Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Kiköthetek kötbért megcsalás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kiköthetek kötbért megcsalás esetére?

Figyelt kérdés

Szóval ha van egy barátnőm, aláír egy szerződést, amelyben vállalja, hogy nem csal meg. Szerződésszegés esetén pedig köteles előre meghatározott összegű kötbért fizetni.

Államilag érvényesíthető egy ilyen? A bizonyítási kérdésekbe most ne menjünk bele.

2017. jún. 14. 16:58
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Persze, az emberölés is, mégis rendelkezik róla a jog. Úgy tudom, hogy a szerződések joga "megengedő", azaz amit a törvény konkrétan nem zár ki, azt be lehet tartatni bírói úton. A fenti szerződési feltétel melyik jogszabályba ütközne?
2017. jún. 14. 20:35
 12/22 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen jogi kategória.

Házassági szerződés van, de ilyen, amit te írtál nem hiszem, hogy létezik.

2017. jún. 14. 20:47
 13/22 anonim ***** válasza:
különben elméletileg van lehetőség az érvényesítésére, csak nehéz lesz biznyítani:)
2017. jún. 14. 20:49
 14/22 anonim ***** válasza:
Meg hát gondolom, nem tolonganak a nők az ajtód előtt, ha ilyen egyáltalán eszedbe jut. Az az 1-2 jelentkező is le fog lépni, amint elővezeted az ötletedet, dehát te tudod.
2017. jún. 14. 20:56
 15/22 anonim ***** válasza:
Neked valamilyen muzulmán országba kellett volna születned...
2017. jún. 14. 21:14
 16/22 Költőnő? ***** válasza:
Mielőtt itt szerződéssel, meg kötbérrel játszanál; tán nem ártana tisztába kerülni a fogalmakkal.
2017. jún. 14. 21:14
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

Tök jó ötlet,én kötelezővé tenném! Talán akkor az emberek betartanák az erkölcsi sorrendet,ha megismernek valakit akkor előbb elválnának és csak utána aláznák meg a párjukat azzal,hogy félrek..nak.

Vannak helyzetek,amiket nem nagyon kell bizonygatni: pl.amikor a feleségedet viszed nőgyógyászhoz,mert "véletlenül" Hpv okozta problémája van és ő gratulál neked,hogy apa leszel,de te tudod,hogy véletlenül sem lehetsz az,mert a fogantatás hónapjában téged mindenféle indokkal elutasított!(Én így jártam)

2017. jún. 14. 21:20
 18/22 anonim ***** válasza:

Feltennék egy kínos kérdést.

A megcsaltak közül, hányan vagytok (voltatok) VALÓBAN ŐSZINTE kapcsolatban a párjaitokkal?

A párommal mi úgy indítottuk a kapcsolatot (8 éve), hogy őszinték leszünk egymáshoz. Volt nálunk is, harmadik iránt felébredt érzés, amitől nem voltunk éppen boldogok, de megbeszéltük. Megcsalás nem történt, de az érzéseinkről őszintén beszélgettünk, mindig is.

Nem értem, hogy egy bármilyen párkapcsolatban miért nem vállalható egy ilyen alapvető érték, mint az őszinteség?

2017. jún. 14. 21:25
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem kéne annyi Agymenőket nézni :)
2017. jún. 14. 21:36
 20/22 anonim ***** válasza:
Viszont hogyha kötbérezünk megcsalás esetén, akkor kötbérezzünk akkor is, ha az egyik fél kezdeményezné a kapcsolat/házasság felbontását.
2017. jún. 15. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!