Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kiköthetek kötbért megcsalás esetére?
Szóval ha van egy barátnőm, aláír egy szerződést, amelyben vállalja, hogy nem csal meg. Szerződésszegés esetén pedig köteles előre meghatározott összegű kötbért fizetni.
Államilag érvényesíthető egy ilyen? A bizonyítási kérdésekbe most ne menjünk bele.

Nincs ilyen jogi kategória.
Házassági szerződés van, de ilyen, amit te írtál nem hiszem, hogy létezik.

Tök jó ötlet,én kötelezővé tenném! Talán akkor az emberek betartanák az erkölcsi sorrendet,ha megismernek valakit akkor előbb elválnának és csak utána aláznák meg a párjukat azzal,hogy félrek..nak.
Vannak helyzetek,amiket nem nagyon kell bizonygatni: pl.amikor a feleségedet viszed nőgyógyászhoz,mert "véletlenül" Hpv okozta problémája van és ő gratulál neked,hogy apa leszel,de te tudod,hogy véletlenül sem lehetsz az,mert a fogantatás hónapjában téged mindenféle indokkal elutasított!(Én így jártam)

Feltennék egy kínos kérdést.
A megcsaltak közül, hányan vagytok (voltatok) VALÓBAN ŐSZINTE kapcsolatban a párjaitokkal?
A párommal mi úgy indítottuk a kapcsolatot (8 éve), hogy őszinték leszünk egymáshoz. Volt nálunk is, harmadik iránt felébredt érzés, amitől nem voltunk éppen boldogok, de megbeszéltük. Megcsalás nem történt, de az érzéseinkről őszintén beszélgettünk, mindig is.
Nem értem, hogy egy bármilyen párkapcsolatban miért nem vállalható egy ilyen alapvető érték, mint az őszinteség?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!