem a páromat és a kapcsolatunkat is, simán van annyi "tartalék", hogy átvészeljünk ilyesmiket.

2017. okt. 27. 17:06
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Igem utolsó súlyosan tévedsz.

"én úgy vettem észre, hogy az "azonnal szakítanék" típusú válaszok legtöbbje nem efféle értékelhető megfontolásokon, hanem a sértett egón alapszik: azonnal démonizálja azt az embert, akivel előtte akár éveket-évtizedeket töltött és eltaszítja magától. Nem jut eszébe, hogy milyen elhanyagolt, megoldatlan párkapcsolati problémák vezettek idáig és hogy mit lehetett volna tenni ezek ellen, vagy mit lehetne tenni ezután, hanem csak az azonnali megszakítás mentheti ki őket az elviselhetetlenül kellemetlen helyzetből. Ez nem más, mint érzelmi éretlenség. "

Tehát, ha valakit megcsalnak és nem nézi el, függetlenül attol, hogy akár mindkettőjük miatt rossz a párkapcsolat, akkor az szerinted érzelmileg éretlen? Tehát nem lehet úgy szakítani valakivel, hogy már egyedülállóként elgondolkozom a dolgokon, de nem kell egy olyan ember, aki hátbadöfött, ahelyett, hogy beszélt volna velem?

A megcsalás soha nem lehet válasz semmilyen problémára, az aki így gondolja, az az érzelmileg éretlen. Nem beszélve azokról, akiket úgy csalnak meg, hogy közben otthon minden rendben van, egyszerűen csak a másik fél egy ócska ember. Akkor is éretlen, aki rögtön szakít? Nem mindenki kapcarongy típusú ember.

Neked lehet, hogy semmiség, ha a párod megcsalna, lelked rajta, de mást nehogy már leszólj azért, mert nem alázkodik meg egy gerinctelen embernek.

2017. okt. 28. 12:58
 13/13 anonim ***** válasza:

#12:

>Tehát, ha valakit megcsalnak és nem nézi el, függetlenül attol, hogy akár mindkettőjük miatt rossz a párkapcsolat, akkor az szerinted érzelmileg éretlen?

Nem, ezek szerint nem világosan fejeztem ki magam. Akkor éretlen, ha a >sértett egóján kívül nincs semmilyen más indoka<.

Én egyáltalán nem azt hirdetem, hogy el kell nézni a megcsalást, vagy hogy a megcsalás jelentéktelen dolog. Hanem azt, hogy mind a hűség, mind a hűtlenség sokkal, sokkal túlmutat a szexen. És úgy látom, hogy nagyon sokan kizárólag a szexből származtatják a hűséget/hűtlenséget, ami szerintem egyszerűsítő, ostoba és káros dolog. Ezt is ésszel kell csinálni. Érthetőbb így?

2017. okt. 30. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!